Dagboka fredag 9. mai 2008

Gamle, gretne gubber gnager på sitt, men i dag slippes leserne løs. Hva skal vi egentlig med faste dagbokskrivere når postkassa er full av leserbrev? Kvitt eller dobbelt Om dere tror vi har kvitta oss med irritasjonen over Stadion-hatere tar dere feil. Irritasjonen kvittes ikke, den dobles. Les dagboka fra i går på nytt. Særlig … Fortsett å lese «Dagboka fredag 9. mai 2008»

Gamle, gretne gubber gnager på sitt, men i dag slippes leserne løs. Hva skal vi egentlig med faste dagbokskrivere når postkassa er full av leserbrev?

Kvitt eller dobbelt
Om dere tror vi har kvitta oss med irritasjonen over Stadion-hatere tar dere feil. Irritasjonen kvittes ikke, den dobles. Les dagboka fra i går på nytt. Særlig det om Oslo Idrettskrets. Spesielt alt om Børre Rognlien. Da veit du at han vant mye gryn på skøytekunnskapene sine i Kvitt eller Dobbelt. Han mener det finnes nok kapasitet når det gjelder fotballbaner i Oslo, og gir tydelig til kjenne at han hadde tapt penga om siste spørsmål hadde vært om fotball.
Eller tar vi feil?
VPN tester fotballkunnskapene til Børre Rognlien:

– Om du leser dette, Børre, kan du svare på hvor mange fotballbaner det er i Horten?

Du skal få lov til å tenke litt, og når du har gitt opp kan du lese svaret lenger ute i denne dagboka. Og en ting til: Vi er rause. Vi aner nemlig at det kan være at du mener noe annet om Vålerenga Stadion enn det som kom fram i Dagboka i går. Følg med:

Pinse
Snart pinse, tungetalens høytid. En liten tjuvstart, eller tørrtrening med noe så enkelt som bare to tunger, er ikke å forakte. Sånn for å være forberedt uansett hvilken vei vinden blåser. En undrende stadion-tilhenger har reagert på det Dagboka skrev om Børre Rognlien i går, og han har sendt oss dette spørrende leserbrevet:

Med hensyn til det dere skriver om innspillet fra Oslo Idrettskrets, så lurer jeg på om dette er ordene til Rognlien, eller om kretsen har presset han til å si dette? På Dagbladsportens nettside den 5. mai kunne man lese en artikkel som hadde denne avslutningen:

”Børre Rognlien er 2. visepresident i Norges Idrettsforbund og styreleder i Oslo Idrettskrets. Han krysser fingrene for at Vålerenga får tomta for ei krone.
– Vålerengas stadionplaner på Valle er et flott eksempel på at det går an å få til prosjekter hvor kommunen kun stiller med tomt, og idrettslaget selv står for en betydelig verdiutvikling. Vålerengas planer kan i så måte være en modell for andre idrettslag i Oslo, sier han.”

Hva har skjedd i mellomtiden? Har han fått smekk? Har han blitt påtvunget et nytt syn av OIK? Har han fått kjeft av skøytelobbyen? Eller er det som sto i dagboka i går hans private syn?

Takk til den våkne leseren som stiller spørsmål vi gjerne skulle hatt svar på. Det kunne vært greit å få svar fra de involverte når støyen fra pinsehelgas uforståelige tungetalekor har lagt seg. I ventetida kan dere dømme selv. Klikk og les: Børre er stadionhater alternativt: Nei, det er han ikke! Dessverre fører den første linken til en utdatert side, vi tar det som et godt tegn.

Bevisst feilinformasjon?
Aften Aften gir seg ikke. Der kverner de videre med feilinformasjonen sin. Hvem skal eie? Hvilken verdi har stadiontomta? Stoler du på svaret i Aften, er du garantert på villspor. Blekka inntar en klar partsposisjon mot stadionprosjektet. Det som er for jævlig er at Aftenposten tradisjonelt har et solid renomme som nøytral formidler av sannheten. Om håndteringen av stadionsaken fører til at folk flest gjennomskuer avisa, kommer det litt godt ut av dette. Nei, vi skjønner ikke fletta av hva som er hensikten og hvorfor avisa durer i vei som den gjør. Du må lese før du kan skrive. Aftenposten gir fullstendig blaffen i å lese sakspapir med fakta før blekket spruter og fyller postkassa di med vås. Det er opp til deg som leser ikke å tro på det.

