Dagboka tirsdag 26. februar 2008

Det er tirsdag. En strålende dag for pedagogikk, spionasje og drivhuseffekter. Vi avslutter med appeller og opprop, men aller først en forelesning om kroppen vår. Anatomi Søndag kuppa Martin Andresen kapteinbindet. Et fredelig kupp med støtte i folket. Mandags-VG lurte på om det kunne bli litt mye for ham etterhvert. – Det er to grunner … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 26. februar 2008»

Det er tirsdag. En strålende dag for pedagogikk, spionasje og drivhuseffekter. Vi avslutter med appeller og opprop, men aller først en forelesning om kroppen vår.

Anatomi
Søndag kuppa Martin Andresen kapteinbindet. Et fredelig kupp med støtte i folket. Mandags-VG lurte på om det kunne bli litt mye for ham etterhvert.
– Det er to grunner til at jeg bør være kaptein. Kapteinen er trenerens forlengede arm ute på gressmatta. Og da blir jo den forlengede armen på meg selv, svarer han og legger til:
– Som kaptein kan jeg snakke for laget under kampene. Uten kapteinsbindet vil jeg ha langt større sjanser til å prate på meg gule kort.

Dagsavisen i går henger seg også på Martin: En småskadd Lars Iver Strand satt og noterte så blekket sprutet. Han skulle følge alle ballinvolveringer som sjefen over alle sjefer i Vålerenga, Martin Andresen, hadde. Offensivt, defensivt, brudd, pasninger, alt.
Vi tilføyer: Lars Iver, sekretær for sjefen. Sjefens høyre hånd.

Vi sitter igjen med et sammensurium av sjeldne anatomiske varianter. To tunger. En forlenget arm. Og en høyrehånd enten på utlån eller en ekstra. Og hvem andre enn Martin har lagets hjerne? Sånne eventyrfigurer liker vi. Gutta på Hedalsskauen blir småtroll med sitt ene, delte øye. Stakkars det medisinske støtteapparatet vårt som må takle alle disse nye greiene.

Pedagogikk
Vi fortsetter å lese i Dagsavisens glimrende referat fra kampen mot FFK søndag, med overskriften «Imponerer mer som dirigent enn spiller»:
Martin Andresen er spillende manager. Og han er kaptein. Han var mye tydeligere i de rollene enn å imponere med eget spill. For han stort sett fortalte hva medspillerne sine skulle gjøre til enhver tid. Den oppgaven gikk foran hvordan han sjøl skulle være som en midtbanemotor. Han ble sjelden den store igangsetteren av et offensivt Vålerenga-spill. Nå framstår han mer som en læremester enn som en spillende drivkraft.
Det er det han bruker treningskampene til. Så får vi se hvilken skapende rolle han får når serien starter helt i enden av mars.

Spionasje
Aftenpostens nettavis tørket støv av spion-begrepet i går ettermiddag da de henviste til påtroppende RBK-trener Hamrén som noterte flittig fra kampen VIF-FFK. Etterpå spionerte han på Tromsø. Og han har sikkert spionert på Lyn og AaFK også. Da så han at Aalesund vant 1-0. Men han fikk nok ikke med seg at det var tre mulige Vålerenga-spioner på det seirende laget: Matchvinner Johan Arneng, bestemann i forsvarsrekka Amund Skiri, og Alexander Mathisen som fikk spille de siste 13 minuttene. Eller er de Aalesundspioner? La Manga’s femteplass og seier’n i seriepremieren er i fare!

Drivhuseffekt
Vi fortsetter med Aftenposten i morges. Frokostegget satt seg fast i halsen: Serien kan starte i februar. Toppklubbenes banemestere åpner for sesongstart allerede i februar – på naturgress.

– Fra Trondheim og sørover ville være fullt mulig å ha banene sesongklare nå. Det er kun snakk om å gi oss banemestere de ressursene vi trenger, sier Jarl Stensland i Viking. Bak ham står en lysrigg som klubben kjøpte i 2004, samme år stadion åpnet. Prislappen var på over millionen. Stensland mener den er verdt hver krone.
– Jeg hadde ikke klart meg uten. Med lysriggen manipulerer vi gressveksten til å starte 5-6 uker tidligere enn det som er naturlig, sier Stensland.
Vekstlysmaskinen, som er utviklet av Sandnes-selskapet Mobile Lighting Rig (MLR), er solgt til europeiske toppklubber som Manchester City, Monaco og FC København. I Norge er det foreløpig bare Viking og Start som tatt investeringen. Men flere andre norske toppklubber er i ferd med å «se lyset».
Vårt håp er at disse egenutviklede drivhusene i miniatyr skal bli billigere og enda mer effektive, sier Arne Lorentsen, daglig leder på Lerkendal. Fra sportslig hold øker kravet om en internasjonalisering av den norske fotballkalenderen.
– Vi må ta det som en utfordring, og ikke bare sitte og se på, sier Lorentsen, som ikke er tvil om at vekstmanipulering av gresset kan gi tidligere seriestart i fremtiden.
– Om fem år spiller vi seriefotball her i slutten av februar, tror Lorentsen.

Om vi spiller seriefotball eller ikke i februar om fem år driter vi langt i. Det som gjelds er at vi om fem år spiller seriefotballen på eget gress i egen stadion. Følg med, ting skjer: Finaskomiteens neste møte om stadionsaken er bare to uker unna, onsdag 12. mars.

Klanen roper på deg
Blekka trykkes snart. Tema er stadion. Raska på. Bidrag sender du til ropet[ætt]klanen[dått]no før første mars. Har du noe å tilføye om stadion generelt og Vålerenga-stadion spesielt, er det bare å hamre løs på tastene. Har du skjerfa Frihetsgudinnen eller Kong Harald, og ennå ikke sendt inn bildet? Det fine diktet ditt, skal det bare støve ned? Skriv et brev om noe. Sett farge på Klansrop nr 77. Vær kreativ. Men vær det kvikt. Lørdag kan være for seint.

Klanen møter deg
Årsmøtet nærmer seg brått. Neste onsdag 5. mars i kantina på Vallhall kl 1800. Møte- tale- og stemmerett på årsmøtet er bare for dem som har betalt kontingent 2008. Årsmøtedokumentene ligger tilgjengelig for alle medlemmer på medlemswebben på klanssidene, uavhengig av om det er betalt kontingent for i år eller ikke.

Håkki trenger deg
Sluttspillet er i gang. Kvartfinale. Best av 7. Første kamp mot Lillehammer søndag vant vi 4-1, men kampen var jevnere enn sifrene vitner om. Vi ble presset kraftig i midtperioden, men svært gode Scott Stirling i Vålerenga-buret hindret mere enn én baklengs. Gutta har starta «Operasjon bøtte 26». Men de trenger support. Det er en kjensgjerning at spillerne yter ekstra med trykk fra tribunen, og nå som serien glapp mellom hendene våre, er det desto viktigere å stå sammen nå som det kun er én sjanse igjen for gull denne sesongen. Møt opp, spis popcorn og syng Vålerenga til semifinale!

Vålerenga i dag
Vålerenga Ishockey-Lillehammer IK
Jordal Amfi, i dag kl 1830
Billetter får du kjøpt på Jordal Amfi før kampstart eller på billettluka.no
Dørene åpnes 1 time før kampstart

Legg igjen en kommentar