Dagboka mandag 28. april 2008

Vålerengafri helg. Fins det noe verre? Sløv søndag – tom helg Det fins spennende dager, opprivende helger, festlige lørdager, høytidelige søndager. Helga som gikk hørte definitivt ikke til disse. Sløve saker. Helg uten mening. Fotballfri. Seriefotball for røkla. Fy flate så kjedelig fotball kan være når Vålerenga ikke er blant aktørene. Men det går an … Fortsett å lese «Dagboka mandag 28. april 2008»

Vålerengafri helg. Fins det noe verre?

Sløv søndag – tom helg
Det fins spennende dager, opprivende helger, festlige lørdager, høytidelige søndager. Helga som gikk hørte definitivt ikke til disse. Sløve saker. Helg uten mening. Fotballfri. Seriefotball for røkla. Fy flate så kjedelig fotball kan være når Vålerenga ikke er blant aktørene. Men det går an å få noe ut av kjedsomheten om man vil. Lese Margit Sandemos samlede for eksempel. Sagaen om Isfolket. Isfolket, ætlinger av Tengel den onde som for flere århundrer siden drakk av ondskapens vann. I hvert slektsledd ble det født en slik person i Isfolket, som skulle tjene ondskapen. Etter sjuogførti bøker er det duket for det endelige sluttoppgjøret mellom livets onde og gode krefter. Nå er det jo en grense for hvor mye lesestoff som kan fortæres selv på en fotballfri helg, men kortversjonen om det onde Isfolket er slett ikke å forakte. Den finner du her på en side nær deg: Dagboka torsdag og fredag forrige uke. Om ondskap og dumskap. Isfolkets siste sprell. Stadionsaken går inn i sin åtteogførtiende runde. Og møtet i morgen er nok en gang utsatt.Selvfølgelig.

Andre aktiviteter mot tåpelige helger er å sette seg på 20-bussen og ta en sightseeing på vestkanten. Frognerparken er absolutt å anbefale. Der har moderne steinhoggere reist et referat fra gårsdagens kamp mellom Brann og LSK. Steintøft. Keikos pauseunderholdning i granitt.

Til høyre for sinnataggen øver Riseth og Kippe på nye grep når trøyene er revet vekk, og nederst i hjørnet en symbolsk sak om bondefotball: Bare raua. Ja, Rolf Groven har jaggu skjønt det. Gjør deg selv en tjeneste, slå opp på bildegalleriet hans for å fordrive ventetida før Viking-kampen i kveld.

De kreative blant oss, og spesielt de som ikke liker å kjøre leddbuss, men de som drømmer om å flise rundt i gatene med ny, gratis Vålerengascooter, fordriver langtekkelig helgesløvhet med å skrive om sitt Vålerenga. Det renner inn med velskrevne innlegg og gode poenger. Over 20 bidrag på fire dager. Les dem! Snart starter sms-avstemmingen. Bidragene er fordelt på våre og klubbens nettsider. Glem for all del ikke å sveipe innom vif-fotball.no. I tillegg til Mitt Vålerenga finner du faktisk også nyheter som tyder på at helga slett ikke har vært så Vålerenga-fri som denne sløve dagbokskribleren trodde. Han skulle tatt østfoldbanen lørdag. Og ikke reist hjem før søndag kveld etter G19-landskampen. Lørdag feide juniorene våre Gresvik ut av cupen. 10-0. En mann med ekte hattrick på åtte minutter. Sju nye spillere bytta inn etter pause. Ja du leste riktig. Sju innbyttere. På tide å sjekke regelboka i tilfelle dette kom overraskende på deg. Fotballjuss ska’kke være enkelt. Se bare hva dem har endt opp med i Rosenes by: Thomas Holm har havnet i utlendingskvota til Molde. Det har med Nøffs nye krav til egenproduserte spillere å gjøre. Ifølge regelverket må man ha spilt i en norsk klubb i minimum tre hele sesonger, 36 måneder, i perioden fra spilleren er 15 til 21 år. Thomas Holm dro til nederlandske Heerenveen som 17-åring i 1998, og returnerte ikke til Norge og Vålerenga før 2002, skrev tippebladet Tips på nettsidene sine i forrige uke.

Vålerenga har mye egenproduksjon. Dessverre rekker ikke alle opp til A-lagsnivå. Men noen fikser det. For eksempel Harmeet Singh. I går spilte han G19 EM-kvalik mot Island. Utrolig nok tapte vi, selv om det var fire Vålerengaspillere på banen. Og takket være at Hæstad og Strand nå er skadefrie, ble det ikke noe av drakampen om Singh med sutrete Semb som synes at tippeligaspill bør vike for aldersbestemt landslagsfotball.

Forøvrig er det ikke annet å si at denne Dagboka, som helga, heldigvis er over. Hverdagen er over oss. Blå mandag. Blå lag. En bønn til maktene: La Stabæk toppe tippeligaen i morgen. Da har vi ihvertfall ikke tapt.

Vålerenga i dag
Viking Stadion eller TV2 Zebra klokka 19

Legg igjen en kommentar