Dagboka torsdag 27. mars 2008

Den store dagen er rett rundt hjørnet. I dag er det kick-off (eller avspark som man også kaller det) på Sentrum Scene. Gutta kommer, en haug med Vålerengas tilhengere i musikkbransjen (og en LSK-fan) dukker opp, VPN kommer og du er sikkert klar som et egg for en torsdagsfest. Bot og bedring Morgan ble dømt, … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 27. mars 2008»

Den store dagen er rett rundt hjørnet. I dag er det kick-off (eller avspark som man også kaller det) på Sentrum Scene. Gutta kommer, en haug med Vålerengas tilhengere i musikkbransjen (og en LSK-fan) dukker opp, VPN kommer og du er sikkert klar som et egg for en torsdagsfest.

Bot og bedring
Morgan ble dømt, men fikk betinget dom. Han anket på stedet. Morgan er ferdig som toppleder i norsk fotball. Han slutter i FFK 1. april og får en sluttpakke på 1,2 millioner kroner.

Vi kan le og vi kan flire, men saken har faktisk et alvorlig bakteppe. Dagens Næringsliv hadde en lang dokumentar om saken tidligere i vinter. Leste man mellom linjene var det vel ikke så vanskelig å skjønne hva dette egentlig er. Menneskehandel. Utnytting av fattige land i Afrika. Korrupsjon og svindel.

NRK P1 Sporten meldte i dag tidlig at Chelsea vil gå til rettslige skritt for å få tilbake de 160 millionene de betalte for en spiller de hadde en opsjon på. En opsjon som Lyn slettet ved å selge Mikel til Manchester United – siden kontrakten de satt med ikke hadde noe om denne opsjonen. Lyn satt igjen med 50 millioner. United fikk litt ekstra til salt til maten og alle var på en måte fornøyde.

Men ikke politiet.

Det hele ender med at Morgan Andersen som angivelig skal ha forfalsket kontrakten med Mikel blir dømt. Og dermed kan Brynestad og FC Lyn Oslo puste lettet ut? Neppe. Chelsea eies av en mann som overgår alt og alle i denne saken. Roman Abramovich svindlet seg til en stor del av Russlands oljeformue, ble valgt til guvernør i Chukotka og kjøpte Chelsea. Han framstår som en veledig mann, men det er kanskje ikke så vanskelig å gi en milliard til provinsen man leder når man har stjælt penga først. 160 millioner er smårusk for denne mannen, men regn med at han ikke kaster smårusket ut av vinduet.

Å spille russisk rulett med russere er et sjansespill. Sannsynligheten for å mislykkes er 1/6 – vel og merke hvis ikke russeren krever at du bruker en Kalashnikov. Vi antar at det er en del ledere og deres medsammensvorne på vestkanten som har grunn til å se seg ekstra godt over skulderen i tida framover.

Gret nok at vi har hatt våre svin på skogen, men kontrakter på pølsepapir og noen tusenlapper under bordet blir liksom barnemat i dette selskapet her. Saken ruller i alle fall videre.

Landskamp
Norge tapte 3-1 mot Montenegro. Flaut. Pinlig. Latterlig. Opdal tok en «Myhre». Forsvaret sov ved flere anledninger. Regn med at Martin får skylda. Terninglkast 2 på VG-børsen sier vel hvor dette bærer…

Det som bekymrer oss mer er at Martin har føling med lyskeskaden sin – igjen. Han vurderte å stå over kampen, men valgte å spille én omgang. Landslagslege Thor Einar Andersen mener det er høyst usikkert på om Martin Andresen er spilleklar om to dager.

– Han var fin i en halvtime av kampen før det stivntet til i lysken. Det er usikkert om han rekker serieåpningen på lørdag, sier Andersen til VG Nett.

Altså: Her er det seriestart om tre dager. Så skal man spille en totalt meningsløs og ubetydelig landskamp. Kunne ikke Hareide tatt ut en tropp med spillere fra Adeccoligaen? De «proffe» spillerne var jo så umotiverte som man kunne forvente. Ingen av dem vil risikere å bli «kjeksa» av en ukjent eks-jugoslav med ønske om heder og ære i hjemlandet. Dermed spiller man som om man hadde bein av kjeks og sko av glass.

Makan til tull. Og terningkast i en treningskamp? Hvem bryr seg?

Det skjer i nærheten av deg
Ja, nå er det altså to dager til seriestart. Vålerenga varmer opp med kick-off på Sentrum Scene i kveld. Regn med fullt trøkk og stinn brakke. Si i fra til sjefen at du kommer til lunsj i morra – og at du går etter at lunsjen er inntatt. Resten av dagen vandrer du hvileløst rundt i Oslo mens du nynner på de nye sangene Klanen lanserer denne sesongen.

Kjenner at det kribler litt i magen nå.

Legg igjen en kommentar