Dagboka onsdag 2. april 2008

Den som kun tar spøk som spøk og alvor kun alvorlig, han har i grunnen fattet begge deler ganske dårlig – Piet Hein – Everybody’s Somebody’s Fool Endelig tilbake til normal hverdag der du kan tro det du leser og hører, så sant du ikke omgås politikere. Et helt år til du går på limpinnen … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 2. april 2008»

Den som kun tar spøk som spøk
og alvor kun alvorlig,
han har i grunnen fattet
begge deler ganske dårlig
– Piet Hein –

Everybody’s Somebody’s Fool
Endelig tilbake til normal hverdag der du kan tro det du leser og hører, så sant du ikke omgås politikere. Et helt år til du går på limpinnen på nytt. For du gikk vel i baret i går? Vi så deg blant de 600 som ville ha gratis leiebil av klubben, og vi registrerte de desperate forsøkene dine for å fikse Åråsen-billett. Likte du tunga til Einstein? Her er en oppsummering fra VPN-redaksjonen som hadde en særdeles festlig dag på jobben i går:

228 har sendt inn skjemaet, av disse er det 114 som har gått på spøken. Da har vi silt ut de som er blanke, har sendt flere ganger, køddesvart og de som helt klart har gjennomskua spøken. Men de 2 som håpet at det var en spøk men sendte inn allikevel, de teller med. Konklusjon: vi klarte å selge bortimot halvparten av de tilgjengelige billettene …

Det betyr vel at vi har flere som går på Aprilsspøken, enn Lyn har som går på kamp.

Vi har en lang liste med navn. Neida, vi skal ikke henge den ut. Ikke ennå. Nevner bare at alt fra Bohemens stab til nære slektninger av oss på VPN prøvde lykken for å sikre seg et par av de få billettene. Og så kan vi ikke dy oss for å offentliggjøre noen av kommentarene om hvorfor nettopp han eller hun burde få billett til kampen. Denne her hadde faktisk fortjent to gratisbilletter:

Hei, jeg trenger 2 billetter til kampen, for jeg har avtalt en blind-date med en jente jeg har pratet mye med på Lillestrøm forumet, TurboJenta. Planen er å få henne til å konvertere slik at hun blir VIF supporter også. Om du trenger navn til Billetten sa hun at hun heter Maya.

I tillegg til sjefskommentaren hagla det med meldinger som dette:

Ønsker 3 billetter. Har to barn i miniklanen, og hart ikke registrert at det gikk ann å forhåndsbestille bill. klarer meg til nød med en, men da blir det mange turer til tusenfryd o.l. på meg.

Skulle bare mangle om ikke jeg fikk billett

…får vi tilslag på tre billetter vil de to andre selvsagt melde seg inn i Klanen umiddelbart.

Får jeg ikke billett så spiller jeg og det vil vel ingen? (signert Jørgen Jalland)

Holder med en billett, men lommeboken er blitt stjålet, så har dessverre ikke medl.nummer tilgjengelig.

Aprilsnarr?? Ok, jeg velger å bli hengt ut some en tåpe – men heller det enn å risikere å stå uten billett fordi jeg er så jævlig selvhøytidlig.

Jeg vi ha med MAMMA

Trenger en ekstra billett til min transport til kampen.Han er flink til å synge slik som meg.

Blir vi med sesongkort prioritert på noen måte?

Vil gjerne ha to billetter, kjedelig å reise alene

Stort sett søtt og morsomt. Men bak spøken lurer alvoret. Vi kvapp til når vi fikk denne:

Takket være denne idiotiske spøken har vi hatt et hjerteattakk på jobben med medfølgende dødsfall som resultat

Spøk eller alvor? Var vi selv i ferd med å bli lurt trill rundt? Håper det. På samme måte som vi i det lengste håper at Dagsavisens oppslag i går om øl og vold på Gamla natt til lørdag er en drit dårlig usmakelig spøk. På forumet er det spunnet milelange tråder: Sant eller ikke? En rask opptelling i går kveld viser at omtrent 60% av forumistene mener at historien om slagsmålet er sann. 35% avfeier den som aprilsnarr, mens 5% vakler. Sett av litt tid til å lese innleggene og gjør deg opp en mening sjøl om du ikke alt har gjort det.

