Dagboka fredag 4. april 2008

Syng med oss. Det er jo fredag. Rop og syng 2 plater, 133 sanger og rop. Sanggruppa i Klanen håper folket er fornøyd med salmeboka som fulgte Klansrop-77. Beskjedent redd for at det ikke var strøkent, at amatørkoret uten komp ikke hadde proffe nok sangere. Hei, dette holder i lange baner! Nesten ikke en falsk … Fortsett å lese «Dagboka fredag 4. april 2008»

Syng med oss. Det er jo fredag.

Rop og syng
2 plater, 133 sanger og rop. Sanggruppa i Klanen håper folket er fornøyd med salmeboka som fulgte Klansrop-77. Beskjedent redd for at det ikke var strøkent, at amatørkoret uten komp ikke hadde proffe nok sangere.

Hei, dette holder i lange baner! Nesten ikke en falsk tone. Selvfølgelig er ikke Klanens Samlede Salmer noe du setter deg ned for å nyte, det var heller ikke meninga. Du skal læresanger. Alle. I år skal du synge du også. Genialt opplegg, vi er imponert.

Så Gutan valgte Alfheim. Lysalvenes verden, som fruktbarhetsguden Frej fikk av tannfeen, gaven for den heltemodige innsatsen hans for å felle sin første melketann. Søstra hans, Freja, fikk ikke en dritt. Ikke en melkesjokolade. Men hun var lidenskapelig kjent for å gi. Nyt det. Det er Fredag.

God helg. Ta tap med fatning selv om det bare er 25 seriekamper igjen.

Svenna i Sanggruppa er spesielt fornøyd med innsatsen fra Mini-klanen.
– Hadde det vært like lett å få med folk på Gaza og Bredden som det var å få Mini til å synge av full hals, da ville vi vært overlegent best i verden, sier han.
Vi er enige. Men smiler litt i skjegget når vi hører unger kline til med Kjerka:

– …der vi brukte våre aller beste år!

Tankene spinner, vandrer til den eldre siden av livet. Skulle hatt en Klansgruppering der også. Med gåstoler. Geri-klanen, fossiler med pacemaker som rytmeboks. Gerry and the Pacemakers: «Vi er Geri – Vi er Geri!» Engas tolvte mann i mennas tolvte time. Typene som vokste opp uten klansliv i den tida tribunesang kun hørte cup-eller seriefinaler til, og ikke særlig hørbart da heller.

Sanger fra isødet
Sanger knabbes av andre vilt vekk. Hvem som rappa og hvem som blei rana er ikke alltid lett å bli klok på. Supporterne til Tromsø, en klump frossenfisk, Isberget, har samme dommer-rop som oss:

– Mere hår enn hjerne. For du har mere hår enn hjerne

I motsetning til oss må sanggruppa i Isberget komme med hjelpende ord til de hjernedøde isbitene sine: Synges om dommeren har lite hår.

Ellers har Isberget dette å by på til både til dommere og motstandere:

– Hiv han til måsen, shalalalala

Nå ble vi skremt, sann. Vi med måsegrønne striper på den måkehvite bortedrakta vår.

Nå tar vi den Rosa sangen, dere! Rosa på ball, ikke på drakta. Trudde du virkelig på oss tirsdag? The absolute real skjære sannhet om Lene Carr får du en gang til uka. Kun på VPN. Vi runder av sangkommentarene for denne gang med serriøs relliøsitet:

Rellion
Vi fortsetter å sitere fra den lille svarte, hellige boka vi fant i går:
Salmene – Spor 34, vers 21
– Herren tek vare på alle hans bein, ikkje eitt av dei vert brote.

Yess! He’s Got The Whole World In His Hands. Han bryr seg garantert om fotballspellere!

VG på topp
Dagbladet har med Morten Berre på ukas lag. VG har Freddy og Martin. Mens det såkalte folket har mest tro på TV2-børsen, og den har ingen Engaspillere, det har heller ikke folkebørsen i Dabla. VG ligger dermed på en klar førsteplass for fotballforståelse. Gratulerer.

Vålerengastallen er så og si friskmeldt. Jalland er ferdig med den alternative treninga, men er som Mohammed Fellah, ikke kampklar ennå. Kjetil Wæhler har kommet seg etter keepermøtet. Rune Lange er heller ikke fysisk klar ennå. Men fresk er han. Noen tyrkere skylder’n 15 mill. Pytt, pytt. E’kke så nøye, må nok bare glemme gryna. I følge VG. Det synes vi er i overkant friskt!

Fjøset på Guldhaug
Siste nummer av Klansropet har tema stadion. Vi sakser et par godbiter om planene fra Klanens stadiongruppe:

Bortefeltet skal hete Fjøset. Inngangen skal se ut som en låve på landet, og røde planker med skråstilte hvite planker på tvers skal pryde vegger inne på denne delen av stadion. Stille i fjøset? Ja, det skal det bli.

Området der Velodromen ligger nå heter Guldhaug. Dette er enestående som stadionnavn ved at det både forholder seg til gammel norsk stadionnavngiving hvor man går til det virkelig lokale navnet, og bruker dette til å gi navn til et større område senere. Samtidig er det et navn som klarer å fortelle noe om Vålerengas mål med dette stadionet.

VPN kan ikke skjønne annet enn at navnekonkurransen er vunnet lenge før den er utlyst. Gratulerer!

Aktuelt lesestoff
Tynn fredagsbok? Ålreit. Her er et godt tips for deg som vil ha mere om mye: Nimo har skrevet bedre enn vi kunne gjort om «Hatter, baller og fester» på klanen.no
Vi slenger oss likevel med på hattesirkuset rundt Martin, vi er også lut lei av gnålet om hvor mange trenere vi har. Hva ville dere sagt om videregående skoler satset på én lærer ansvarlig for alle fag? Altså ut med spesial-lærere i språk, matte, sang, kjemi, gym, samfunnsfag. Smart løsning, eller?

Fra Valhall til Alfheim

TIL spiller på Alfheim. For mange år siden sognet laget til Valhall. Valhall var Odins storstue. Det var hit valkyriene kom med vikinger som falt i krig. Det ble vel for voldsomt for Tromsø-laget, i tillegg var det ernæringsmessig uklokt å være der stort lenger. Galten Særimne blei slakta og spist hver bidige dag, men var like hel om kvelden. Dårlig kosthold med andre ord.

Legg igjen en kommentar