Dagboka fredag 23. mai 2008

Siden det er Grand Prix helg handler det meste om å komme til kort, vi har et par merka kort i ermet, og noen merkesaker i bånn av stokken. Hold On Be Strong To tap på rad. Full gass nedover på tabellen. Søndag står bronselaget Bodø for tur, eskortert av sin fryktede Gule Horde fra … Fortsett å lese «Dagboka fredag 23. mai 2008»

Siden det er Grand Prix helg handler det meste om å komme til kort, vi har et par merka kort i ermet, og noen merkesaker i bånn av stokken.

Hold On Be Strong
To tap på rad. Full gass nedover på tabellen. Søndag står bronselaget Bodø for tur, eskortert av sin fryktede Gule Horde fra nordlysets og midnattsolens villmark. De spiller glimtvis glimrende kontringsfotball, men bare glimtvis. Ikke hele tida, sånn som de to lagene i toppen.

Hei, Glimt: Nyt tredjeplassen to dager til, søndag ser dere deres siste glimt av medaljer.
Hei, Enga: Knus dem! Blø for drakta! Går det likevel på raua, ja, det er velkjente strofer:
…there’s always someone out there, who’ll be there for you..…hold on, hold on, be strong..

Ingen ting å si på innsatsen i Bergen, men ti mann halve siste omgang var for lite, selv mot Brann. Nå er sjansene for desimering av laget betydelig redusert i kampen mot Bodø søndag takket være en karantene, Dan Thomassen. Tidligere i uka antydet vi at trøyeholdinga hans har kosta oss tre-fire poeng. Siden han kom til oss for et snaut år siden, har han spilt mange gode kamper, men også sett veldig mye rødt. Ryktene svirrer: Ett – fem – ti ? Vi prøvde å finne ut av den nifse statistikken og søkte derfor på NIFS – Norsk og Internasjonal Fotball Statistikk.

Enkelt og greit: Dan Thomassen 1 rødt kort.

Kartet og terreng er alltid forskjellig. Så vi gravde dypere. Aha! Det der med 1 rødt kort var jo en rød forkortelse av:

1 rødt i UEFA-kval (Ekranas borte)
1 rødt i NM (Nybergsund borte)
1 rødt i serien 2008 (Brann)

Mange synes å huske at dansken også så rødt én gang i tippeligaen i fjor, men hukommelse er en flyktig ting.

Uansett: På et lite år med en lang vinterpause har Dan en frekvens på de røde korta som må være klubbrekord. Vi oversender saken til Jarle Teigøy, og avrunder med at uansett hvor treige motstanderne er, så er det lurt å ha elleve mann på banen. Felling som siste mann er ofte dummere enn å la motstanderen gå aleine mot keeper og drite seg ut.

Og trøyeholding er og blir dumt. Like dumt som Melodi Grand Prix.
Hold on, be strong …eh..?..

Dommerjævel?
Røde kort er som regel ekte. Det er de gule som virker falske fra tid til annen. I år har dommerne brukt kortstokken flittig, og vi har sett litt på hva som venter oss i så måte på Ullevål søndag. Hvem er mannen med fløyte, sort bok og kortstokk?

Ken Henry.

Absolutt ikke i slekt med gullvinner på 500 meter skøyter i 1952. Men med Johnsen.
Ved første øyekast virker det som at vi får en grei og snill kampleder. God er han også, delt førsteplass på dommerbørsen i VG. Der det har hagla med høstfarger fra kollegene hans denne sesongen, står han med pyntelige ett av hvert. Snill gutt.

Men så var det å forstå statistikken, da!

Han har bare dømt én kamp. Og i denne ene kampen, Aalesund – HamKam, klarte han i tillegg til det ene røde og ene gule å dømme 3 straffespark. Han vi trodde skulle være en myk mann, viser seg å være hard som flint. Men god er han, Tønsberggutten fra Flint.

United again
Alle veit om United. Færre kjenner DC United. Og de aller færreste veit at to tidligere lagkamerater i denne Major Soccer League klubben møtes på Ullevål søndag: Bodø/Glimts måltjuv Thiago Martins og vår offensive målvakt Troy Perkins. Les mere om saken på nettstedet Tipsgaming.com. Se på det grå nyhetsfeltet til høyre: Gamle venner i kamp.

– Mot Bodø/Glimt er det kun tre poeng som gjelder. Nå spiller det ingen rolle hvem vi møter, nå skal vi slåss og ta de poengene som forventes av oss, sier Perkins til Tipsgaming.com.

Good talking. Gutta speller med seiersmerket og hjertet utapå trøya herfra og ut!

In Hoc Signo Vinces
Det er lett å le av NFF som til de grader har bomma og ikke har beregnet sitt publikum. Å fjerne norske flagg i søttende mai tider, kan vel mildt sagt kalles dårlig timing. Og så var det et ganske merkelig merke de kom dragsende med. En drage? Innvollsorm eller Iberia-sneglesnakkes det om på frokost-TV2. VPN lener seg tilbake og lar andre flire eller grine seg gjennom landslagsdrakt-debatten.

Snart er det Vålerengas tur. I dag er det er helt utenkelig om den nye drakta vår, når den engang kommer, ikke bevarer verdens vakreste logo over hjertet. Men  det på død og liv være sånn?

Odd Iversen har aldri spilt med den ovale klubb-logoen på brøstet. Ikke de første cupmestrene våre heller. Fra midt på søttitallet og ut -83 var det tre skråstilte, hvite, bølgende bokstaver som utgjorde pynten. Det ble et cup- og to seriemesterskap likevel.

Mitt Vålerenga
Vinn en scooter. Det er bare en uke igjen å gjøre det på. 1. juni er det for seint.
Eller vil du ikke ha scooter likevel? Holder du vinner-innlegget ditt tilbake i påvente av at VIF og Hafslund legger en el-bil i premiepotten?
Sjekk den kule miljøvennlige VIF-bilen på vif-fotball.no

Vålerenga for alle

Viktig melding – Lytt på radio
Fra i kveld inntar Vålerenga alle byens kinolerreter.
Les mer og hør radioreklamen på vif-fotball.no

Jubileumsuke fra onsdag til søndag på Bohemen.

Dugnad og grilling ved Brakka på Valle i morgen klokka 11

Legg igjen en kommentar