Dere er direkte ansvarlige!

Alle snakker om, og erkjenner, at Brann-VIF kategoriseres som høyrisikokamp. Vår våkne leser, Anders, mener i sitt leserbrev at flere aktører hausser opp stemninga. Han synes de som pisker opp stemninga burde være direkte ansvarlige for eventuelle følger. VPN er dønn enige. NFF, Guntveit, TV2 og Johnny Brenna er innpiskere til tilstander vi ikke vil … Fortsett å lese «Dere er direkte ansvarlige!»

Alle snakker om, og erkjenner, at Brann-VIF kategoriseres som høyrisikokamp. Vår våkne leser, Anders, mener i sitt leserbrev at flere aktører hausser opp stemninga. Han synes de som pisker opp stemninga burde være direkte ansvarlige for eventuelle følger. VPN er dønn enige. NFF, Guntveit, TV2 og Johnny Brenna er innpiskere til tilstander vi ikke vil ha.

NøFF
Hva hadde dere tylla i dere når dere myste på kalenderen og tenkte at 16. mai er en genial dag for VIF å reise til fiskebrygga? Dette er i direkte konflikt med deres eget mål om å lokke småbarnsfamilier til stadion og at 16. mai skal være fotballens festdag hvor kamper med normalt lave publikumstall skal arrangeres for å øke publikumssnittet. Dere klarte til og med å akseptere TV2s krav om at kampen starter 20:00.
Min tese er at dere skrev terminlista liggende med stumpen i friluft og ble kilt i tolvfingertarmen av TV2.
Dersom noe oppstår i Bergen som setter min sikkerhet i fare syns jeg dere må ta noe av ansvaret.

Brann – arrangementansvarlig GUNTVEIT
Din bekymring for min sikkerhet er rørende. Din bekymring er så stor at min sikkerhet blir komprimert ved ditt krav om at jeg må oppgi personnummer for å kjøpe billett. Endatil er du så storsinnet at du var sikker på at alle ville dele ditt syn bare vi fikk høre det. Du redegjorde for ditt syn, jeg deler det fremdeles ikke.
Ett av dine hovedargumenter for innsamling av den store tragedien Scandinavian Star.
Om du har fulgt med i media, Guntveit, så er ikke brannårsaken fastslått. Det hevdes blant annet at brannen var påsatt.
Har noen tenkt til å sette fyr på tribunene under kampen? I så fall krever jeg at du har anstendighet nok til å fortelle om det!
Guntveit, din tankeløshet har økt et konfliktnivå som ikke nødvendigvis var der i utgangspunktet.
Du har selv sagt du og Brann har ansvar for publikum før, under og etter kamp. Om noe tiltreffer meg når jeg er i fiskerbygda, regner jeg med at du står for det du sier.

TV2
Dere sørget for at kampen ble flyttet til klokka 20:00 vel vitende om at natt til 17. mai er en av de nettene i året norsk politi har mest å gjøre. Motivet deres er åpenbart et håp om enda flere konflikter i forbindelse med avviklingen av kampen. Fint for dere om dere får flere seere, synd for et fotballsamfunn som prøver å lokke barnefamilier til stadion.
Davy Wathne må være landets mest konfliktelskende mann. Han klarer ikke å vise seg på skjermen uten at han skaper konflikter som ikke eksisterer, med siklet renner nedover haka. Jeg er overbevist om at han vil relatere enhver hendelse i Bergen 16. mai til fotballkampen. Wathne, du har selv ønsket denne kampen avviklet så sent som mulig. Har jeg en negativ hendelse i Bergen, foruten det faktum å være der, syns jeg du skulle tenke på om du har et visst ansvar.

Johnny Brenna
Du har oppnevnt deg selv til ekspert på fotballrelatert bråk og skammer deg ikke over å skremme hele nasjonen ved å informere om at 100-120 personer kommer fra Oslo, Kristiansand og resten av Europa til fiskebrygga for å sloss.
På dine egne hjemmesider sier du at din bakgrunn fra fjonge etater i Oslo politidistrikt har gitt deg ”lang erfaring i konflikthåndtering”.
Oss andre kjenner til konflikt-forebygging. Siden ordet er ukjent for deg går dette ut på å forebygge konflikter. En konflikt forebygges IKKE ved at du lirer av deg smakløsheter på TV2. Tvert imot åpner det for at enhver idiot som synes blod er gøy utenfor hockeyisen, er fristet av å reise til fiskebrygga.
Men det skal du ha, du har gangsyn nok til å fastslå at NøFF sin plan om å avvikle kampen 16. mai ikke er god. Derimot har du ikke skam nok til å problematisere det faktum at din arbeidsgiver TV2 flyttet kampen til 20:00.

Til tross for alle ovennevntes forsøk på å holde fotballelskende gutter, jenter, kvinner og menn på utsiden av fjellene kommer vi i dag! Vi er 800 som vaier våre faner høyt mens vi nyter vårt medbrakte Ringnes og forsøker å utstå stanken fra råtten fisk fra brygga. Vi ser Enga tar 3 lette poeng og reiser hjem. Antagelig eskortert av onkel hele veien som de kongelige vi er.

Legg igjen en kommentar