Dagboka onsdag 16. april 2008

Det nærmer seg kamp allerede. Vi ser på skader og sånn. Og så snakker vi om møkk og tunge. Dagboka, ikke imponert over Aftenposten idag heller. Vålerenga – RBK Fortsatt noen dager igjen, men det skrives litt om kampen. Først og fremst melder Schwabe på bartefolkets offisielle sider (ja, han er der nå) at Sapera … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 16. april 2008»

Det nærmer seg kamp allerede. Vi ser på skader og sånn. Og så snakker vi om møkk og tunge. Dagboka, ikke imponert over Aftenposten idag heller.

Vålerenga – RBK
Fortsatt noen dager igjen, men det skrives litt om kampen. Først og fremst melder Schwabe på bartefolkets offisielle sider (ja, han er der nå) at Sapera ikke vil være klar til kampen mot oss. Det må vi vel kunne si er en fordel, Arne?

I tillegg forteller Tettey i Dagsavisen at han vraker seg selv siden han har stinka i det siste. Greit nok det, men jeg foretrekker en spiller som er ræva mot oss. Hadde jeg hatt skinnvest og bart hadde jeg nok berømmet han. Ikke alle spillere som er såpass ydmyke, gitt.

På vår side forteller Hæstad i VG at han er usikker på om han blir klar til kampen. Synd, men heldigvis virker det som om bredden i Vålerengastallen er god nok. Lars Iver Strand og Jalland er heller ikke klare, dermed blir det kanskje rokeringer i midtbanen. Kan det da være at vi får se Bojan fra start, eller safer vi med Ronny?

Avisene har fått med seg billettsalget og: over 15000 solgt – slik telleren vår også sier. Det er en stor kamp og at det skrives om den på en onsdag sier vel noe. Eller noe om at det er mindre å skrive om. Forvent hele Norges Aftenposten til å skrive mer enn noen om kampen – etter hvert.

Drittpakke eller møkkaavis?
For når vi snakker stadionsak og Aftenposten må man jo bare lure. Greit at det kommer kritiske innlegg i debatten om stadion, vi har jo sett sykkelfolkets utspill i Dagsavisen også. Men i Aftenposten har det vært nok til at øyebrynet løftes sånn ca til hårfestet. (og det er ganske langt på en gjennomsnitts VPNer)

Man kan egentlig ikke bebreide sykkel og skøytefolket for å prøve seg. De vil utnytte oppmerksomheten Vålerenga har i media til å mele sin egen kake. Så får vi håpe for dems del at disse utspillene ikke gjør Vålerenga til en fiende av dem. Og at de sånn sett går glipp av noe som klubben ville samarbeidet om uansett. Gunnar Stavrums blogg om utspillet til skøytefolket (som egentlig er noen andre investorer…) sier det meste som trengs å si. stavrum.nettblogg.no er adressen – les den.

Politikerne har jo langt på vei forpliktet seg, (med unntak av de som står steilt imot – dvs byråd Agerbak Jensen og Høyre), men med sedvanlig skepsis følger vi dem for å se om de lar seg forføre av noen titalls mennesker som representerer noen særinteresser som har vært musestille så langt. Men politikerne vil jo snakke pent om og med Vålerenga, for de vet at prosjektet til syvende og sist rett og slett er godt for Oslo, ikke vondt.

Nei, det som er spesielt her er bredsiden som Aftenposten kjører mot Vålerenga. De synes nå å ha tatt standpunkt mot stadion der de jobber iherdig med å skape et bilde av Fredriksen som tjener 400 – 800 mill (fint spenn på verdien der) på å rompekjøre noen stakkars gamle og fattige skøyteentusiaster. Snart skal det vel påståes at Vålerenga med dette tar sykehjemsplasser fra de gamle og barnehageplasser fra unga. Det toppet seg med en relativt kunnskapsløs journalist som skrev en agitert kommentar om saken. Og der hun også lett overså at det ikke er investorene som skal ha stadion, det er klubben Vålerenga. Og at hun velger å tro den verdivurderingen av tomta som virker minst velbegrunnet. (det finnes flere…)
Jeg sitter for min del og lurer. Jeg vet jo at journalister liker å få tips, og dermed skrive ut fra det. Noen ganger kan det være flere tips, som egentlig kommer fra samme sted. En forumdebattant på VPN stilte seg spørsmålet og jeg lurer jeg og:

– er dette en drittpakke for å sverte Vålerenga og gjøre politikerne usikre? Fra hvem da?

Eller snakker vi bare om en avis som heller ofrer fakta på de store overskrifters bord. Eller kanskje begge?

Som dama sa: tunge er ekkelt. Det er et kjøttstykke med ikke særlig trivelig konsistens. Ser man nøye på den er det et slags månelandskap som ikke innbyr til fest.
Om man velger å se det fra en litt negativ vinkel er jo tunge noe sånt.
Eller er det noe som er kjempefint å smake med og som utvider din gastronomiske horisont? For ikke å snakke om at man kan bruke tunge til å glede andre på uante måter? Og ikke minst: geipe med når man er barn/full/dum. Da er tunge ganske fint. Du kunne ikke klart deg uten, og det er mange som er glad for at du har den.

Interessant nok er det ifølge Vålerengas sider Dagsavisen som er samarbeidspartner nå. Aftenposten er ikke på lista. Kanskje like greit.

Og sånn med spons og penger og sånn
I går kom saken om at de fire største klubbene drev og mekka på et felles sponsoropplegg som ville gi enda mer kroner i kassa. For ordens skyld, en av klubbene var Vålerenga, mens Lillestrøm og Lyn var ikke blant dem. I dag spørs det om det kan være problemer med loven i det samarbeidet:

– Dersom summen som tilføres norsk fotball blir større totalt sett, er det positivt. Selv om fordelingen skulle bli skjev. Men dersom denne avtalen fører til at aktørene det gjelder trekker seg ut av avtaler med andre klubber, og at det kun fører til at pengene blir spredt på få hender i stedet for flere, er det ikke bra, sier Erik Loe i NFF.

Og konkurransetilsynet varsler de skal følge saken, forteller Aftenbladet. Kanskje ikke så overraskende at NFF sier sånn, selv om de ikke er negative til opplegget. Det som gir mer kroner i den kassa er jo fint. Det som gir kroner i andre kasser er ikke så fint.

Skal man først selge seg som en hore er det jo bare rett og rimelig at halliken soper inn noen prosenter, han gjør jo nesten hele jobben.

Vålerenga i dag
Det er solgt 15558 billetter pr nå.

Sjappa melder:
Svingene fylles nå ganske fort opp! Og skal du stå på noen av klanens felter bør du løpe til Sjappa. Vestbredden: KUN 150 billetter igjen. Bendit Øvre/GAZA: Kun 400 billetter igjen. Det betyr at disse feltene er utsolgt i lang tid før kampdag og ingen salg av dette på kampdag…

Legg igjen en kommentar