Dagboka torsdag 17.april 2008

Enda nærmere utsolgt mot RBK enn igår. Vi snakker løst om den kommende kampen. Litt løst om Aftenposten. Og litt fastere om penger og moral. Dagboka er klar. Vålerenga – RBK Dagboka har så sinnsykt peiling på fotball. I går mente vi Ronny eller Bojan ville komme inn på midtbanen. I dag bekrefter Skullerud i … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 17.april 2008»

Enda nærmere utsolgt mot RBK enn igår. Vi snakker løst om den kommende kampen. Litt løst om Aftenposten. Og litt fastere om penger og moral. Dagboka er klar.

Vålerenga – RBK
Dagboka har så sinnsykt peiling på fotball. I går mente vi Ronny eller Bojan ville komme inn på midtbanen. I dag bekrefter Skullerud i Dagsavisen at det står mellom dem to, og at det avgjøres på trening fredag.

For mitt vedkommende mener jeg vi burde kjøre med Bojan. Mer offensiv og det er et råttent Rosenborg-lag som kan rase sammen om vi får det tidlige målet. Dessuten er det noe med å ha multikapasitets-Ronny på benken i fall det kommer skader eller man må rokere litt. Man har mindre opsjoner dersom man kjører med Ronny fra start. Vil vi hevde her i nissefaglig fotballforum. Eller vil vi bare tro at Skullerud og Martin velger det som tross alt er best?

VG melder at fotballnomaden, (eller fotballhora – velg sjøl,) Steffen Iversen ramla på sin vonde skulder på trening. Og satser på å være tilbake 26. april, dvs ikke mot oss. Synd. I tillegg slakter avisen RBKs innkjøp de siste årene med sine berømte terningkast. Men det driter vi i, vi skal knuse dem uansett.

Drittpakke eller møkkaavis del 2?
Fikk ikke Aftenposten på døra i dag. Bare regningen for avisen neste halve år. Skulle nesten tro avisen leste Dagboka i går da?

Kjenner det sitter langt inne å betale den, gitt. Kanskje man skulle heller ha gått for Dagsavisen denne gangen. Sponser Vålerenga gjør dem, og skriver om klubben. Også er de humørløse sånn som VPN. Hmmm….

Fotball, penger og tilskuere
I går ble medierettighetene til norsk fotball lagt ut for salg. Det som forrige gang var en pakke som røyk på en TV2/Telenor-milliard er nå mange små pakker. Som en stor aktør kan kjøpe om de vil. NFF og klubbene har cash i øya og nå skal fotballen løftes videre. Ekspander eller dø er det implisitte omkvedet.

Samtidig skriver Dagbladet i dag om lavere publikumssnitt på de tre første rundene enn i fjor. For mitt vedkommende har jeg sansen for tanken bak det de skriver. Men for det første snakker vi om knapt 400 færre tilskuere enn i fjor, og fortsatt høyere enn de tre årene før 2007. For det andre snakker vi om en serie som starta i mars i år. Kaldt. Tror nok Dagbladet må vente litt med akkurat den dramatiske vinklingen.

De gode med alle pengene er at vi ser klubbene ha det godt – og utvikle seg. Gode spillere, bedre fotball. Det vonde er fortsatt korrumperingen av moralen til spillerne. Lojalitetsbegrepet som blir vaska ut, og tribuner som blir preget av underholdningsseere, ikke fotballelskere. La oss håpe i alle fall vår klubb klarer å bevare en slags sjel selv om millionene raser inn.

Dagboka og klokka
En uforbeholden unnskyldning til alle dere lesere siden gårsdagens Dagbok ikke kom ut før rundt 13. Den var klar tidligere, men kålrabikongen (dvs meg) la den feil sted. Og vi vet alle hva som skjer med ting som legges feil sted, de blir ikke brukt. (Den var det vel litt dybde over…)

Vålerenga i dag
Tja. Sånn i skadefrydens navn kan man sette noen spenn på at Tom Nordlie får fyken før 1.mai. 2,75 i odds hos Betway. Mao: de tror han ryker. Vi håper vel egentlig Tom får holde på litt til…

Legg igjen en kommentar