Dagboka onsdag 12. mars 2008

Hjallis fyller 85 år. Gratulerer med dagen, men vi er ikke så glade i skøytesport lenger. Vi sier takk for nå og velkommen igjen til nok en lovende spiller. Og så deler vi med glede en agurk eller to med deg dagen etter at Vålerenga har seiret på alle fronter. Fortsetter trenden i dag? For … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 12. mars 2008»

Hjallis fyller 85 år. Gratulerer med dagen, men vi er ikke så glade i skøytesport lenger. Vi sier takk for nå og velkommen igjen til nok en lovende spiller. Og så deler vi med glede en agurk eller to med deg dagen etter at Vålerenga har seiret på alle fronter. Fortsetter trenden i dag?

For Auld Lang Syne
Should auld acquaintance be forgot and never brought to mind?
Ingen tippeligalag vil møte så mange av sin egne denne sesongen som oss. Fem av motstanderne våre har én av våre gamle kjenninger på laget. Siste mann ut var Jørgen Horn, som i går, i forlengelsen av samme pennestrøk som bandt ham til Vålerenga i 3 år, gikk inn på en leieavtale med gullrival Viking ut denne sesongen. Møter Vålerenga seg selv i døra med sånn politikk? Niks. Moderne og storsinnet sier vi. Unge, lovende spillere får utvikle talentet sitt der de får mest igjen. Og det er definitivt ikke i 2. divisjon, selv om laget heter VIF 2. Når det er sagt: vi skulle gjerne sett deg i den pene blå trøya i år, Jørgen.
På tross av alle vennskapelige forbindelser som har grodd opp foran denne sesongen, regner vi ikke med at det blir pyntelige vennskapskamper mot Viking, HamKam, Bodø, Aalesund eller Molde. Eller..?

We’ll tak a cup of kindness yet, For auld lang syne!
Noen av våre nye vil også møte gamle kjente. Lars Iver møter venner. Martin hadde en venneflokk i fjor. Tipper den er vridd i litt fiendtlig retning. Og Kristofer må håpe på gunstig cup-trekning for å komme hjem til sine.

For Auld Lang Odds
You are Odd. Vi sikter til tippeselskapet. Eller er det bevisst anti-spill-politikk som driver dere? Hvem er det egentlig som gidder å spille på skihopp, kombinertdueller eller skøytetips o/u. Ikke vi. Men noen. Og noen la sikkert igjen hele kronestykker for å vinne noen femogfemtiører i går når Vålerenga slo Sandefjord 4-1 i uhøytidelig treningskamp uten turneringsaspekt på La Manga. Seieren var i største laget etter spill og sjanser, sier Vif-fotball. – Enig, sier Sandefjord Blad, alle målene skyldes personlige feil og forsvarstabber hos SF. Vi spør: Gjelder det også Erik Mjeldes stupheading i korthjørnet som ga utlikning etter halvspilt første omgang?

Lang-langodds
Sesongen nærmer seg. De fleste har 18 dager å ordne seg på. Vi har bare 17. Mens publikumstaperne Lyn og RBK ikke skal levere sitt mandagsprodukt før det har gått hele nitten døgn. På denne sparsomme tida skal aviser og TV dissekere, analysere og spå. Aftenpost-tilhengerne har allerede fått vite at Bodø/Glimt har rykka ned. Og til dem som ikke tør å ta ferie på grunn av EM-greiene: Tsjekkia har slått Italia i finalen. Nå veit du det. Reis hvor du vil, du har ikke gått glipp av noe. Glem regninga fra Canal+ og TV2 Sport.

Vi har ikke begynt å telle poeng eller baklengsmål ennå. Men for sikkerhets skyld har vi tørrtrent litt på nedtur og lidelse. Tannlegen vår fant heldigvis fire visdomstenner som måtte rotfylles uten bedøvelse, så sånn lidelsesmessig sett stiller vi svært godt forberedt. Selv om vi i utgangspunktet oppsøkte jævern i håp om gullfyllinger.

Vinteragurkene har ikke råtna
Sportssider skal fylles. I morgen leser vi kanskje: 5843 polakker har kjøpt eller prøvesittet møbler fra Skeidar, og en tidligere englandsproff som nå spiller for Vålerenga og som er enearving til kolleksjonen, ønsker at dette opphører. Det hadde vel tatt luven fra gårsdagens sportsagurk om huset til Ronny i Tønsberg som var overbefolka av fremmedarbeidere! Da er det nesten bedre å lese om Royal League som har tenkt å stå opp fra de døde med dekknavnet Royal Cup. Vi er ikke sikre på om vi gleder eller gruer oss. Dama syns det blir noe overdrevet med disse sportsbehåene. Med sin C-cup er hun bare småjenta i forhold til V-cupen, og så kommer dette.
Siste vinteragurk for denne gang har ligget siden søndag. Der dreier det seg også om at det er utstyret som teller, eller er det utstyrsavtalene? Det er de sistnevnte som kan hindre oss i å ta etter de store gutta når det gjelder det viktigste utstyret vårt, ballene. Norsk Toppfotball sier i en pressemelding at sportsdirektør Jo Bergsvand har fått gehør for å utrede mulighetene for å spille alle kamper i landets to øverste divisjoner med én type ball – slik det gjøres blant annet i Mesterligaen og Premier League. Vi tolker dette dithen at nå kan enkelte hjemmelag ha en kjempefordel med spesialtrente Pumaer som ikke lar seg temme av fremmede spillere. Katta i sekken sier vi. Det skal spilles bortekamper i år også, eller..?

Tribuneliv
Er du innadvendt, lite innstilt på service og svært interessert i at publikum skal mistrives på Ullevål i år? Da hopper du glatt over dette, skjønt vi har en mistanke om at du ikke er her i det hele tatt, at du aldri leser dagbøker.
Men er du det stikk motsatte, da venter en fristende jobb på deg. VIP- eller stadionvert? Valget er ditt. Vil du heller bli oppvartet? Det er fortsatt ledige VIP-plasser. Søk Vif-fotball for flere detaljer.

Vålerenga i går
De overtroiske blant oss vil selvfølgelig be om at vi bare får tirsdagskamper, etter gårsdagens erfaringer. En vanlig tirsdag på jobben betyr heretter 4 forlengs og bare ett baklengs. Som mot Sandefjord i Spania, så mot Storhamar på Jordal. Minst tre kamper til, men da får det holde. Skal ikke stille utslitt i superhelga i slutten av mars da vi har lovt bort bøtte 26 i yr glede over at fotballen endelig ruler.

Vålerenga i dag
Quiz eller skvis i Rådhuset fra kl 16.30
Sportsquiz på Bohemen klokka 18.15

Legg igjen en kommentar