Fotball i fugleperspektiv

I researchen før cupkampen fant VPN ut at Hortensfotballen likner et fugleberg: Ørn, Falk, Gribb. Kanskje har de også gjemt unna det senile veteranlaget Stær, som stiller i grønt og grått. Vi stilte spørsmålet: Hvor har det blitt av Gribb? Hvorfor har fuglen fløyet? Er den bare en myte? En slags bakvendt spiss: Fugl Fønix, en mektig fugl tilbake til asken?

Mikael Dalsgard savner den gamle gjengen sin. Han har faktisk flere sesonger bak seg som spiller i klubben. Han har sendt oss dette informerende leserbrevet:

Ser dere lurte på det med Gribb Fotball. Kan dessverre ikke si så mye om dem per idag, men jeg kan i alle fall bekrefte at de fantes. Jeg spilte selv for dem i noen år når jeg gikk på Horten Ingeniørhøgskole siste halvdel av 80-tallet. Husker jeg syntes draktene var så stilige med symbolet med gribben og blodsdråpen. Ønsker jeg hadde bedt om å få beholde en når jeg flyttet. Artikkelen dere hadde ga meg mange minner. Jeg husker at når jeg hadde draktvaska, så hengte jeg alltid tøyet ute til tørk om det var bra vær, slik at de som gikk forbi huset kunne se den stilige logoen.

Vi spilte vel i 6. divisjon, samt at vi hadde et reservelag i reserveligaens 2. divisjon (det var den gang andre-lagene ikke spilte i den vanlige serien). Fikk det aldri bekreftet 100%, men jeg ble fortalt at klubben ble startet av en gjeng eks-fanger.

Utrolig morsomt å spille der, og man opplevde en del som kanskje ikke hadde vært helt stuerent om det hadde blitt kjent. Uten at jeg vil si så mye mer om det. Fin klubb var det i alle fall.

Har lett etter Gribb i det siste for å se hvordan det gikk, men alle spor forsvinner rundt 2006 en gang, dessverre. Så om dere skulle grave frem noe mer så er det fint om dere legger det frem.

Gribb er sånt vi liker. Om saken ikke er spesielt Vålerenga-relatert, vil vi gjerne bli oppdatert om skjebnen til åtselfuglen. Om Gribben dukker opp i levende live skal vi tenke seriøst på å inngå en samarbeidsavtale med klubben. De gamle, gretne gubbene i VPN er jo ikke helt ukjente med åtselvirksomhet. De hiver seg over halvdaue ofre, dagstøtt nyter de gårsdagens nyhets-levninger og råtne aviser. Lever høyt på mediamøkk, for å si det sånn.

Men akk! Dagens tredje leserbrev gir ikke Gribben store sjanser, selv om det tennes en ørliten gnist av håp på tampen. Stabekk-innflytteren fra Vestfold, Inge Wallumrød, er faktisk både Ørn- og Falkgutt. Han har dette å fortelle:

Når det gjelder Gribb fotball i Horten så tror jeg at fuglen har «avgått ved døden». Det var en «guttegjeng» med avdanka spillere som startet klubben og de vandret rundt i bunnen av seriesystemet en del år – mange år, vel, de kom faktisk rimelig høyt oppe et par år og måtte kjempe med Falk blant annet. Og så var de jo alltid med i bykøppen – og fikk hakke litt på Ørn også. Det var et alternativ for mange ikke så gode eller folk som ikke ville satse så mye eller være litt mer useriøse… Så ble det noe internt tull og flere av spillerne som dro lasset sluttet eller dro til andre klubber i området rundt omkring. Men, de sier selv (har jeg lest et eller annet sted) at de vil at Gribb skal gjenoppstå. Men, foreløpig er visst Gribb’en dau!

