– De har i alle fall ikke topp prioritet på denne saken.

Stadionsaken ble utsatt i finanskomiteen i mars. Nå skal den behandles 9. april. VPN tok en prat med finanskomiteens nestleder Trond Jensrud (Ap). Hva skjedde da stadionsaken ble utsatt? Hva kan og burde skje videre? Hvorfor valgte man å utsette saken? (i finanskomiteen) – For det første var det skjedd en administrativ feil, som gjorde … Fortsett å lese «– De har i alle fall ikke topp prioritet på denne saken.»

Stadionsaken ble utsatt i finanskomiteen i mars. Nå skal den behandles 9. april. VPN tok en prat med finanskomiteens nestleder Trond Jensrud (Ap). Hva skjedde da stadionsaken ble utsatt? Hva kan og burde skje videre?
Hvorfor valgte man å utsette saken? (i finanskomiteen)

– For det første var det skjedd en administrativ feil, som gjorde at saken ble satt på dagsorden. Arbeidsutvalget i komiteen (der AP, H, Frp, SV, V og Frp sitter) hadde IKKE satt saken på kart. Grunnen til dette var at vi ikke har fått nødvendige tilbakemelding fra byrådet.

Hvem var det som ønsket å utsette, og var det noen som IKKE ville det?

– Der var altså i utgangpunktet ingen partier som mente at saken skulle behandles i mars. Men når den første sto på sakskartet – så ønsket Frp at den skulle behandles likevel.

FrP sier at forslaget vil gå gjennom dersom de får (den lovede) støtten fra Ap og SV. Hvordan stiller Ap seg til forslaget pr tidende?

– Det er helt korrekt at forslaget kan bli vedtatt i bystyret og Arbeiderpartiet enige i at VIF skal få tomta gratis (eller til 1 kr). Problemet er at selv om bystyret vedtar dette nå, så vil ikke saken ha beveget seg en millimeter framover, fordi ingen av de andre sidene ved saken vil være avklart. Derfor er det viktig at vi får byrådet til å jobbe aktivt med saken. Ingen – i hvert fall ikke VIF – er tjent med at bystyret fatter et vedtak, som ikke innholder nødvendige avklaringer i forhold til muligheter for næringsutvikling, bebyggelse på området osv.

– Arbeiderparitet er derfor opptatt av å få denne saken inn på et konstruktivt spor, slik at VIF kan få sin stadion på Valle så raskt som mulig.

Fra vårt ståsted virker det som om Høyre, som uttalte motstandere av tomt for en krone til VIF, og Agerbak-Jensen (H) forsøker å trenere saken. Har du en kommentar til det?

– De har i alle fall ikke topp prioritet på denne saken. Derfor er det viktig at vi sørger for at bystyret tvinger Høyre og Frp i byråd til å handle. Det hjelper ikke at Frp i bystyret roper ut at de er for VIF-stadion, når de i byrådet overhode ikke bryr seg om saken.

– Jeg skjønner godt at folk begynner å bli fortvila og utålmodige i denne saken. Fra Arbeiderpartiets side skal vi derfor sørge for at vi gjør det vi kan for å få til en smidig og rask behandling av HELE saken i bystyrets organer. Dette gjelder ikke kun selve prinsippet om at VIF skal få kjøpe (jfr mitt svar over). Jeg er helt sikker på at vi skal få til en god løsning, som gjør at Vålerenga får sin stadion på Valle.

Legg igjen en kommentar