95 år med Vålerenga

”Vålerenga Fotball-leksikon 1913-2008” Pris kr. 199. Leksikonet er utgitt i kun 400 eksemplarer, og er på hele 240 sider. Boka blir bare solgt i Sjappa. Det er fem år siden Jarle Teigøy og Bjørn Arild Gjerdalen ga ut et tilsvarende leksikon. I tillegg til fem nye år med kamper, tall og navn, er det ryddet … Fortsett å lese «95 år med Vålerenga»

”Vålerenga Fotball-leksikon 1913-2008” Pris kr. 199. Leksikonet er utgitt i kun 400 eksemplarer, og er på hele 240 sider. Boka blir bare solgt i Sjappa.

Det er fem år siden Jarle Teigøy og Bjørn Arild Gjerdalen ga ut et tilsvarende leksikon. I tillegg til fem nye år med kamper, tall og navn, er det ryddet litt opp i boka. Den har blitt mere oversiktlig. Og ikke minst: En kortfattet, oversiktlig og illustrert historikk på 8 sider gjør dette verket langt bedre enn det forrige leksikonet som nå har gjort seg fortjent til evig liv i resirkulerende papirindustri. Om fem år kommer det helt sikkert en ny utgave. Derfor kunne de to forfatterne kanskje nøyd seg med å gi ut et lite fem-årsleksikon 2003-2008 i denne omgangen. Heldigvis valgte de lurt. Og det gjør du også om du velger å bruke to hundringser på dette. Alt overskuddet av salget går til Vålerenga mot Rasisme, så du i tillegg til boka får godfølelsen av å være snill.

Vil du være mer snill mot deg selv, benytter du selvsagt også sjansen til å kjøpe praktverket ”Fra Sotahjørnet til Bohemen” for 100 kroner. Normalpris er 399, og dette er sluttsalget. Siste sjanse med andre ord.

– Et verk så gedigent at du ikke en gang behøver å elske Vålerenga for å bli trollbundet, skrev Aftenposten i sin omtale av boka. En idrettshistorisk praktbok med sjel. Om alle idrettene, spillere, bohemer, supportere, profiler og Klanen. Les om fotball – fra løkkefotball til cupfinalen i 2002 – og om håndball, basket, amerikansk fotball og ishockey.
For spesielt interesserte nevner vi at boka på 208 sider måler 26 x 28 cm og er 3 cm brei, i tilfelle det er størrelsen det kommer an på for den fancy bokhylla di.

DVD´en ”Fra Sotahjørnet til Bohemen” viser høydepunktene i VIF´s historie. Denne DVD´en selges normalt bare gjennom Historielaget og koster kr. 150,-.

Benytt sjansen til å bli kjent med Vålerengas eventyrlige historie!

Legg igjen en kommentar