Dagboka fredag 16. mai 2008

Dagen er inne, Vålerenga skal faktisk møte Brann, selv om Flesland er tatt ut i streik. Vi forbereder oss, og harselerer samtidig over Lyns sutring i stadionsaken. Kamp mot Brann Man gjør hva man kan i Bergen, opp til og inkludert flyplasstreik for å tippe balansen til fordel Brann. Dessverre så betyr det at et … Fortsett å lese «Dagboka fredag 16. mai 2008»

Dagen er inne, Vålerenga skal faktisk møte Brann, selv om Flesland er tatt ut i streik. Vi forbereder oss, og harselerer samtidig over Lyns sutring i stadionsaken.

Kamp mot Brann

Man gjør hva man kan i Bergen, opp til og inkludert flyplasstreik for å tippe balansen til fordel Brann. Dessverre så betyr det at et flylass Klans- og klubbfolk blir sittende igjen på bakken (forhåpentligvis ikke på Gardermoen). Spillere og trenere derimot var glupe nok til å ta turen i går kveld. Så kamp blir det, vanskeligheten blir heller å komme seg hjem etterpå.

– Vi prøver å komme oss raskest mulig hjem etter kampen. Om det blir med buss eller tog, er ikke klart ennå, sier Aalbu til NRK og fortsetter. – Om det er en plass vi ikke har lyst å være igjen på 17. mai, så er det i Bergen med buekorps, legger han til overfor NRK.

Det er ikke mye vi kan gjøre for å forbedre den uttalelsen.

Så var det kampen da.

Vålerenga har en god del å bevise etter det forsmedelige hjemmetapet mot Molde sist, og poeng i denne kampen er alfa og omega dersom klubben skal ha noen sjanse til å tilhøre det absolutt toppskiktet når fotballferien ruller inn over oss. Det er nok en av grunnene til at Martin Andresen veldig gjerne vil spille selv om han sliter fælt med influensaen han pådro seg sist uke. Heller ikke i går greide han å gjennomføre en full trening, men i følge Aftenposten så ligger det ingen dramatikk i det. Ronny Johnsen og Harmeet Singh trente heller ikke, mens Kjetil Wæhler visstnok begynner å komme seg.

På topp er det selvsagt en ordknapp Bengt Sæternes som tiltrekker seg oppmerksomhet i og med at han har som vane å score minst hat trick på nettopp 16. mai. Hør bare her: hat trick mot LSK i 2005, som Bodø/Glimt spiller har han scoret tre ganger mot Brann på 16. mai. Dessuten så synes vi å huske at han scoret fire på 16. mai i fjor også. Uten at vi er helt sikre.

– Vent til i morgen og se hva som skjer. Jeg har ikke lyst å snakke om det, er hans kloke ord i Aftenposten i dag.

Vi regner med at det blir trangt på Bohemen i dag. Sikkert trangt på andre puber i sentrum også, uten at det er noen spesielt god grunn til å holde seg hjemme. Eller skal man rett og slett hive seg i bilen? Det er kanskje noen billetter ledige i og med at Klansflyet ikke får lande?

2. runde i cupen

Vålerenga har «trukket» Raufoss i 2. runde i cupen. Søndag 8/6 kl 14:00 Raufoss-Vålerenga er den sympatiske terminen. Det vil si, klubben får en brukbar sparringspartner i 2. runde – men man har greid det laget før, så det burde vel strengt tatt gå bra denne gangen også.

Lyn

Du har hørt om lillebroren som kjørte i seg alt godteriet med en gang det ble utdelt for deretter å klage til mamma når eldstemann rolig spiste sitt? Den slags oppførsel er ynkelig, men hva skal en da si om Lyns oppførsel i stadionsaken?

I følge en utmerket artikkel i Dagsavisen så fikk faktisk Lyn stadiontomt av Aker Kommune på lignende betingelser av det Vålerenga nå skal få av Oslo kommune. Vi kan ikke huske at Vålerenga fikk noe som helst for 84 år siden. Og det neppe fordi hukommelsen er dårlig.

Vi siterer:

Lyns ledere var framtidsrettede unge menn som inngikk avtaler med A/S Akersbanene om å overta tomtearealer og med Aker kommune om finansielle løsninger om infrastruktur. Ullevål-sletta lå der ledig for den som hadde ideer. Og Lyn prosjekterte både eget stadion og egne treningsbaner i 1924. Betalingsviljen var stor i Lyn-miljøet og med betydelig kommunal drahjelp ble Ullevaal stadion reist. Lyn eide 74 prosent av anlegget, kommunen 24 og lokale klubber resten. I dag eier Lyn ingenting.Lyn har vært en administrativ sportslig tragedie, og hva Lyn kunne vært kan nå leses i det krateret som ligger mellom t-banen og stadion der Lyns gamle treningsbane lå. Der kommer det nå hotell og konferansehotell og hele arenaen er overtatt av Norges Fotballforbund, institusjonen som også nettopp Lyn tok initiativ til ble stiftet for over 100 år siden.Dagens ferske Lyn-ledere må undre seg over posisjonen som er skuslet vekk. Derfor bør ikke ramaskriket bli altfor høyt over at det historisk sett ikke fullt så framtidsrettede Vålerenga endelig har fått inn en langsiktig tankegang rundt lokal forankring. Det er kreativ planlegging fra Vålerenga som satte i gang prosessen på Valle, og betingelsen har hele tiden vært at det er breddeklubben som får den finansielle gaven en tomt til en krone vitterlig er. Men prosjektet handler om mye mer enn en hjemmebane til et topplag.

Misforstå oss rett. Vi har ingenting i mot at Lyn skal få bane fra kommunen for én krone. For eksempel tomta mellom IFI og Domus Atletica burde holde i massevis til et stadion til noen tusen tilskuere. Alternativt samarbeid med Skeid om Voldsløkka? eller kanskje ny gressmatte på Frogner?

Men gave fra kommunen, det har Lyn allerede fått og skuslet bort en gang. Så såpass forarbeid at man kan tro ikke Lyn gjør det samme en gang til, det må man kunne kreve før lillebror får påfyll.

Legg igjen en kommentar