Dagboka fredag 18. april 2008

Det blir utsolgt. Og vi snakker om det. Pluss mer om Martins team, tanter, casuals og betting. Vålerenga er heldigvis i fokus ennå. Vålerenga – RBK Så melder altså Sjappa at det er solgt over 20000 billetter til kampen. Det har aldri vært solgt så fort. Og om du skal på kampen skal du være … Fortsett å lese «Dagboka fredag 18. april 2008»

Det blir utsolgt. Og vi snakker om det. Pluss mer om Martins team, tanter, casuals og betting. Vålerenga er heldigvis i fokus ennå.

Vålerenga – RBK
Så melder altså Sjappa at det er solgt over 20000 billetter til kampen. Det har aldri vært solgt så fort. Og om du skal på kampen skal du være reelt klar over at det ser ut til å bli utsolgt. Denne stemningen vil du ikke gå glipp av, men noen vil måtte det. Måtte det ikke bli deg.

Oppvarmingsartikler finnes det flere av. RBKs stjerneskudd Vadim Demidov forteller i Aftenposten at han avviste Vålerenga:

– Jeg følte at Martin Andresen og andre i Vålerenga så på meg som et utviklingsprosjekt. Det var jeg ikke interessert i.

Med den uttalelsen kan det jo synes som om det er spillerne som dikterer hvilken klubb de skal til. For mitt vedkommende leser jeg at Vålerenga ikke ville la seg diktere, i hvert fall ikke sett mot sin stall ellers. Og da er det ikke så rart fra vårt ståsted heller at han havna i barteland. Ingen tårer felt fra noen parter.
For de som måtte lure: skal vi tro vår gamle nålehelt Schwabe i RBK så spiller Demidov mot oss.

I VG skryter Kaggestad av ”Martin-modellen”:
– Hadde man jobbet i en vanlig bedrift og hentet inn åtte nye ledere på én gang… Det har gått vesentlig bedre enn hva jeg trodde på forhånd. Det er en god balanse i teamet. Folk lytter og er konstruktive. Du må huske at det tar tid å spille sammen et så stort trenerteam, sier han til VG Nett.

Da teamet kom på plass var kommentatorene i ekstase. Ikke fordi de likte ideen, men fordi de likte ideen om alt som kunne gå galt. Foreløpig går det nesten irriterende bra. Og det ligger an til en god fortsettelse – amen. Hr. K er ingen amatør og det er interessant å høre hans vurdering av samarbeidet blant sjefene. Og at Martin er ”inspirerende.” Og det er så innihelvete vakker musikk i mine ører når jeg hører hva Kaggestad sier om sin målsetning i Vålerenga:

– Vi skal være eliteseriens best trente lag de siste 15 minuttene av hver kamp før jeg er ferdig i Vålerenga.

Mer skryt av opplegget finner vi fra ”Skeid-gutta” Daniel, Freddy, Moa og Berre. Som Dagsavisen lager sak på ift at de er nesten halvparten av laget til Vålerenga søndag. Det er som kjent såvidt litt mer enn 8 spillere på et fotball-lag. En trivelig artikkel med 4 bra karer som viser at selv om de fleste av dem sikkert sies å være mindre ”stjerner” enn mer profilerte folk på laget så er de fortsatt med.

Og til slutt: Freddy er Vålerenga-gutt. Poesi, din jævla journalistrekrutt.

Så begynner helgen. Jeg har gode forhåpninger til fredagen. Altfor gode vil man sikkert si. RBK har viktige skader, vi har skader. RBK sliter, vi sliter ikke. Vi er på en slags hjemmebane som blir utsolgt. Om vi takler forventningspresset så er skalpen til bartene….unnskyld, barten til skalpene klar til å røskes løs. Alt annet enn seier blir faktisk en skuffelse. Takler dere sånne forventninger, Vålerenga?

Drittpakke eller møkkaavis del 3?
Vi var ikke positive til tanta i Akersgata tidligere i uka. Så fikk man regning på døra, ikke avis. Så kom det avis igjen. En klassisk overstegsfinte? Får se hva som skjer om man venter litt med regninga da.

Vel, siden man ikke melder noe mer om stadionsaken i avisen tar man heller og videreutvikler det negative fokuset med en lang artikkel i A-magasinet om casuals og sånn. Med stor skummel tekst skrives det om turen til Åråsen.
Sladdede bilder av moterakettene og hele greia. Et gammelt bilde med bråk fra Bergen på slutten av 90-tallet , som var før casualsens tid, men brukes her for å understreke dramatikken. En sånn ”farlig utvikling”-artikkel.

Men mellom linjene klarer faktisk Aftenposten å formidle, om enn kanskje ikke ønsket fra dem, at:

– Det var ikke noe bråk på Åråsen eller Bittelillestrøm.
– Dialogmodellen til Klubben og Klanen med casualsen fungerer.
– De utgjør faktisk bare en liten del av Vålerengas ellers store blå og rød masse.
– Ultras er ikke casuals
– Og at Klanens sikkerhetsansvarlige Espen Knutsen gjør en kjempejobb. Noe han skal ha mye kred for, det er ikke mange som hadde giddi å bruke sin supportertid på å jobbe med dette.

Mao: en dramatisk artikkel blir til en brukbart informerende sak. Så lenge man leser fakta i den, ikke undertonen.

16. mai
Men litt klarer man da å vri ut av saken. Og her treffer faktisk Aftenposten. Nettopp at selv om det gikk greit på Åråsen kan det gå galt i Bergen 16. mai.

Vi siterer nevnte Knutsen i den avisen:
– Det er bare én risikokamp i norsk fotball: Den mellom Brann og Vålerenga i Bergen. Begge de to lagene har supportergrupperinger som liker å slåss og hater hverandre litt mer enn det vi vanlige supportere gjør. Derfor er det både uforståelig og meningsløst at den kampen legges til 16. mai, attpåtil på en fredag kveld klokken 20.00. Det finnes bare ett tidspunkt som ville vært verre, klokken 24.00 på nyttårsaften

Så sant så sant. Legg til at det er lønnsforhandlinger på gang og at ba.no melder muligheten for at kampen kan bli avlyst fordi politiet i Bergen har for lite bemanning til kampen så ser du hvor det bærer. Kanskje like greit.

Det er jo faktisk like fantastisk at NFF gjerne er med å krisemaksimere fotballvoldsproblemet i media og da sier at de vil jobbe aktivt slik at vi ikke får svenske tilstander. Men så setter de opp oss mot Brann på denne dagen og dette klokkeslettet. Unnskyld meg, men er de helt tilbakestående?

På den annen side: for noen år siden var NFF i harnisk over pyro på Vålerenga-kamper. Samtidig som de la bildet av våre bluss mot LSK på Ullevaal som et banner på NFFs egne sider. Stemning på kamp lissom.

Er det rart man rister på hodet?

Litt mer om betting
Siden vi så vidt sneier om LSK, som vi har hetset en hel uke nå. Og Tom da. I går brakte vi en odds hos et bettingselskap på at Nordlie ryker før 1. Mai.
Så Dagboka spurte en markedsjef i et annet, velkjent bettingselskap om de hadde odds på tilsvarende. Han ønsket å være anonym, men svarte på en måte som vel sier alt:

– Takk som spør, men vi har lukket dette nå. Tom Nordlie ble rett og slett en for stor favoritt…

Vålerenga i dag
Oppstart av ny quizserie på Bohemen. Med «Par i hjerter», Th.Iversen 1914 og Tone Sixpack.

Og søndag er det bartenapping!

Legg igjen en kommentar