Dagboka torsdag 3. april 2008

Dom som sier dom er dom dom er domdomme dom. Det er Donnerstag. Dommedagboka er klar. Du skal ikke dømme Det nærmer seg kamp i nord. Dommer’n vi får der er allerede dømt nord og ned. Ikke av, men i VG. Han er inne på topp tre på dommerbørsen, like fullt gikk Molde-trener Arild Stavrum … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 3. april 2008»

Dom som sier dom er dom dom er domdomme dom. Det er Donnerstag. Dommedagboka er klar.

Du skal ikke dømme
Det nærmer seg kamp i nord. Dommer’n vi får der er allerede dømt nord og ned. Ikke av, men i VG. Han er inne på topp tre på dommerbørsen, like fullt gikk Molde-trener Arild Stavrum hardt ut mot dommer Svein-Erik Edvartsen i VG i går:
– Send ham ned i 1. divisjon om han ikke er villig til å skjerpe seg kraftig, sier Stavrum etter kampen Molde-Stabæk.

På Lillestrøm fortsetter Keiko med fakter og utbrudd mot dommertrioen. VG kjører storstilt dommerhets kamuflert som Dæhlisk analyse. Ståle Stensaas tør endelig å snakke om hjemmedømming nå når han selv er helt borte på Lerkendal.
Takk til TIL-trener Steinar Nilsen som har skjønt et eller annet. Laget hans ble kanskje snytt for noe, men dette er hva han sier til den samme avisen:
– Det var uten tvil en del uheldige episoder i første serierunde, men jeg vil ikke henge meg på en karusell der sur dommerkritikk får eskalere.

Døm – dommere – dummest
Med all verdens tid og videorepriser fra alle vinkler kan hvem som helst dømme dommer’n. De fleste som gjør det har aldri blåst i fløyta sjøl. Dette er de virkelige hjemmedommerne, de som sitter benka foran TV’n og får med seg alt. De som ikke ser fotball slik det var ment: Fra tribuna eller sidelinja. Der ser du like lite og like mye som typen i svart. Bruker han fløyta gæernt, får han tifold lyd tilbake. Dønn saklige usakligheter i 2 ganger 45 minutter. Så er det meste over, men langt fra helt. Dommerfeila holder liv i kranglinga i årevis. Den fordømte offsiden mot Stryn i Lærdal i 1970 er fremdeles brennhett tema. Takk, dommer! Vi vil ha det sånn. Bare dem i sofa’n vil på alvor skifte deg ut med en videomaskin.

Går det an å bli dommere?
Selvsagt går det an. Men du er bra dum om du tar dommerkurs for å oppnå ære og berømmelse. Kjeft er det du får mest av. Lite salt til maten, men pepper så det duger. Gidder dere dette mer, dommere? Prøv å gå nye veier. Gjør som Martin. Han er spillende trener, spillende manager, spillende hovedsponsor. Hva med spillende dommer ? For alvor være med å avgjøre kamper. Mange forståsegpåere syns det er nettopp sånn dere er.
Burde vi vært uten domsmenn? Som i curling. På glattisen.

I dommerens bog
Dommerne fortjener atskillig mindre oppmerksomhet enn det media er villig til å gi slipp på, så denne dommerdagboka gir seg nå. Men før den er slutt, vil vi gjerne vite hva han skriver i den svarte boka si. Eller leser han? Repeterer rim og regler? ..domme-dom. Dommerdagboka har lett med lys og lykte, og har fått tak i et velbrukt eksemplar svartebok. Et gulnet kampreferat, bare delvis leselig. Ser ut som om det er fra kampen Israel-Egypt en gang i gammeltestamentlig tid. Vi tyder skriften dithen at det dreier seg om noen episoder fra andre omgangs sekstende til det nittende minutt:

Domarane 2.16
2.16 Då let Herren domarar standa fram…
2.17 Men dei lydde ikkje domarane sine heller…
2.18 Og kvar gong Herren let ein domar standa fram millom dei, so var Herren med domaren og berga dei frå uvenene deira so lenge domaren levde…
2.19 Men ikkje fyrr var domaren burte, fyrr dei fall ifrå att og fór endå verre åt enn fedrene sine…

Hei folkens! Ta vare på dommer’n. Vi trenger’n!

Dusteriet på Gamla
Med skikkelig dømming i Møllergata forrige helg, kunne noe kanskje vært unngått. Nå må det for all del ikke forhånddømmes. VPN har full tillit til Klanens håndtering av kampen. Her er hva sikkerhetsansvarlig Espen Knutsen skriver på klanens sider i dag:

Det jobbes bredt med faktainnsamling fra alle parter, og det vil snarest bli kommunisert hvilken reaksjon de involverte får. Inntil da er alle som ble innbrakt utestengte.
Det er ikke media og løse rykter som skal være de eneste premissleverandører i slike saker. Jeg oppfatter at det er mange som er opptatt av saken internt, og oppfordrer alle Klansfolk til å puste inn med magen og ut av munnen, i alle fall inntil beslutninger er fattet. Vi aksepterer ikke på noen måte VIF-relatert vold mot politiet, derfor er det avgjørende å verifisere hva som virkelig skjedde før vi tar grep.
Det oppfordres igjen om å senke aggresjonsnivået på alle kanter og bruke energien til å søke de løsningene som er best for Vålerenga, nå og på sikt.

Vålerenga i dag
Spillerbørsen er på plass i kampreferatet VIF-Aalesund
Tilskuertabellen er på plass på klanen dott no
Du er på plass i Sjappa i morgen

Legg igjen en kommentar