Inge skal selvsagt på kamp i sin barndoms by i morgen. For å støtte Ørnane? Neppe. Han reiser dit for å lage en sak rundt kampen som skal legges ut på wap.vif.no, den ny-renoverte wapsiden til Vålerenga Fotball. Sjekk wapen!

Gå ta banen!
Til å være en brygge med silikonfabrikk, er det plass til mye fotball i Horten. Akkurat som på de fleste småplasser landet rundt. Adecco-lag i fleng har ingen problemer med kommunen sin, bare den er liten nok. Vi gidder ikke ramse opp alle som har ordna seg med stadion, det får holde at de som bryr seg om temaet setter seg ned og teller hvor få som ikke har fiksa det. Det er faktisk på tide at vinden nå snur i Oslo. Men tilbake til Horten. Her er svaret på det Børre Rognlien ikke veit noe om, eller det andre ikke vil vite at Børre Rognlien veit noe om:
– Horten sentrum har fire fotballbaner, i tillegg til et ukjent antall minibaner.

Lystlunden
Kanalbanen
Lystlunden kunstgress
Lystlunden 2
Lystlunden minibaner

Når sant skal sies var dette fullstendig nytt for oss også. Alle som skal nedover i morgen er herved advart. Her gjelds det å drekke såpass moderat på bussen at du ikke ender i feil lund. Ikke særlig lystelig å bli takla bakfra sovende i en ballbinge, eller å stå og myse med femdobbeltsyn i Lystlunden 2 og lure på hvor det blei av alle gutta.

Hvordan du kommer deg til Horten er ditt problem. Et tips er å ta Vålerengabuss. Klanen dått enno melder om god bussplass med greie priser hvis du bare gidder å melde deg på. Det gjør du i Sjappa. Bussene går halv fire. Billett kjøpes ved inngangen, femti spenn! Dette var hovedtrekkene. Detaljer finnes på klanen@ ja ikke sant, det derre med enno.

Kjetil Wæhler blir ikke friskmeldt. Lars Iver er usikker. Dan Thomassen har tråkka kraftig over, VIF-sidene blir sikkert oppdatert om konsekvensene av skaden. Resten av laget håper vi er klare. Og da mener vi klare i hodet. Undervurderinger har vi fått nok av. Taper dere her er det bare Bastøy Fengsel som gjelder. Der er det 115 soningsplasser med målsetting om å gi den enkelte økt selvrespekt og verdiforståelse , som det skrives på fengselets hjemmesider. Om dere taper har båten gått, så dere må eventuelt finne dere i å overnatte i lenker på kaia til første båt går klokka seks søndag morgen, i følge de fengslende rutetidene.

For to uker side spilte Ørn sin beste kamp på flere år og vant fullt fortjent 3-0 over Sandefjord Fotball 2 i Lystlunden. Ørn var nærmere fire og fem mål enn bittesmåhvalene var nær skåring. I går butta det. 0-1 hjemme mot Fram. Men Ørnane flyr fremdeles høyt, og henger med i toppen i tredje. På den ujevne banen ble det aldri noen god kamp i går, og Ørns midtbane som har vært solid hittil, fikk ikke spillet til å gli. Ørn var best de første søtti, Fram de siste tjue.

– Det er mulig noen av spillerne tok det som en generalprøve før kampen mot Vålerenga. I så fall bør premieren på lørdag bli glimrende, skrives det på hjemmesidene i ørnereiret.

Da veit vi at det er groper og humper og at det går opp og ned i Lystlunden. Flott. Uventa rykninger er det som teller når lyst gjelder. Vi får også vite at mannen i ørneburet er solid, at forsvaret er godt og at Ørnane glemte å ta med seg et opplagt bytte hjem til reiret i forrige kamp.

Vålerenga i dag
Fredagsquiz på Bohemen klokka 18.01.30 der det stilles ett eneste spørsmål:
– Hva skjedde i køppen mot Skeid, Bærum og Nybergsund?

Legg igjen en kommentar