Dagboka tirsdag 15. april 2008

Boller og karamell. Dagboka gir deg hvetebakst og søtsaker. Karamellen, den vi suger på og den fugla fikk Det var lite ved Lillestrøm som minnet om et fysisk sterkt fotballag med en høylydt supporterskare bak seg på Åråsen på søndag. Lillestrøm var påfallende svake i alt det de foretok seg. Som om de skulle være … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 15. april 2008»

Boller og karamell. Dagboka gir deg hvetebakst og søtsaker.

Karamellen, den vi suger på og den fugla fikk
Det var lite ved Lillestrøm som minnet om et fysisk sterkt fotballag med en høylydt supporterskare bak seg på Åråsen på søndag. Lillestrøm var påfallende svake i alt det de foretok seg. Som om de skulle være vingeklippet og nebbløse. Det var i det hele tatt litt trist å se på. «De ækkje lett å verra foggel i dag» for å si det med Stavangerensemblet.

Vi har latt inntrykkene etter kampen synke en dag og sitter med en følelse av fornøydhet som vi ikke har kjent på lenge. Med en andreplass på tabellen så er dagene lettere å leve og det blir henimot ekstatisk godt når man ser i andre enden av tabellen. Og joda, det er fremdeles tidlig i sesongen, men akkurat nå er det ingenting som skal ødelegge tiden frem mot helgen og oppgjøret mot bartebærerne. Neste mandag leder vi Tippeligaen. Helt sikkert.

Førstemann til mølla, får først på kølla
Berre pirker’n inn og Moa kommer to ganger. Sjekk Vif-tv for mer fotballporno med Rønsen som fluffer.

Vif-scooter
Sjappe-sjeiken har fått produsert noen høyst ekslusive scootere med Vålerengadesign. Røde, blå og med vif-logo på. Kun 60 stykker er tilgjengelig for salg og 40 av dem allerede forhåndsbestilt. Det gir deg et lite vindu av tid til å bestille sommerens mest dedikerte fremkomstmiddel. Det er hvert fall genialt til de nærmeste bortekampene og alle hjemmekampene. (Selv om det finnes de i Klanen som har kjørt moped til Haugesund.) Kjør standsmessig, kjør kult. Kjør Vålerenga! Bestillinger kan gjøres på veie ætt ånnlain enno. Hvis du smisker skikkelig får du med luft til å ha i dekkene ifølge mannen med det store hjertet i Sjappa.

Sponsorsamarbeid
Vålerenga, Viking, Rosenborg og Brann er ifølge NRK igang med å etablere et samarbeid om de største sponsorene her til lands. Det vil si, lagene legger opp til en ordning der virkelig store samarbeidspartnere kan kjøpe seg reklameplass og produktplassering på steder de ellers ikke ville ha tilgang til. Nemlig på alle lagenes respektive stadion og drakter og annet klubbmateriell. Og derigjennom altså få nedslagsfeltet sitt kraftig utvidet. Rune Hansen i Vålerenga har stor tro på konseptet og mener vi skal kunne øke sponsorinntektene enda mer utover de 65 millionene vi har i dag. Så får vi se hvem av disse samarbeidspartnerne som ønsker å få mest mulig ut av fotballen. Et uheldig sideeffekt kan jo være Vålerenga med Toro på brystet?!!?!? Kjenner jeg sliter med den.

Aftenposten mugner i stadionsaken
I Aftenposten Aften mandag gulpes det opp mer bredde- og særidrettsargumentasjon i forhold til å ikke tilgodese Vålerenga med eget stadion. Denne gangen er det Kathrine Aspaas som har fått i oppdrag å være kritisk til at store klubber skal håndtere store summer med penger. Hun er forundret over at småklubbene ikke synes det er urettferdig at Vålerenga får muligheten til å tjene penger (i stedet for at NFF skal få leieinntektene). Spesielt det at deler av et eventuelt overskudd kan komme til å tilfalle Vålerengas pengesterke bakmenn er urovekkende for Aspaas.Jeg stod i en håndballhall i hele helgen og solgte boller, pølser og vafler for «Piker 12»-laget. Noen av foreldrene synes det var for mye å ta ti kroner for en bolle. Mine innvendinger om at pengene gikk til klubben ble hånlig avfeid med salver om griskhet og fravær av skikkelig dugnadsånd. Vi er i hver vår ende av en diskusjon om breddeidrett og hvem og hvordan man skal bidra, men jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor forskjellige innfallsvinkler folk kan ha.

Man skal selge jævlig mange boller for å få bygget en stadion. Selv når bollene koster ti kroner.

Miniquiz
Hvem av dem som var på banen på søndag scoret målet da Lillestrøm slo oss 1-0 på Åråsen i 1994?
Ta deg en øl hvis du må slå det opp. Ta deg to dersom du husker det.

Dagen i dag
Det er tirsdag 15. april og en merkedag for alle som synes at tirsdag 15. april burde være en merkedag.

Legg igjen en kommentar