Dagboka torsdag 8. mai 2008

Vi avslører enda en Vålerengastadion-hater. Bergensturen er klar, og vi ser hva som skjer med gamle helter. Og vi er nesten lem-frie, selv om media ikke er det. Et helt skap fullt av skjeletter I rekken av folk som vil torpedere eller utnytte seg av Vålerengas drøm er det nå OIK, altså Oslo Idrettskrets som … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 8. mai 2008»

Vi avslører enda en Vålerengastadion-hater. Bergensturen er klar, og vi ser hva som skjer med gamle helter. Og vi er nesten lem-frie, selv om media ikke er det.

Et helt skap fullt av skjeletter
I rekken av folk som vil torpedere eller utnytte seg av Vålerengas drøm er det nå OIK, altså Oslo Idrettskrets som melder seg på. De møtte bystyrets finanskomité 30. april for ”å belyse ulike idrettslige interesser knyttet til saken”, forteller de på egne nettsider.

Og de er ”har forståelse for Vålerenga Fotballs drøm” samt at de ”synes det i utgangspunktet er positivt at kommunen vil gi store verdier til et idrettslag”.

Men siden de taler ”for hele idretten” må de allikevel slenge en bunke med skiftenøkler inn i systemet. De drar opp skøytehallsaken. Både ift dagens tilbud til de 40 000(???) brukerne av skøyebanen, samt den fremtidig utbyggingen. De sier at andre idrettslag innen andre idretter også må kunne be om tomter osv osv. Forskjellsbehandling osv. De mener også det finnes nok kapasitet når det gjelder fotballbaner. Ullevaal, Bislett og Voldsløkka matchbane.

Hvem er det så som fører pennen for OIK? Børre Rognlien, leder i OIK. VPN har mange gode researchere, en av dem har servert oss følgende info om mannen:

– Han vant Kvitt eller dobbelt. Tema: om skøyter en eller annen gang på 60-tallet….
– Han har vært stortingsrepresentant for Høyre fra 1981-1986.
– Han har vært skøytepresident.
– Han er æresmedlem i ASK (den skøyteklubben på Valle som jobber iherdig med å skyte seg selv i foten med sine forsøk på å kontrollere Vålerengas drøm.
– I tillegg er han visepresident i NIF.
– Rognlien har fått igjennom to store prosjekter for idretten i Oslo de siste årene: Det er nye Bislett og rehabilitering av Holmenkollen. Dette er to millionsluk som setter hans omsorg for breddeidretten i Oslo i et spesielt lys. Disse prosjektene er fullfinansiert av kommunale-, statlige- og tippemidler på bekostning av andre idrettslige investeringer i Oslo, forteller vår mann iblant dere.

Ser man det, sier vi da. En ting er at Rognlien skal si noe for Osloidretten. Men når snakker han egentlig på vegne av OIK, og når hører vi en Høyremann, skøyteentusiast og en som er bitter fordi Vålerenga ikke ville bruke en friidrettsstadion?

Troverdigheten bak OIKs utspill er temmelig svekket når man vurderer habilitet og motiver, vil jeg mene.

Av andre mer triste poeng er det at skøytefolka fortsatt ikke skjønner at de er en del av fremtiden på Valle i Vålerengas øyne. Det virker som om de ønsker å hindre Vålerengas stadion uten at de skjønner at det vil også stoppe deres drøm.

Også er det fascinerende at alle de som ønsker å snakke om alt Vålerenga får ikke ser hvor mye det er som også kreves av klubben. Alt som Vålerenga skal gi tilbake til byen gjennom anlegget. Alle kostnadene som klubben skal bære. Alle menneskene som kommer til å ha glede av anlegget. Fordi om Vålerenga får en tomt til en stadion så får man ikke alt det andre. Alt det andre kommer til å koste mye. Og vil alle mulige idrettslag ha et ønske om eller evne til å bære sånne kostnader? Vil alle mulige andre gjøre så mye for så mange? Eller vil de bare ha like mye fra kommunen – UTEN å gi tilsvarende tilbake.

Jeg blir kvalm. Sutrementalitet, bortskjemthet og puter under armene er den snille måten å si det. En mindre sjarmerende omtale sparer vi til neste avsnitt.

Fortsatt halvkram
Denne lem-baserte saken er snart tværet ferdig. Nesten. I VG i dag er det NFF presidentens trøtte og morske blikk på måten kjønnsord blir brukt i idretten som er kritisk. Heldigvis en liten spalte bare, men…

Altså, vi er like glad i en stiv en vi som alle andre. Men nå begynner det vel å bli for mye av det gode, sa kjerringa.

Bergen
Så ser det ut til at kompromisset er klart. Navn må oppgis ved billettsalg, ikke nummer. Og lista blir igjen i Sjappa. Tja. Bedre i alle fall enn originalplanen…
Les mer på Klanens sider.

RPN, TBPN og TTBN
Rekdal På Nett melder at tidligere Vålerengatrener og vår gamle helt er ifølge VG aktuell som Sandefjordtrener etter tidligere Vålerengatrener og nice guy Tor Thodesen. Intet er bekreftet, men vi ønsker begge lykke til. Bra menn.

Samtidig melder TBPN (Thomas Berntsen På Nett) via Aftenposten og NTB at den tidligere cupfinalevinneren og Vålerengaspilleren får fyken i XXX. Grunn: to poeng på seks kamper.
Vi konstaterer at det er strengt i Adecco, gitt. Når det er sagt må vi bare si at det er fint om folk som har akslet Vålerengas vakre farger ikke er en del av drittklubben ved Glomma. Få deg noe bedre, Thomas. Også vil Dagboka bare si at selv om Berntsen er for mange en spesiell helt så når han ikke Fredrik Gärdemann til knæra.

Og vi glemte
Klanen hadde nettopp bursdag. VPN gratulerer, og synes at det gjøres mye godt om dagen. Veldig mye godt.

Vålerenga i dag
Vålerenga 2 vs Skeid. Andre divisjon, sånn om du skulle lure.

Legg igjen en kommentar