Dagboka tirsdag 6. mai 2008

Forsiden av medaljongen er 1milliard kroner til fotballen. Baksiden er bare pinlig. Og så snakker vi om bergensk jus, supporterkøpp og heldigvis noe godt nytt om stadion. Kuk eller duk? Leder i husmorlaget på Tåsen, Erna D. Agdriver, raser mot Molde-trenerens utspill og nedvurderingen av husflid. ”Jeg var selv på kampen og kunne derfor se … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 6. mai 2008»

Forsiden av medaljongen er 1milliard kroner til fotballen. Baksiden er bare pinlig. Og så snakker vi om bergensk jus, supporterkøpp og heldigvis noe godt nytt om stadion.

Kuk eller duk?
Leder i husmorlaget på Tåsen, Erna D. Agdriver, raser mot Molde-trenerens utspill og nedvurderingen av husflid. ”Jeg var selv på kampen og kunne derfor se og høre situasjonen tydelig: Martin Andresen så opp på tribunen, fikk øyekontakt med sin kone og ropte engasjert ut ”Hekla duk”. Jeg kommenterte til og med utsagnet til venninnene rundt meg og alle var enige i at det var flott å se en maskulin spiller ytre seg om myke verdier i kampens hete”.

Fra Valle får vi opplyst at Martins svigermor fyller 75 år til helgen og at ”Hekla duk” var Martins forslag til gave i anledning dagen. Martin Andresen har nektet å kommentere hendelsen i media rett og slett for å beholde overraskelsesmomentet frem til svigermors store dag. VPN vet imidlertid Martin mener det var lumpent av trener Jonevret å bruke sin dårlige språkforståelse til å trekke rene fantasihistorier ut av et uskyldig utsagn.

Lederen i Tåsen husmorlag går enda lenger ”Uttalelsene fra Jonevret er et slag mot norsk husflid og en hånende nedgradering av kvinners innsats i hjemmet, som jeg håpte vi hadde sett det siste av på 70-tallet”.

Bergensk jus
Som det står på Klanens sider: Noen mener vi skal måtte oppgi navn og fødselsnummer for å gå på en vanlig seriekamp i Norge.

Klanen er ikke enig i det og det jobbes med saken. Billettene til Brann-kampen i Bergen er dermed ikke i salg. En av VPNs trofaste lesere, Erling, tok en prat med professor dr. juris Dag Wiese Schartum og spurte :

Har politiet virkelig lov til å mistenkeliggjøre en såpass stor gruppe basert på tanken om at en liten del av disse kan komme til å skape problemer?

– Spørsmålet er om politiet har lovhjemmel for å pålegge registrering av slike opplysninger, og hvor klar en slik hjemmel eventuelt må være. En sentral bestemmelse er politiloven § 7 som gir veldig vide hjemler bl.a. i forbindelse med forebyggende arbeid. Pålegg om innsamling av personopplysninger er imidlertid ikke nevnt i lovteksten. Politiets hjemler etter § 7 annet ledd omfatter imidlertid både almennhenten og enkeltpersoner som er voldelige mv.

– Det har vært antatt at politiet har en sedvanebestemt myndighet til å treffe nødvendige tiltak for å opprettholde ro og orden, hindre lovbrudd mv. Dette kalles ofte «politiets generalfullmakt», og § 6 fjerde ledd i politiloven er et utslag av dette. Ifølge legalitetsprinsippet må det offentlige ha hjemmel i lov for å foreta inngrep overfor borgerne. Politiets generalfullmakt har representert et unntak fra legalitetsprinsippet. Det er derfor mulig politiet vil hevde at de har grunnlag i generalfullmakten, og derfor har rett til å gi pålegg om å utlevere personopplysninger til tross for at dette ikke er hjemlet i politilovens § 7. Det kan imidlertid også være at det er mer direkte hjemler jeg har oversett.

– Jeg er enig med deg at denne praksisen virker urimelig. Uansett burde det være nok å rapportere personer som tidligere har vært innbragt til politiet for bråk på kamper mv, fullfører professoren til VPN.

I våre øyne er det ganske heftig at tusentalls Vålerengasupportere skal settes i samme bås som noen titalls potensielle problemskapere. Kanskje vi skal ha piggtråd og tvungen sitting i Bergen også? Kjipt at noen få rammer oss andre slik, enda kjipere at bergenserne vil ha en politistat der vi alle er gisler selv om vi er uskyldige.

Det er veldig godt å se at Klanens styre tar dette på alvor. Hvis ikke kan du vente deg at du må levere personalia hver gang du skal til andre steder enn annerledeslandet Bergen også. Det skal ikke være sånn.

Stadion
Kort melding fra VG via NTB på Aftenposten.no (slik lages innhold som man selv ikke trenger skrive) i dag. Vi siterer det hele:

Ap, SV og Frp er enig om at Vålerenga skal få kjøpe stadiontomt på Valle i Oslo for 1 krone.
Tirsdag blir saken behandlet i finanskomiteen i Oslo bystyre. Om to uker skal bystyret vedta innstillingen. – Da vil den bli vedtatt, ettersom Ap, SV og Frp har flertall i bystyret, sier nestleder i finanskomiteen Trond Jensrud (Ap) til VG. – Ap, SV og Frp er blitt enig om hvordan vi gjør dette. Vålerenga får tomten for 1 krone.

Det sier mannen fra Ap.

Dette er jo ikke nytt. Men like fullt er dette veldig, veldig godt å lese. Det kan ikke gjentaes nok, og nå når tilliten til politikerne begynte å bli tynnslitt igjen blir dette kanskje noe som bedre det. Vi venter spent. Veldig spent.

Men hva skjedde med Venstre i denne saken?

Supporterkøppen
Årets supporterkøpp arrangeres i Stavanger lørdag 14. juni. Meld på ditt lag til Mikkel på kjelstrup.mikkel[ætt]gmail[dått]com så kjapt som mulig, og seinest 30. mai. Og det er knall om noen jentelag stiller. Se Klanen.no for mer info.

Legg igjen en kommentar