Dagboka mandag 10. mars 2008

Vi øver oss på å refse poiitikerne dersom det skulle vise seg at de ikke holder det de lover. I stadionsaken selvsagt. Vi må også øve oss på å tenke på en 16-lags tippeliga. Mandag er rinnen. Til å stole på? Sleipe som åler er de, politikerne som styrer vår by og vårt land. Vi … Fortsett å lese «Dagboka mandag 10. mars 2008»

Vi øver oss på å refse poiitikerne dersom det skulle vise seg at de ikke holder det de lover. I stadionsaken selvsagt. Vi må også øve oss på å tenke på en 16-lags tippeliga. Mandag er rinnen.

Til å stole på?

Sleipe som åler er de, politikerne som styrer vår by og vårt land.

Vi må innrømme vi opplevde Klubben og Klanens stadion-seanse i Vallhall ganske så latterlig unyttig. Klanen presset fram den ene opplagte garantien etter den andre fra lettede politikere som slapp å ta stilling til det virkelig vanskelige spørmålet om næringsarealer og næringsrettigheter.

Så feil kan man ta. Møtet viser seg i aller høyeste grad å være nyttig: I de siste dagene har det virket som om Fremskrittpartiets Henning Holstad har gjort det han kunne for å rygge fra løftene en skålende Petter Myhre slynget ut over forsamlignen om «tomta for en krone, nei, 50 øre». Du kan selv se hva han sa i egen sak linket under.

«Nei, det var ikke den tomten vi mente når vi sa Vålerenga ikke skal betale for tomten. Vi vil ha 100 millioner takk.» Eller noe i den duren. Da er det veldig greit å ha et folkemøte i ryggen der selv de enkleste ting ble spikret. Og se, presset av VG og tildels VPN (se egen sak også), skjønner Holstad at han kan ha gått litt for langt. Vi tolker ham dithen at Vålerenga skal få tomta si – for én krone.

Men ikke før Aps Jan Bøhler skjønner at situasjonen er til for å utnyttes.

– Det Frp holder på med nå er et løftebrudd de luxe mot hele Oslo øst. Det går ikke an å skåle med Klanen den ene dagenog komme med dette den neste, sier Jan Bøhler til VG søndag.

– Det var bare Høyre som var mot å gi Vålerenga tomt før valget. Det er mange som må løpe fra løftene sine om dette ikke skal gå gjennom i Oslo bystyre. Det tror jeg skaper et brøl i opinionen som skal bli vanskelig å overvinne, forsetter Bøhler og avslutter – Det innebærer at de enten må inn på tomten til Hovin skole eller den privateide tomten på den andre siden av Valle Hovin. Det har hele tiden vært en forutsetning for å få dette til. Det har også Frp visst hele veien.

Bra at den ene spilles ut mot den andre – det er jo det politikere elsker mest av alt. Og for denne konkrete saken så er gull verdt så lenge spillet betyr at løftene ikke bortsnakkes. Men det gjelder å passe på. Så vidt vi har skjønt så kommer saken opp i bystyret på onsdag.

Og VPN skal følge med videre…

La Manga

Vålerengas a-lag er på plass på La Manga og der blir de neste to ukene. Så får vi håpe at meldingene i VG om elendige baneforhold der nede ikke er alt for riktige.

Ikke mer poengtrekk

Vålerenga har vært på fotballtinget hele helgen. Blant annet fikk klubben v/Skarheim NFF til å trekke sitt forslag om spill for tomme tribuner og inntil 10 poengs fratrekk ved fotballbråk. Mao skal fotball fortsatt spilles på fotballbanen, slik vi forstår det. Selv om NFF skulle mene annet, egentlig.

Fotballserien blir utvidet

Fotballtinget bestemte i helgen at Tippeligaen utvides fra 14 til 16 lag. Dette kom ikke som noen stor overaskelse, da det har vært snakket om i lang tid. For sesongen 2008 betyr dette at lag 14 i Tippeligaen rykker direkte ned, mens lag 13 spiller kvalifisering mot lag nummer 4 fra Adeccoligaen (hjemme/borte). Lagene på de tre første plassene rykker direkte opp til de store gutta.

Fra 2009 går to lag rett ned, og to går rett opp. Den siste plassen avgjøres i en play-off mellom 3-5 i Adeccoligaen og 13 i Tippeligaen. NFF og NRK melder om «semifinaler og finale» noe som ikke kan tolkes annerledes enn at semifinalene går hjemme/borte mens finalen spilles på nøytral bane over en kamp.

Dette er en naturlig utvidelse med tanke på hvordan fasilitetene i norsk toppfotball Tippe- og Adeccoligen har forbedret seg kraftig de siste sesongene. Enkelte spillere og NISO vil sikkert komme til å klage, da de vil mene det er diskriminerende mot spillerne som gode nok for toppserien.

Hockey….

Nei, vi gidder ikke snakke om det i dag. Bare minner om at det kommer en hjemmekamp etter hvert.

Legg igjen en kommentar