Dagboka torsdag 13. mars 2008

VPN bruker anledningen til å bekymre oss litt for den bakre fireren. Er det ikke på tide å få skikk på forsvarsspillet før sesongen er i gang? Så slipper vi kanksje å mase om dette senere i år. En kan jo alltids håpe. Et mønster Vålerenga har elendige resultater å vise til denne treningssesongen. Det … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 13. mars 2008»

VPN bruker anledningen til å bekymre oss litt for den bakre fireren. Er det ikke på tide å få skikk på forsvarsspillet før sesongen er i gang? Så slipper vi kanksje å mase om dette senere i år. En kan jo alltids håpe.

Et mønster

Vålerenga har elendige resultater å vise til denne treningssesongen. Det synes vi er bra. Laget skal være stinn av trening på denne tiden av året, enn stinnhet som langsomt skal løfte seg i løpet av de neste par ukene, for så forhåpentligvis å være helt borte til seriestart.

Det som bekymrer oss mer er at forsvaret ikke synes helt samspilt, mye på grunn av skader i en etterhvert grånende bakre firer. Og vi vet alle at solid forsvarsspill er det fundamentet som et virkelig topplag må bygge på skal det forbli nettopp det – et virkelig topplag. Derfor synes vi Vålerenga har sluppet inn alt for mange mål i vår, stinn av trening eller ei. Det bekymrer også at det antatt startende stopperparet – forsvarets hjerte – så langt knapt har vært på banen samtidig ennå: det være seg Johnsen og Wæhler eller Johnsen og Thomassen eller Wæhler og Thomassen.

Så vidt vi skjønner av meldingene som kommer fra La Manga så begynner alle mann å nærme seg klare nå – la oss håpe det ikke er for seint for å bli samspilt til seriestart.

– Vi må nærme oss et mønster, men det er vel få lag som opererer med en ren førsteellever. Det sier seg selv at det blir mye rullering i løpet av en sesong, sier Martin Andresen til Dagsavisen.

Ja for det er vel ingen som innbiller seg at aldrende Ronny Johnsen vil kunne være klar til start i hver eneste kamp, ei heller Kjetil Wæhler har verdens mest stablie helse. Derfor synes vi det er litt trist at Jørgen Horn er såpass utolmodig som han er.

– Jørgen er veldig opptatt av spilletid, og akkurat nå er det veldig stor konkurranse i Vålerenga. Han har selv vært klar på at han ønsket å bli leid ut til en tippeligaklubb, og i Viking er han nok litt nærmere en plass på laget enn hva han er per i dag her hos oss. Vi ser på det som positivt at han får ett år i en annen klubb slik situasjonen er nå, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

Jørgen Horn fikk spille ni kamper i Tippeligaen for Vålerenga forrige sesong, vi har vanskelig for å forstå at han ville fått mindre tid i år. Det er ikke så verst det for en 20-åring. Vi skjønner derfor ikke helt hans utålmodighet, ei heller Arnar Førsunds. Midtstopper er vel den posisjonen i laget som krever størst erfaring, det er så utrolig lett å drite seg ut med en dribling for mye eller slapt slått tilbakespill der en heller burde meid ballen ut over sidelinja.

Ja ja, vi satser på at disse flokene ordner seg i løpet av de neste dagene og at forsvaret får satt seg i god tid før seriestart.

Bystyret og stadion

Vi brukte hele dagen i går på å komme oss hjem fra Bochum, via Frankfurt, til Oslo. Dermed har vi ingen anelse om hvordan det gikk på møtet i finanskomiteen der Odd Skarsheim og et par andre fra klubben fortalte om stadionprosjektet. Representantene skulle ha anledning til å stille spørsmål. Møtet var offentlig, og det var i hvert fall en fra VPN som skulle prøve å stikke innnom…. men som sagt vi har ikke hørt noe ennå. Men muligheten er der for at det kan komme et slags referat, enten i dagboka i morra eller som egen sak.

Flo

Vi leser også at Tore André Flo legger opp. VPN benytter anledningen til å takke for innsatsen for Vålerenga – vi fikk nå i hvert fall oppleve et par kule dragninger, blant annet borte mot Stabæk i 2-2 kampen for et par sesonger siden.

Legg igjen en kommentar