Dagboka onsdag 26. mars 2008

Det er bare dager igjen til seriestart. Avisene renner over av stoff om fotball. Her i VPN tar vi hoftetak og skuer ut: Furet værbitt over landet. Fifteen feet of pure white snow Det er den tredje dagen. Alle gode ting er tre. Klokka to faller dommen. Kan du takle et liv bak lås & … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 26. mars 2008»

Det er bare dager igjen til seriestart. Avisene renner over av stoff om fotball. Her i VPN tar vi hoftetak og skuer ut: Furet værbitt over landet.

Fifteen feet of pure white snow
Det er den tredje dagen. Alle gode ting er tre. Klokka to faller dommen. Kan du takle et liv bak lås & slå? Det er en førsteplass. Ett lag rykker ned. Totusenogåtte. 26 kamper skal spilles. 7 trenere. The magnificent seven eller de syv dødsynder. Noen lover bot og bedring, andre fortsetter der de slapp. Og så er det dem som løper i bakrommet og treffer Knut Nesbø.

Den tredje dagen
Det er det tredje dagen i uka, og det er tre dager til seriestart. Er der da tilfeldig at det da spilles landskamp i Montenegro? Neppe. Vi har tre mann med i troppen. Det kan heller ikke være tilfedlig.

Dagens tall er med andre ord 3.

Klokka to
Kan du takle et liv bak lås & slå? Finnes sannheten mellom de sammenvokste øyebryn. Vil han anke, vil han angre, vil han bekjenne sine synder. Vi har alle våre svin på skogen. Og vi vet alle at det kan lønne seg å plassere disse svina så langt inn i skauen som man kommer – ikke i skogholtet.

Dagens andre tall er to – når klokken er 14.00. To skurker, en står i salen med senket hode – den andre på sitt kontor. Pengene har han i hodeputa. Sover du godt om nettene Brynestad?

Første og siste
Ett lag vinner, blir det oss? Nei sier tanta som bodde i Akersgata. Femte. Det er lite magi i dette. Vi vil ha en plass på pallen – det er den på toppen som skal bli vår igjen. Tre år etter 2005. Femteplass? Ikke på villkår. Etter tjueseks kamper er det en plass til alle – vi skal ha den på toppen.

Og tro oss, det er ikke det laget som alle tipper at rykker ned. Det skjer ikke. Garantert.

Syv
Syv samuraier ble til syv pistoler som igjen ble til syv mann med ansvar for ett lag. Med en mann på toppen. En mann som alle vil ha tak i. Noen vil hylle ham andre vil se hans hode på et fat. Helst i dag, nå, med en gang. Hylekoret vokser for hver dag som går. Vil de få sitt blot, eller vil de gå skuffet hjem?

Bot og bedring
2007 var grisespillets år. Fair-play eksisterer ikke en hverdag der millionene avgjør et liv i sus, dus og luksus eller et lusent lavtlønt liv på lavgir. Er du stor og tøff spiller du stort og tøft. Om det ryker et kne, en ankel eller et leggbein får så være. Ære er noe man kan bytte i kredd. Fotball er fysikk her i landet med de tusen hjem. Teknikk eller fysikk. Det er jo det samme om man tusler opp på roterommet.

Og så en tur i bakrommet
Firefireto. Fjortenhundreogførtifire kommentarer på en kveld. Hvem sa hva og hvem mente hvorfor det gikk vi glipp av. Vi ble sittende og studere skjegget til Nesbø vi. Tett var det ikke.

Femten fot
Snøskuffene lades i de mange supporterhjem, men ta det med ro, mildværet er på vei. Slipp deg løs, slå deg opp, spis deg slank eller elsk deg selv. Seriestart om 3 dager, det faller ikke femten fot med snø til det. Forhåpentligvis.

Legg igjen en kommentar