Dagboka tirsdag 29. april 2008

Det er godt og slitsomt å være Vålerengafrelst. Er det rart vi elsker dette laget? Himmel og helvete To null er en farlig ledelse. Det er bare noe vi veit. Men tre null? Hadde det vært bedre å gå i garderoben med to-tre baklengs? Trygge seiern med ikke å skåre for mye før pause? Unngå … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 29. april 2008»

Det er godt og slitsomt å være Vålerengafrelst. Er det rart vi elsker dette laget?

Himmel og helvete
To null er en farlig ledelse. Det er bare noe vi veit. Men tre null? Hadde det vært bedre å gå i garderoben med to-tre baklengs? Trygge seiern med ikke å skåre for mye før pause? Unngå den mentale fella der gutta blir altfor ovenpå, tror alt er avgjort, at det ikke er mere å spelle for, men glemmer at motstandern ikke har mere å tape. Undervurderer første omgangs undermålere. Tar det som god fisk at alt er i boks, klarer ikke å ta rundspelte siddiser på alvor etter sirkuset i første. Eller er det fysikken som svikter? To kamper på rad nå med labre takter etter hvilen. Et skummelt trekk.

Neida, ingen grunn til å klage. Dette var topp. Det at mye klikka i andre, ga oss den spenningen vi ofte savner. Skjønt mot slutten lengtet vi etter god, gammeldags kjedsomhet uten lekkert utført selvmål. Noen sier dommern hjalp oss. Men om han hadde blåst straffe hadde vi virkelig begynt å lure. Så du åssen den østeuropeiske vestlandsspillern kneip beina sammen for å få føling med leggen som sneik seg kjælent inn bakfra? Beinflørt. Fortjent gult. Bra Terje Hauge. Ikke alltid vi har vært like fornøyd med deg i Stavanger.

Førsteomgangen i går vil vi ha mere av. I forrige kamp fikk vi litt, vi tenker på forspillet til 1-0 mot RBK. Leikent, kreativt. Dette laget har langt mer å by på enn gull-laget til Reka. Offensivt. Men vi ønsker oss litt mindre offensivt keeperspill. Er du nødt til å ta livet av en av stopperne dine i hver kamp, Troy?

Vi er ferdige med LSK, Viking og Tromsø borte. Vi har møtt RBK og det hittil eneste ”lette” laget Aafk, og står med 10 poeng etter de første fem. Vi er i rute til et snitt på 3 poeng hjemme 1 poeng borte, det skal mer til enn to i rævva når vi allikevel vinner, for å få oss til å ta av. Av de antatt harde laga er det bare Brann og Stabæk som står igjen før serien snur, nå gjenstår det bare å reise rundt å hente trepoengere mot middelmådigheter og drittlag. Vi spilte nærmest sensasjonelt bra fotball mot Viking de første 45. Livet er bra. Men ikke tro livet er så kjempebra at Molde er en walk-over-sak søndag. Vi er ferdige med undervurderinger herfra og ut.

Kildesortering
Hei. Du som går der og sutter på den trendy Vålerengavannflaska di. Hva tror du det er du heller i deg? Kildevann fra Hovin-bekken, eller? Tipper du blir litt overraska over at det er vanndråper vestenfor vannskillet, mange vestlige lengdegrader unna den østkanten du trodde fabrikerte leskedrikken. Nei, kildegransking skal ikke være enkelt.
I går skrev Dagboka om Thomas Holm i utlendighet i Molde. Og Aftenposten fikk æren av å være opphavet. Det var selvsagt galt. Aftenposten er nødt til å sope med seg tonnevis av stoff fra andre for å få fylt papirbunken sin, mens mindre aktører står for jobbinga. Denne gangen var det Tips som var kilden. Vi beklager feilen og benytter anledningen til å anbefale den brukbare nettsiden tipsgaming.com som har en del stoff du ikke finner andre steder, som denne Thomas Holm-saken.

Ellers har vi prøvd å sortere ut det meste når det gjelder kilder, røtter og opphav. For eksempel hvorfor noe kan hete noe så meningsløst sidrompa som siddis, og hvor dette merkelige uttrykket egentlig stammer fra. Opprinnelig ble uttrykket brukt om borgere fra Stavanger sentrum, kan hende det er en fornorsking av det engelske citizen. Men ordet kan også komme av iddis som er en etikett på hermetikkbokser. Vi nøyer oss med det. Saken er i boks. Ta en tur innom Wikipedia om du virkelig vil ha greie på mere om siddiser. Vi er heldigvis ferdige med dem for denne gangen.

«Kjerka» rett fra kilden

Vi ser fram til neste kamp. Vente, vente, vente. Det er lenge til søndag. Ikke så lenge til fredag, dagen det ikke er plass til deg på Bohemen på grunn av quiz-en.

Men da tar du deg bare en sving rundt (Per på) hjørnet. Bjølsen Valsemølle spiller på Hr Nilsen fredag kveld. Bandet er for tida ute og turnerer i forbindelse med slippet av sine nye dobbel-cd. Tittelåta «Over elva» vil garantert bli spilt denne kvelden av bandet som har et veldig sterkt rykte knyttet sine live-opptredener.

Vålerenga i dag
Vålerenga 2 reiser til trøndelag for å banke Ranheim. Og du finner vel på et eller annet du òg. Kanskje løpe til Sjappa og kjøpe billett til Lyn-kampen?

Legg igjen en kommentar