Dagboka mandag 7. april 2008

Litt smådeppa etter en svak forestilling mot Tromsø. Vi gidder knapt kjefte på dommeren en gang, selv om også han fortjener det. Adam, paradiset, og alt det der Etter å ha sett tidenes dårligste generalprøve mot Stabæk fikk håpet nye vinger etter første serierunde: Vålerengas førsteomgang var noe av det bedre laget har prestert på … Fortsett å lese «Dagboka mandag 7. april 2008»

Litt smådeppa etter en svak forestilling mot Tromsø. Vi gidder knapt kjefte på dommeren en gang, selv om også han fortjener det.

Adam, paradiset, og alt det der

Etter å ha sett tidenes dårligste generalprøve mot Stabæk fikk håpet nye vinger etter første serierunde: Vålerengas førsteomgang var noe av det bedre laget har prestert på lenge, med fullstending dominans av midtbanen som varemerke. Det skal innrømmes at mangel på scoringsteft var et annet Vålerengavaremerke, men i jubelbrusen etter Morten Berres vådeskudd kunne vi trygt overse akkurat det. Forventningene til en ny vår var dermed absolutt til stede foran Tromsømatchen.

Da desto mer skuffende å se Vålerenga i gårsdagens bortekamp mot Tromsø. Hvor i all verden er det blitt av midtbanen? Pasninger ut til kantene var enten svakt slått, eller rett og slett ikke-eksisterende, alt skulle slås langt, i midten, til to enslige spisser. Det var lite trøkk i forsvarsarbeidet og Tromsø fikk spille seg relativt fritt fram til 16-meteren. Og hvorfor er det overhodet ingen som vinner andreballer? De gangene Vålerenga greide å vinne ballen gikk det sjelden mange sekunder før Tromsø hadde gjenvunnet.

Når vi legger til at Tromsø spilte en kjedelig gampefotball preget av mæling opp til egne spisser, har de ikke skjønt at de har et nydelig flatt plasdekke å spille på?, er det ekstra skuffende at Vålerenga ikke makter å prege spillet med hurtig, presis pasningspill langs bakken. For i gampefotball holder ikke Vålerenga mål med innsatsen som ble vist i går.

Har vi mer å klage på? Å ja da. Dommeren var særdeles glad i egen fløyte og i perioder virket det som om det var avblåsning for hvert eneste trekk på banen. Og så blåste han en fullstendig uforståelig straffe, noe vi skal kommentere ytterligere under.

Vålerenga kom litt mer med i andre omgang, og syntes å ha en slags kontroll på kampen fram til nevnte straffe, men saft i angrepsspillet var det fint lite av. Gunnar Thorvaldson header over i god posisjon med utspilt keeper, men det er, sammen med Daniels forsøk på lobb i førsteomgang, det som er verdt å nevne av målsjanser for Vålerenga. Og med dens slags sjansestatistikk er det, nesten uansett hva motstanderen finner på, vanskelig å ta poeng på bortebane.

Ja ja. Alle slåt tydeligvis alle så langt i årets serie, så det er ingen krise ennå. Men la oss få slippe å se laget så dårlig som det framsto i førsteomgang flere ganger i år. Og husk, det meste blir tilgitt dersom Vålerenga tar poeng mot Lillestrøm til helgen.

Straffer

Litt mediemas går inn på noen svake sjeler. Svein-Erik Edvartsen er en av disse, og var tydeligvis mer enn forberedt på å blåse straffe mot fotballstormakten Vålerenga fra langt der nede i Oslo. Det gjaldt bare å finne en passende situasjon, for eksempel i frispark der ballen slås inn i 16-meteren er det sikkert noen som holder, ikke sant?

– Jeg blek kanskj holdt LITT. Det må jo dommeren avgjøre. Men det har vært klarere straffer, opp i ryggen og alt mulig, sier Miika Koppinen til Aftenposten. Da trenger vi liksom ikke å kommetere mer.

Det vil si, vi bruker anledningen til å disse Dagbladet. De av dere som fortsatt leser den avisen vet at man har lansert «Sofatabellen» en subjektiv tippeligatabell som er korrigeret for avgjørende dommerfeil som Dabladet mener har hatt innvirkning på resultatene i kampene. Tabellreglene finnes selvsagt kun i Dagbladet. Avisen med årtiers fordummende fotballkommentarer hat gått i italienske fotspor der Classifica Corretta liksom skal være rettferdighetesns tallmagi.

Det blir interessant å se hvordan avisen behandler dennen straffen. Eller, ved nærmere ettertanke, kanskje ikke.

Glenn Roberts

Vi så ham varme opp i pausen i Tromsø-matchen, men så vidt vi kan forstå av aftenposten.no så er Glenn Roberts frigitt for utlån til en førstedivisjonsklubb.

– Det er litt kjipt. Ting har gått bra i vinter, og de har sagt at de har vært fornøyde med meg. Så dette var overraskende, sier han til aftenposten.no.

Vi er ikke sikre på at Glenn har vondt av å få mer spilletid, og kanskje førstedivisjon er beste plassen for det, men vi vet også at det er en unggutt som har tatt egentreninging veldig alvorlig i vinter og vi håper på det sterkeste at han er sterkt nok til å kjempe seg tilbake til en plass i Vålerengas a-tropp – og da helst som et naturlig spissvalg i førsteellveren.

Legg igjen en kommentar