Dagboka onsdag 28. mai 2008

Midt i uka allerede og det er landskamp mot Uruguay i dag. En ubetydelig vennskapskamp som står i sterk kontrast til hatoppgjøret mot Lyn på søndag. Et annet oppgjør pågår også – oss mot dem. Oss mot dem Gårsdagens dagbok handla vel stort sett om å sette ett skap på plass, et skap som hadde … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 28. mai 2008»

Midt i uka allerede og det er landskamp mot Uruguay i dag. En ubetydelig vennskapskamp som står i sterk kontrast til hatoppgjøret mot Lyn på søndag. Et annet oppgjør pågår også – oss mot dem.

Oss mot dem
Gårsdagens dagbok handla vel stort sett om å sette ett skap på plass, et skap som hadde følgende melding:

”Du kødder ikke ustraffa med Vål’enga”

Vi legger også handling bak våre ord. For videre i sangen heter det:

”…og gjør du det så bli med utafor og sloss”

Nå er ikke VPN de som svinger mest med knyttnevene – det er vel ingen av oss som her lært oss å sloss. Vi har det heller i kjeften. Noen mener sikkert at vil slenger litt vel mye med leppa for tiden, andre syns at vi fokuserer litt vel mye på de aktørene der ute som forsøker å stikke kjepper i hjulene på våre stadionplaner.

Dem om det.

Ingenting er viktigere enn vår egen stadion. Ingenting er viktigere for vår identitet enn vår egen stadion. Ingen besserwissere skal komme og forsøke seg på grisetaklinger bakfra nå.
Saken er den kjære leser at vi er på vei alene mot mål. Keeperen er fintet ut i pølsebua, målet er åpent og vi skal bare sette kula i det tomme buret.

At Høyre, Aftenposten, jusprofessorer, forståsegpåere, kverulanter og alt annet som kan krype og gå skal storme banen for å hindre oss i å sette kula i mål, det finner vi oss rett og slett ikke i.

Regn med mer om denne saken i tida som kommer.

Byderby
Så er det klart for kamp mot Lyn. Ikke Ski- og fotballklubben Lyn, men mot FC Lyn Oslo. En del mennesker liker å stå på ski – flere av oss i VPN inkludert, og ryktene skal ha det til at en viss bartender stort sett har tilbrakt hele vinteren i Nordmarka med ski på beina. Fra leder av Vålerenga Ski – Bengt Ove Berg har vi i alle fall fått følgende kommentar:

Jeg er en daglig leser av vpn, og det i atskillige år. Medlem av Klanen også. Jeg har videre stor sans for «angrepene» på Lyn; Lynhatet er noe som jeg forstår mer av enn misnøyen med det svart-gule-laget i nabofylket. For meg har det selvfølgelig noe å gjøre med de to sosiale gruppene i Oslo som Lyn og Vålerenga representerer.Men det er kanskje en problemstilling som en må være forferdelig gammel for å forstå?? Men kritikken av Lyn som en skiklubb; nei, det skjønner jeg ikke. Vålerengens Idrettsforening har ikke bare en skiklubb, riktignok i dag ikke av de største, men den og medlemmenes skiaktivitet har en stolt plass i klubbens historie.Ikke glem at den aller første vinneren av Birkebeinerrennet gikk for Vålerengens Idrettsforening! VIF var en stor skiklubb på 1930-tallet som kunne hamle opp med alle Oslo-klubbene i langrenn og hopp, ikke minst i 50-mannskonkurranser! Tippen var en god skihopper. Vi kunne hatt flere unge skiløpere i Vålerenga Ski i dag, men spar oss for hets av Lyn fordi de har skigruppe! Det har VIF også! Og takk for det! – Altså, seier over Lyn på søndag, snart slår vi dem i langrenn igjen, også!

VPN stands corrected…

Og kampen går på søndag klokka 20.00. Vi har 7000 billetter til denne kampen, det er solgt i overkant av 2000 billetter til nå. Regn med kaos dersom du kommer en halvtime før kamp og skal ha deg billett.

Hurra for deg og sånn
Bohemen starter bursdagsfeiringa si i dag, og den varer til klokka blir langt inn i mandag 2. Juni.

I dag er det jubileumssportsquiz med spennende gjestequizmastere (Jan-Erik Aalbu, Mike Speight og Arild Rønsen) og visning av landskampen mellom Norge-Uruguay.

Ryktene skal ha det til at det stiller opp en rekke gamle travere på denne quizen, så vil du være med så kan det lønne seg å være tidlig ute.

Landskamp
I gårsdagens Aftenposten hadde avisen/papirhaugen/annonsebilaget en sak om de to tidligere Start-spillerene Fredrik Strømstad og Kristoffer Hæstad. Fokus var på hva de to valgte etter at Start rykket ned i fjor høst og hvordan dette har påvirket karrierene deres. I følge Aftenposten har Strømstad blomstret i Start og får derfor plass på landslaget, Hæstads karriere derimot er på vei ned i dass siden han valgte å gå til Vålerenga.

Skal det aldri ta slutt dette her? Hva er dette for noe møl? Det er like før vi sender FBI fra NRK etter dere – der kjenner vi nemlig en del medarbeidere og de skal man ikke kødde med.

I dagens avis/papirhaug/annonsebilag er det ikke mye stoff om Vålerenga – annet enn at Daniel er ute med skade. Han fikk ei lårhøne i kampen mot Bodø/Glimt på søndag, og spiller ikke landskampen. Han sier at han har en blødning i låret, men at han håper på å være klar til kampen mot Lyn. Jøss! Ikke noe negativt om at Vålerenga driver rovdrift på sine unge spillere, ikke noe fokus på at Daniel har vært lovende i flere år…

Vi har kommet til sistesida og der forventer Bertil Valderhaug at landslaget reiser seg etter de elendige kampene mot henholdsvis Wales og Montenegro. De trenger ikke nødvendigvis vinne, men de må kjempe og satse. Desken til Aftenposten har da lagt inn et bilde av Martin Andresen til kommentaren. Her kunne vi gått fullstendig av hengslene og beskyldt Aftenposten for å ”kryssklippe” landslagets dårlige resultater med Martin Andresen.

Avisa/papirhaugen/annonsebilaget redder seg imidlertid inn med å fokusere på at Martin blir en viktig brikke i den tilhørende bildeteksten.

Så da slapp vi å fyre oss opp over det også.
Vålerenga i dag
Utepils før quiz og landskamp, husk å ta med deg en billett når du likevel er i Sentrum.

Legg igjen en kommentar