Dagboka onsdag 27. februar 2008

APN – Avisene På Nett – står for det meste. VPN spiller kort og tar påskekrimmen på forskudd. Hafslund tar oss på alvor. Hafslund energi til energisk ungdom Vår hovedsponsor Hafslund ønsket for noen år siden å bidra til talentutvikling på Østlandet. Sammen med Vålerenga startet opp det vi kaller Hafslund-stipendet. Stipendet ble utdelt første … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 27. februar 2008»

APN – Avisene På Nett – står for det meste. VPN spiller kort og tar påskekrimmen på forskudd. Hafslund tar oss på alvor.

Hafslund energi til energisk ungdom
Vår hovedsponsor Hafslund ønsket for noen år siden å bidra til talentutvikling på Østlandet. Sammen med Vålerenga startet opp det vi kaller Hafslund-stipendet. Stipendet ble utdelt første gang i 2005. Den gang ble Mohammed Fellah, Fredrik Carlsen, Marius Enger og Thomas Bergersen tildelt stipend. I 2006 var vinnerne Mesud Can, Omar Elabdellaoui, Joakim Eyde, og keeper Joakim Riis Rønnevig. I fjor falt valget på tre Vålerenggutter og en som vi håper vil bli det:

Håkon Farstadvoll (1992) har vært plaget av skader det siste året, men er i landslagsdiskusjonen når han er skadefri. Midtbanespilleren ble kåret til banens beste spiller i Nike Premier-cup-finalen i mars i fjor og spilte interkretsfotball for Vålerengas juniorlag i høst. Håkon har veldig god innstilling til det han holder på med og er tøff mot seg selv. Han har hurtig ballbehandling og er tøff i duellspillet selv om han er liten av vekst.
Sebastian Johansen (1992) var kaptein for Vålerengas Nike Premier-cup-vinnere på Hamar i fjor, har spilt juniorfotball i høst og var med på Colorline Cup i Ålesund i vinter. Sebastian utmerker seg med veldig gode holdninger. Han er en smart spiller med godt tilslag.
Håvard Nilsen (1991) Den tredje Vålerenga-spilleren som er med til La Manga. Han er ett år yngre enn de tre andre vinnerne. Han har veldig bra tilslag med begge bein, har bra oversikt og er veldig voksen i spillestilen.
Simen Ellefsen (1992) Den fjerde stipendvinneren er midtbanespilleren er fra Risør. Han er som er tremenning til Erik Mykland. Han har en slepen venstrefot og er en veldig positiv gutt med gode holdninger. Vålerenga og Start sloss om «nye Myggen» Han tror selv han vil få mere spilletid i Start enn i VIF.
På La Manga deltar spillerne på noen av a-lagets økter. I tillegg får de spesialtrening med en av Vålerengas juniortrenere. De får en forsmak på livet som profesjonell fotballspiller og lever tett på Vålerengas a-lagspillere hele perioden. Vi håper oppholdet på La manga inspirerer dem til videre satsing på fotballen, har hovedtrener i U-gruppa, Andreas Holter, sagt til VIF-fotball som på sin side har gitt VPN grunnlaget for denne korte oppsummeringen.

Mere ungdom
Privatlandskamper i Kroatia 11. og 13. mars. Fem Vålerenga-fjes i G19-troppen: Kristian Brix, Adnan Haidar, Fredrik Carlsen, Amin Nouri og Harmeet Singh. Gratulerer! Alltid godt å se at ungdomsarbeidet i VIF bærer frukter. Vi blir aldri lei sånt! Men vi glemmer selvsagt ikke at det er flere klubber enn oss som har jobba godt på det området. Skeid for eksempel. Mohammed Abdellaoue. Det 22-årige gullkuppet vårt som kom fra Skeid for en kvart mill, har vært stjerna i Vålerengas treningskamper denne vinteren. Dagsavisen snakket med Åge Hareide og Bengt Eriksen i går. Samtaleemne: «Moa». Han har imponert alle i vinter, men landslagsplass?
– Nei, sier Åge, han må bevise mere enn dette. Det er for tidlig. Så selv om sjefstreneren har latt seg imponere, vil troppen mot Montenegro bli uten Moa. Ekspert Bengt Eriksen er enig, og advarer:
– Hvis han skulle tas ut på landslaget på bakgrunn av en vill begeistring, kan det fort slå tilbake på ham sjøl.
Kanskje tida er moden når VM-kvalifiseringen starter til høsten, avslutter Dagsavisen.
Og vi avrunder med å gjenta at han ihvertfall er moden nok for førsteelleveren vår i seriepremieren om en måned.

