Dagboka torsdag 22. mai 2008

I dag har vi har problemer med å komme til saken, men garanterer en lykkelig slutt, selv om starten er usømmelig brå. Vi er nødt til å ta fram kuken igjen, sorry! Martin ble fotfulgt av alle medier, indremisjonærer og barnevernere fordi han ropte jævla kuk i kampens hete på betal-TV i beste barne-TV tid. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 22. mai 2008»

I dag har vi har problemer med å komme til saken, men garanterer en lykkelig slutt, selv om starten er usømmelig brå.

Vi er nødt til å ta fram kuken igjen, sorry!
Martin ble fotfulgt av alle medier, indremisjonærer og barnevernere fordi han ropte jævla kuk i kampens hete på betal-TV i beste barne-TV tid. Unger gråt seg i søvn, han skremte vannet av de siste anstendige blant en gjeng med pøbler. Hvordan kunne du, Martin? Hvordan kunne du finne på å snakke norsk!

Om du, kjære leser, synes dette er helt på kanten, om du synes flatskjermen din legges flat av fy-ord, anbefaler vi «Skjermvask» på VPNs sider.

Lynspiller Eriksen tror han har skjønt det. Når han var liten satt han antagelig forvirra med spisse ører ved middagsbordet uten å skjønne bæret av det engelske, barnefiltrerende språket rundt seg:

– Of course I’ll fuck you when you do the dishes, but not with him in the kitchen.

Nå er Lasse liten stor gutt. Han fikk med seg såpass barnelærdom at han trudde han kunne lure dommer’n. Spik english. Fucking man. …back to the jungle..
Eller var det ren og skjær høflighet som ga den internasjonale vrien? Snakke engelsk fordi motspiller’n ikke kunne norsk?

Feil igjen. Eriksen sier til VG :
– Han sa at han skulle drepe meg!

Kristiansundspilleren Mamadou Latyr kunne tydeligvis norsk. Om han har mer i skallen enn Eriksen skal være usagt, men skalle kunne han, i følge Lyn-backen. Og nå undrer du vel på hvor vi skal hen med denne utredningen.

For det første, det er til alle dere med et språk på kanten.. eh.. vestkanten : Snakk norsk, bønder!

For det andre, det er generelt: Åssen skal noen tro det ropes og skrikes i affekt , når norske innfødte plutselig formulerer lange, skoleengelske setninger utover glosestadiet fuck?

Martins greie er et greit eksempel på hva som kan tåles i kampens hete. En fyldig muntlig engelsk ruteplanlegger til destinasjoner i afrikanske skoger er et leit eksempel på det motsatte.

Og så til det tredje, det er en digresjon, den er til media:

Skygg unna en gang i blant. Vis anstendighet. Har dere ikke en eller annen plakat? Skal dere ikke verne folk mot seg selv? Så hvorfor henge seg på folk i nederlagets første sekunder, eller presse lyder ut av dem før hvilepulsen er under åtti? Er det noe rart Reka ble landets sureste mann? Det var dere, medianisser, som skapte det bildet. Det er dere – ikke en fucking kuk – som står for uanstendigheten.

Kom til saken !
Jada! Vi nærmer oss . Vi nevnte Rekdal, ikke sant. Det vekker ti års gamle minner. Marseille. Matchvinner mot Brasil. På en stadion Italia for øvrig har pælma oss ut av VM to ganger. Stade Vélodrome. Nå ringer bjellene! Kjenn hvor godt det klemmer. Sykkeltomta. Den vi fikk for en krone. Den vi skrev om i går. Norges stolte Petanque-stadion. Haugen med opphogd ved som Aftenposten plutselig fikk sånn omtanke for. Aftenposten, ja! Er vi kommet til saken nå? Neida, ikke på noen måte, men det kan være godt med en pust i bakken og en oppsummering av hva denne Aften-saken egentlig dreier seg om.
På Forumet diskuteres Aftenposten så tastene spruter. De fleste har skjønt noe, mange skjønner alt, men få har klart å oppsummere saken bedre enn GRIM:

Det som antagelig er grunnen til den store reaksjonen mot Aftenposten, er vel det at Aftenposten alltid har formidlet nyheter på en nøytral og troverdig måte. Dersom det var en sensasjonsak i VG/DB kunne man alltid gå til Aftenposten og finne ut av hva som egentlig hadde skjedd. Aftenposten har alltid vært motpolen til tabloid-avisene som spekulerer i dårlige overskrifter bare for å selge, selge, selge. Men man gikk til Aftenposten for sannheten, for å gjøre seg opp sin egen mening.

Etter det som har skjedd i denne saken, så har Aftenposten totalt gått imot dette. Siden Aftenposten som er betydelig mer troverdig enn alt det bambuset som VG/DB skriver (der vet man hva man får), blir denne overtredelsen desto grovere. Aftenposten benytter sin rolle og status i media-verden til å spre regelrette løgner de utmerket godt vet er løgn, og ikke bare én gang men gjentatte ganger, og da blir skuffelsen enorm. Samtidig skyter Aftenposten seg selv i foten ved å legge seg på VG/DBs linje. Hvorfor de i det hele tatt ønsker å kaste den statusen og troverdigheten ut av vinduet for en, ærlig talt, fillesak som dette, er mildt sagt overraskende. At redaktøren her heller ikke viser ansvar, gjør bare hele saken tragikomisk. Nå tipper jeg uansett at i løpet av 10 dager så kommer de ruslende med et svar i et svakt håp om redde «stumpene» (da mot oss, ikke den generelle befolkning som dette har gått hus forbi).

Om Aftenposten hadde kjørt en tilsvarende kampanje der de holder seg til fakta og presenterer begge sider på en nøytral måte – slik de tradisjonelt er kjent for – så hadde ingen hatt noe å utsette på det. Faktisk tror jeg de fleste her hadde ønsket det velkommen.

Så får vi se om Aftenposten kommer ruslende med et svar ti aftener fra nå.

Nevnte vi 10 år? Joda, vi var innom tiårs-jubiléet for Rekas straffe mot Brasil. Og det minner oss om et brev vi har fått fra Bohemen. Nå har vi kommet til saken:

Bohemen 10 år!

Sannsynligvis verdens feteste fotballpub – sannsynligvis verdens feteste bursdagsfeiring.
Den starter onsdag i neste uke. Kåring av ti-årets pilkaster dagen etter, åpent for alle. Raus, flytende premiering. Jubileums-quiz fredag. Selve bursdagsfeiringa lørdag, med jubileumspriser og Gabardinmannen i baren. Søndag med demonutdrivelse før møtet med Ski- og Golfklubben.
Detaljer kommer seinere. Følg med.

Legg igjen en kommentar