Dagboka mandag 5. mai 2008

I disse morgentimer var Dagboka tidlig ute. Med fokus på kampen, og litt til. Og relativt vulgær. Men hey, vi er da glad i god gammeldags kødd. Så det er kanskje ikke unaturlig om vi vier familiejuvelen en smule oppmerksomhet. Vålerenga vs Molde Joda. Tre «sikre» poeng. Et lag som hadde null seire, og 2 … Fortsett å lese «Dagboka mandag 5. mai 2008»

I disse morgentimer var Dagboka tidlig ute. Med fokus på kampen, og litt til. Og relativt vulgær. Men hey, vi er da glad i god gammeldags kødd. Så det er kanskje ikke unaturlig om vi vier familiejuvelen en smule oppmerksomhet.

Vålerenga vs Molde
Joda. Tre «sikre» poeng. Et lag som hadde null seire, og 2 mål. Du vet jo hva fasiten da blir: deres første seier for sesongen og doblet målkonto. Neida, vi snakker ikke om våre blå, men de ollonblå.
En nesten sensasjonelt svak og årsverste førsteomgang la et godt grunnlag for at vi ikke kunne ta igjen de to målene i andre omgang selv om skjerpingen kom i pausen. Vålerenga var kort og greit impotent i første omgang og fikk ikke til så mye som en erigert forhud med hjelp av klesklype.

Joda, spillerne bidro med sin temmelig tamme innstilling, men det viktigste som så ut til å gå galt var taktikken. Seriøst galt. 4 mann sto på motstanderens 16-meter. Kjempeoffensivt. Men det fantes ikke noen midtbane, bare fire backer som febrilsk lette etter noen å passe til. Uansett om taktikken skulle være være 4-3-3 med en offensiv ving eller eller den verdensanerkjente 4-2-4 formasjonen med langpasninger bakfra så funka det ikke. Og det må Skullerud og Martin ta en smule ansvar for.

– Vi ville angripe med stort trøkk og flytte opp kantene og backene, men det er mulig vi flytta frem i overkant mye folk, sier Skullerud til klubbens sider. Det er vel dagens understatement.

Selv ikke dommerbytte til en mann fra Oslo øst hjalp på situasjonen. Med mer tradisjonelle 4-3-3 midler og bytte av noen få av de spillerne som var under pari var Vålerenga iallefall en faktor i andre omgang. Allikevel ikke nok. Potensen ble iskaldt dusja ned av et Molde-lag som utnyttet hver minste situasjon forståelig nok. Til å drøye og drepe momentet til gutta våre.

En liten parantes til han kødden på tribunen som presterte å kalle Thomas Holm en sviker da han ble skada. Lær din historie før du slenger sånt vås. Mens de andre Moldespillerne kom seg opp igjen ble Thomas forøvrig bytta ut. Ikke så rart, han er ikke noen kjerring som faker. Og har visstnok litt av en loff og. Seriøst: Thomas fikk fortjent hyllest og var kanskje den eneste med Vålerenga-affiliering som fortjente det på Ullevaal igår.

Legendarisk ille var denne prestasjonen av Oslos stolthet. Vi tar med oss andreomgangen som bare måtte være bedre. Men ikke på langt nær god nok. Videre nå? Vi sjokker Brann i Bergen for så å stikke kukken i hjulet mot Glimt hjemme. Du vet hvor du hørte det først.

Blir ikke noen forgylt fallos om dere fortsetter med dette, gutter!

TV2 vs Martin
Det var dramatikk på sidelinja og. Moldetrener Jonevret sparka bort ballen da Martin ville ha den. Og Martin kalte han en kuk. Det er nok til at TV2 lager sak på det. Jonevret tok det med et smil selv om hans svenske sjel selvfølgelig er dypt forulempa. Men på TV2s nettsider kan du nå «si din mening om Martin». Og mens Bengt Eriksen i studio sier det er uelegant men forståelig, må Davy vase om at Martin kanskje er fotballens lillelord.
Sår som herpes på penishodet er den godeste programlederen, vil jeg si.

Joda. For min del noterer jeg meg mye kuk i computeren når TV2 er på. Ærlig talt, hvor SMÅ saker, (sorry) kan man lage sak på? Hvor lavt kan TV2 synke i sin jakt på fotballsaker? Hvor langt kan jakten på Martin gå? Lenger enn jakten på Nordlie? (Tom, du har faktisk min sympati om dagen. Jeg ønsker deg og laget dit til peppern gror, men TV2s fotballsatsing må gjerne forsvinne til varmere steder enn det.)

At Martin sa det plager meg ikke et sekund. Dette er fotball og følelser. For å omskrive den gamle Tommie Eriksen-klassikeren:
– Øye for øye, organ for organ, vi elsker Martin alle mann.

(men gidder du spille litt bedre selv også, Martin?)

Bergen vs Oslo Øst
Noen andre som prøver å lage kukeri er Bergens myndigheter. Noe som har resultert i utsatt billettsalg til bygda. Se Klanen.no for mer, mens Dagboka i en mer penisfri variant tar saken videre imorgen.

Og til alle dere Vålerenga-hatere: slikk min stokk.

Vålerenga i dag
kl18:00 Vålerenga 2 – Skarbøvik. Voldsløkka matchbane

En kommentar til «Dagboka mandag 5. mai 2008»

Legg igjen en kommentar