Kort og godt: Ett ess og en konge
Om Vålerenga hadde valgt Martin Andresen som eneste hovedtrener, ville vi ikke fått profflisens og dermed blitt kasta ut fra toppfotballen. Vålerenga trengte en person med D-trenerkurs, Martin har bare C.
– Det var nok en av grunnene til at jeg ble valgt, sier Tor Ole Skullerud til Nettavisen.no i går kveld der han blir kalt eliteseriens mest ydmyke hovedtrener.
– Jeg får veldig mye ansvar, jeg leder treningene, planlegger dem og styrer laget i kamp. Jeg liker å samarbeide i team og har aldri vært spesielt herskende i trenerstilen min. Jeg kjente veldig for at dette var noe jeg ville prøve. Men det tok tid å bli kjent med og finne ut av Martin og hvordan han ville ha det.

Nettavisen stiller spørsmålene alle går og lurer på:
Hvem bestemmer: Martin eller Tor Ole? Kan han være overordnet sjef på trenerfeltet når Martin tar ut laget? Hvor likt tenker de fotballmessig? Er han hovedtrener eller er han assistent?
– Det er ingen tvil om at Martin er sjefen. Men uenigheter oppstår, og uoverensstemmelsene må vi ha redet ut på forhånd. Vi må rett og slett jobbe innmari tett sammen. Han er sjef, jeg innordner meg etter det. Jeg har ingen problemer med det og er fullt klar over hvor jeg befinner meg i hierarkiet.

Trenerkabalen har gått opp. Kortstokken er klar. Skullerud har absolutt ingen problemer med å blande kortene.

Flere kort?
Mere god lesing på nettet i går kveld. Klikk innom Aftenposten.no og få siste nytt og litt av tankene til Lars Iver Strand. Hjerterknekt i trenerkortstokken, offensiv trener Mike Speight er imponert over midtbanespillerens treningsvilje. Lenge etter at lagkameratene har avsluttet treningen og forlatt feltet, står Tromsøværingen igjen og øver avslutningsteknikk.
Om Martin sier Lars Iver dette til Aftenposten:
– Det er en type man ser opp til og har lyst til å lære mer av. Når han er på feltet, er han på laget sånn som oss andre. Litt spesielt er det nok at han ikke er som andre trenere, som står på sidelinjen og dirigerer. Han vil alltid møte folk som er skeptiske til opplegget, og det blir sikker ekstremt lett å gå på han hvis det begynner å butte litt imot. Men sammen er vi innstilt på og motivert for den løsningen det er blitt til.
Strand er småskadet. Problemene med høyre hofte og lår sliter litt på humøret, men ikke på motivasjonen:
– Når jeg ikke kan belaste den ene foten så mye, gidder jeg ikke å klø meg i ræva på rommet. Da er det bedre å jobbe med den andre foten i mellomtiden, for å gjøre det beste ut av situasjonen.

Sånne ord klinger godt i øra våre fra en tøff tass. Men ingen råtass. Han skylder på uflaks for de sju gule i fjor. Har ikke vært kjent som en råtass tidligere, og kommer ikke til å slutte å takle. Ingen planer om å forandre spillestil.
Takk for det, Lars Iver! Men du trenger jo ikke å doble kortsamlinga di.

Kortblanding
Vi er midt i fastetida. Leiter med lys og lykte etter frosne grønnsaker i vinterns agurktid for Vålerengarelaterte saker. De mere proffe sportsjournalistene enn oss i VPN (..eh..finnes det.?) har sine metoder når verden ikke har allverdens nyheter i sportshyllene. Da blander dem korta:
Fotballag som går amok på hotellrom. Voldtekt, konemishandling, fyllekjøring. Dokumentfalsk, ikke minst. Om det er den minste forbindelse til idrettsutøvere, blir disse sakene kanalisert til sporten i aviser, TV og tekst-TV. Sakene får et skjær av sportslighet over seg. Nye øvelser å konkurrere i. Vi blir forvirra. Som den gangen før vi fikk hår på’n, da Kriminaljournalen blanda korta så mye at vi for alltid har sett på sex som noe kriminelt.
Forøvrig hørte vi noe kriminelt dårlig nytt på TV i går: Forslag om sju prosent moms på inntekter fra frivillig innsats i lag og organisasjoner. Økonomisk kriminalitet kaller vi sånt. Eller hva sier dere i aldersbestemt?

Kom til kort
Lillehammer utlignet til 1-1 i kamper etter å ha banka oss 7-5 på Jordal i går. Men vi vant skuddstatistikken 44-29.
Og i det detaljerte referatet på Vif-ishockey merker vi oss dette: Måling av spaken til Lillehammers keeper som får 2.min for ulovlig utstyr 11 sekunder før slutt.
Så glem tapet. Du fikk jo se lenge på det lange utstyret hans.

Vålerenga i dag
Kriminelt god sportsquiz på Bohemen

Legg igjen en kommentar