Dagboka onsdag 7. mai 2008

Stadionsaken tok et viktig skritt fremover idag. Vi hyller Ap, SV og Frp. Vi hater Lyn og Bergen. Og vi lar kuken ligge. La oss heller spille lommetennis. Stadion – i går var en merkedag VPN var sammen med folk fra klansstyret tilstede på møtet i finanskomiteen i går. Og heldigvis ble vel ingen av … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 7. mai 2008»

Stadionsaken tok et viktig skritt fremover idag. Vi hyller Ap, SV og Frp. Vi hater Lyn og Bergen. Og vi lar kuken ligge. La oss heller spille lommetennis.

Stadion – i går var en merkedag
VPN var sammen med folk fra klansstyret tilstede på møtet i finanskomiteen i går. Og heldigvis ble vel ingen av oss skuffet. Forslaget til Ap, SV og Frp var slik:

Bystyret ber byrådet overføre tomt som muliggjør stadionanlegg til Vålerenga Fotball for kr. 1.

– Bystyret forutsetter at Vålerenga Fotball fremmer forslag om regulering av et spesifikt område. Reguleringen må inneholde fotballstadion, skøytehall, næringsarealer og offentlige formål. Trafikkløsninger må også inkluderes i saken.

– Bystyret forutsetter at Vålerenga Fotball innpasser barnehage og en skole med idrettslinje på videregående nivå i den samlede bygningsmassen.

– Bystyret ber byrådet legge fram en sak for bystyret som inneholder forslag til kontrakt med Vålerenga Fotball, totalentreprise fra entreprenør fremkommet etter anbud og en samlet oppstilling som viser at stadionanlegget og de arealer som skal beholdes av Vålerenga Fotball lar seg finansiere ved hjelp av de øvrige arealer.

– Bystyret forutsetter at Vålerenga står som byggherre og at Oslo kommune ikke pålegges noen form for økonomisk forpliktelse eller risiko.

Komiteens leder Fredriksen (ikke den gode, men den onde) fra Høyre lurte på om det var lov å forutsette bygging av barnehage, og byråd for eiendom og utvikling Agerbak Jensen (også fra Høyre, gitt) mente at det ikke var lov.

Trond Jensrud fra Ap som ”førte saken” for de tre partiene som står bak forslaget så faren for noe knot og teksten ”forutsetter” ble endret til ”ber om” innpassing av barnehager etd, det som kalles for sosial infrastruktur. Dermed skal vel forslaget ikke være i strid med gjeldende forskrifter. Med stemmene fra de tre partiene ble da forslaget vedtatt sendt til Bystyret. Der skal det behandles den 14. mai.

For VPN så det ut som nok et treneringsforsøk fra Høyre, men denne gangen så det ut til å mislykkes. Dermed er gårsdagen en gledens dag i stadionprosessen. Og antagligvis et langt skritt mot at vi faktisk får lov til å sette i gang. Går det gjennom i Bystyret, og det mener alle å tro, siden de tre partiene bak forslaget vil stå for sine ord – og de har flertall i saken, så vil Bystyret be Agerbak-Jensen sette i gang med regulering og overdragelse etc. Og selv om hun da skulle forsøke å trenere ytterligere blir det nok verre da…

For VPNs del, og vi har også vært akkurat sånn passe skeptiske mot politikerne, må vi bare si at vi føler takknemlighet overfor de tre partiene Ap, SV og FrP i dag. De ser ut til å holde det de lover, og æres skal den som æres skal. En egen stadion er faktisk mye viktigere enn seriegull opptil flere ganger. Vålerenga har aldri eid sitt eget og kommer på denne måten endelig til å finne sitt hjem. Et hjem som faktisk kommer til å gi utrolig mye tilbake til byen, ikke bare oss som elsker Vålerenga. Akkurat nå ser det ut til at vi er på vei, og om det blir utfallet vil de tre partiene og deres oslo-politikere har en varm plass i hjertet mitt for alltid.

Så håper jeg bare at jeg ikke må spise disse ordene, en skuffelse 14. mai ville være av dimensjoner. Men jeg tror ikke det skjer.

Lyn på banen
Apropos hjem. Lyn har eid sitt eget hjem. Det palasset som vi nå må bruke, dessverre. Men Lyn solgte seg ut av det, og dro inn kroner på kroner for det. Allikevel er de ute i TV2 i går som følge av finanskomiteens behandling. Lyn vil ha egen tomt de og, eller økonomisk støtte til samme verdi som en tomt.

Hallo?

Dere hadde en stadion og dere solgte den. Vi har aldri hatt vårt. Og hvordan ikke hekken skal man beregne en verdien som Lyn skal ha? Ærlig talt. At man på toppen kjører dette ut før stadionvedtak for Vålerenga er tatt vitner om at man er ikke bare grådige, men også en smule tjukke i huet. Nå er ikke Lyns krav noe godt argument uansett, all den tid de har hatt en av de dyreste arenaene i landet. Men når de går ut sånn gir de bare støtte til motstanderne av tomt til Vålerenga. Og om Lyn mener presedens danner grunnlag, hva da om Vålerenga ikke skulle få tomt…?

La oss inderlig håpe politikerne ikke lar seg lure av Lyns forsøk på å skjule sin egen skusling med ressursene. Kan jo hende de skylder noen kroner snart i anledning noen overgangssaker, kanskje derfor de vil ha inn kroner fra kommunen?

Kommunen kan jo være storsinnet: gi dem en krone.

Ærlig talt
I dag skriver VG videre om Martin og Jonevrets kuk. Vi tenkte la dette være, selv ikke vi finner nok infantil glede i alt dette køddet.

Bergensk jus
NRK Østlandsendingen mente det var ok fra Datatilsynet at Brann skulle ha personnummeret på de av oss som drar til drittbyen. Men det stemte ikke. Og nå klinker Datatilsynet til på sine egne sider:

Datatilsynet har ikke mottatt noen forespørsel fra noen av klubbene angående innsamling og eventuell videreformidling av fødselsnummer i forbindelse med kjøp av billetter, sier seniorrådgiver i Datatilsynet, Rune-Vidar Bråthen. Tilsynet har heller ikke i andre sammenhenger uttalt at dette er akseptabel praksis. Datatilsynet forutsetter derfor at den omtalte registreringen av fullt fødselsnummer ved kjøp av billetter til kampen mellom Brann og Vålerenga ikke gjennomføres slik som beskrevet.

Datatilsynet sier at de har forståelse for registreringsforsøket i ”enkelte tilfeller”. Men at dette ikke kan gjøres uten klargjøring fra dem.

Mao: dette kan dere drite i, Brann. Stort tydligere kan det vel ikke sies.

Tap
Rekruttene tapte mot Skarbøvik. 0-3 faktisk. Vi var ikke i nærheten sier Andreas Holter til klubbens sider. Auda.

Supporterkøppen
Årets supporterkøpp arrangeres i Stavanger lørdag 14. juni. Meld på ditt lag til Mikkel på kjelstrup.mikkel[ætt]gmail[dått]com så kjapt som mulig, og seinest 30. mai. Og det er knall om noen jentelag stiller. Se Klanen.no for mer info.

Vålerenga i dag
Gledesdag er det. Og sol!

Legg igjen en kommentar