Helgedagboka 20. april 2008

Det er en alt for perfekt dag for en som er født til å være skeptisk og negativ. Ungene sitter rolig og ser på NRK Super, jeg hører på Beautiful Day med U2, sola og livet stråler mot meg og det kan simpelthen ikke ga gå galt på et stappfullt Ullevaal i kveld. Bulgarsk danseband … Fortsett å lese «Helgedagboka 20. april 2008»

Det er en alt for perfekt dag for en som er født til å være skeptisk og negativ. Ungene sitter rolig og ser på NRK Super, jeg hører på Beautiful Day med U2, sola og livet stråler mot meg og det kan simpelthen ikke ga gå galt på et stappfullt Ullevaal i kveld.

Bulgarsk danseband
Vi er favoritter og vi er fryktet – med rette. Å lese avisene i forkant av kampen viser at maktforholdet i norsk idrett har flyttet seg. Rosenborg-treneren snakker faktisk om at han er fornøyd dersom han får med seg poeng. Altså ett poeng, ikke alle tre poengene. Trond Henriksen snakker faktisk om å holde tett bakover og kontringsspill i Adressa.
Og med to spillere som muligens kan kalle seg trøndere i førsteelleveren er det lenge siden teorien om go’foten har vist seg fram i Trøndelag. Jeg har jo alltid ment at Eggens teorier var en bløff, men i dag minner den mest om noe jeg faktisk har sett og hørt på et høyfjellshotell:

Et bulgarsk danseband som synger DDE-sanger. De skjønte ikke bæret av hva de sang, men folk hoppet og danset og nøt det. Låter det kjent, kjære trøndere?

Lyspunkter
Jeg er som sagt skeptisk av natur, dog klarer jeg ikke annet enn å se noen lyspunkter i tilværelsen for tiden. Lars Iver Strand, Kristofer Hæstad, Rune Lange, Mohammed Fellah og Jørgen Jalland er alle skadet, likevel stiller vi med et så sterkt lag at forventningene er skyhøye. Det vitner om en kanonstall.
Når fire midtbanespillere er skadet og vi likevel kan velge mellom Ronny, Bojan og Singh som makker til landslagskapteinen, begynner jeg å lure på om vi har for mange midtbanespillere i klubben.

Jeg er ikke en større figur enn at noen av lyspunktene i tilværelsen også dreier seg om Lillestrøm og Brann. Når Tom Nordlie faktisk er i ferd med å endre formasjon fra 4-3-3 til 4-4-2, skjønner du at det ikke hjelper med flere krisemøter på Romerike.

Jeg bryr meg egentlig ikke om Stabæk fordi klubben er en konstruksjon. Skapt av flinke mennesker for fine mennesker – ferdig med det. Men jeg elsker å bry meg med Brann, og det er ekstra godt å tenke på at lørdagskampen i nærheten av hovedstaden faktisk endte i ny forferdelse for dem. Si noe, Davy Wathne. Lat som om du ikke bryr deg. Jeg kjenner følelsen deres så alt for godt.

Store talenter
Denne uken har to av norsk fotballs største talenter, man blir fort det etter å ha prestert i en kamp eller to, håndtert mediene. Moa og Demidov. Og de opptrer like forskjellig som de har forskjellige oppgaver på banen, og jeg nyter det.
Moa er svigermors drøm og et prakteksemplar for enhver markedsføringssjef. Sympatisk, seriøs, ekte og passe ydmyk og ambisiøs. Demidov slenger med leppa og er superambisiøs. Strålende. Det gjør livet som fotballsupporter bedre.

Jeg skulle gjerne hatt dere begge i klubben, men jeg er nok stygt redd for at du hadde blitt benket hos oss, Demidov. I RBK får i stedet en ung stopper spille sentralt på midtbanen på grunn av skader.

Topper vi tabellen?
Hvordan det går i kveld? Jeg tror Rosenborg savner Vidar Riseth, en skikkelig drittsekk av en spiller som er livsviktig på ethvert lag. Jada, jeg vet at det ikke har fungert for Lillestrøm i år, men slike spillere er en drøm å ha på laget. Skjelbred og Demidov, Tettey og Strand. Du styrer ikke unna når du møter sånne folk på gata,derfor mangler Rosenborg noe essensielt iår.
Og jeg har en sykt høy forventning til Moa i kveld. En fyr som har vært så ydmyk i skrittene til topps som det han har vært, blir ingen døgnflue. Han kommer til å levere jevnlig denne sesongen og ender ikke opp som Kim Rune Hellesund som spilte for Bryne. Husker du han?

Ungene har gått over til Disney Channel. Jeg har funnet fram syklene og familien er klar for skogen. Det er noe med denne dagen som får meg i godt humør selv om fyllesjuken sitter godt i skallen.

Jeg ser ikke bort fra at vi topper tabellen etter den fjerde serierunden:

You love this town
Even if that doesn’t ring true
You’ve been all over
And it’s been all over you
It’s a beautiful day
Don’t let it get away
It’s a beautiful day

Vålerenga i dag
Gjør et google-søk på Vålerenga og som vanlig kommer det opp et bilde av Tore Krogstad med kongepokalen fra 1997. Nyt det. Kampen begynner klokka 20. Møt opp i god tid!

Legg igjen en kommentar