Øl og vold
1. april var Dagsavisen alene om å bringe en tre dager gammel nyhet om torgslaget. Rett etter klokka to fulgte VG nett opp. Dette leste vi i Dagsavisen i går:

Dagsavisen kan som eneste avis i dag fortelle om det dramatiske gateslaget mellom politi og VIF-supportere som fant sted etter at Vålerenga-supportere hadde sammenkomst og fest på utestedet Gamle Christiania fredag kveld og natt til lørdag. Nå må 14 av fotballsupporterne betale 10.000 kroner hver i bøter, etter at de ble pågrepet og innbrakt etter angrepet. Ytterligere en ble arrestert og vil bli tiltalt for vold mot politiet etter at han kastet et askebeger i ansiktet på en politimann.
Stasjonssjef Bjørn Hansen ved Sentrum politistasjon er sjokkert over det hans patruljer opplevde, og vil ha en oppvask i fotballmiljøet for å hindre lignende hendelser i framtiden.
– Vi tar nå kontakt med Klanen, for å undersøke hvilken tilhørighet den har til dette, og hvordan Klanen kan påvirke. Politiet har en oppfatning av Klanen som en positiv del av fotballmiljøet som forsøker å hindre slike episoder, så en slik kontakt har vi forventninger til, sier Hansen til Dagsavisen.

Den dramatiske utviklingen skjedde etter at to sivile polititjenestemenn, som går rundt på Oslos utesteder for å sjekke tilstanden der i helgene, kom inn på Gamle Christiania klokka 23.45 fredag kveld. Lokalet skal ha vært leid av supporterne, og en person tok såkalt cover-charge fra nyankomne. Da den ene av de sivile politimennene viste fram sitt tjenestebevis, skal mannen i inngangen ha gitt et signal til de andre innover i lokalet.
– Han som tok cover-charge hoppet opp på bordet, plystret og ropte «slå musikken av og lyset på». Deretter ropte han høyt: «All cops are bastards». Hvorpå alle 200 i lokalet reiste seg, pekte på politimannen og ropte ut den samme setningen, sier Hansen.
De to polititjenestemennene trakk seg da ut, og politiet håpet at situasjonen skulle roe seg.
– Vi sørget imidlertid for å ha patruljer i beredskap i tilfelle det ville bli mer bråk. Disse patruljene fikk vi bruk for fordi politiet måtte bryte opp slagsmål utenfor utestedet. Minst to politienheter ble da utsatt for direkte angrep av en hel gjeng av Vålerenga-fans. Politifolkene måtte trekke batong og pepper, og peppersprayen måtte også tas i bruk. I alt måtte vi pågripe 14, som ble bøtelagt, og ytterligere en etter at en polititjenestemann ble truffet i ansiktet av et askebeger, sier Hansen. Ifølge stasjonssjefen var minst 12 polititjenestemenn involvert for å rydde opp utenfor utestedet. Først ved 02.45-tiden natt til lørdag kunne politiet avslutte saken, etter å ha ført den siste av de pågrepne inn i cella og i arrestjournalen.

Hansen forteller at politiet i tillegg til å ta kontakt med Klanen og andre mulige aktører som kan bidra til å hindre lignende angrep i framtiden, nå vil kjøre en hard linje mot fotballrelatert pøbelvirksomhet.

Espen Knutsen, talsmann og sikkerhetsansvarlige for Klanen mener saken handler mest om ungdom i et uheldig fyllerør, men frykter at saken vil skade Vålerenga som fotballklubb.

– Kun et lite antall av dem som var på Gamla fredag kveld var fra Klanen, og mange var ikke involvert i bråket. Jeg var der selv, men gikk før dette bråket startet. Det var flere forskjellige gjenger samlet og det var god stemning. Disse prøver vi i Klanen å integrere. Samtidig følte vi at vi hadde en god dialog med dem hvor vi hadde signalisert at Klanen er sterkt imot bråk og bruk av vold. Ikke minst fordi sånn opptreden bidrar til å sverte og vanære Vålerenga som fotballklubb, sier Knutsen til Dagsavisen.

– Noen elementer er åpenbart ikke oppgaven voksen i forhold til hva som kreves som et minimum av impulskontroll og respekt for klubbens omdømme. Når man har en intern justis som ikke funker, samtidig som man inviterer til kick-off i Oslo sentrum, dagen før serieåpning, så ser vi resultatet. Det er høyt under taket, og vi kan akseptere mye, men dette er bare for dårlig, sier Knutsen.

Vålerengas eventyrlige historie
Spøk eller alvor, vi kommer ikke unna at uheldige supportersaker tilhører historien vår. Den lite ærerike delen av den. Den eventyrlige delen av historien er noe annet. Nå er den på plass mellom myke permer i et fantastisk leksikon. Kjøp 95 års VIF-statistikk i sjappa. Fredag er en god dag for sånt. Da får du signerte eksemplarer. Du støtter samtidig Vålerenga Mot Rasisme. Og praktverket «Fra Sotahjønet til Bohemen» får du for en hundrings. Og DVD-er, og alt mulig. Til og med billetter til Åråsen får du i Sjappa. Men ikke før lørdag. Sorry ikke før neste torsdag for deg som ikke har sesongkort.

Aldri mer 9. april
Vel, i så fall blir det ikke møte i finanskomiteen om stadionsaken. Hva skjer og hva bør skje videre? VPN har egen sak om dette i dag.
Og ellers er det sportsquiz på Bohemen klokka 1815, og mesterliga så det holder.

Legg igjen en kommentar