Dagboka mandag 25. februar 2008

Et Vålerenga i rute, en heisatur og en ny frisyre er beholdningen i Dagboka denne mandagen Heisatur på La Manga Vi spør: Er tida som heislag ennå ikke over? I Aftenpostens nettutgave i går leste vi om en gjeng som kom i heisen. Øyvind Bolthof og André Muri sammen med klubbens massør, fysioterapeut og en … Fortsett å lese «Dagboka mandag 25. februar 2008»

Et Vålerenga i rute, en heisatur og en ny frisyre er beholdningen i Dagboka denne mandagen

Heisatur på La Manga
Vi spør: Er tida som heislag ennå ikke over? I Aftenpostens nettutgave i går leste vi om en gjeng som kom i heisen. Øyvind Bolthof og André Muri sammen med klubbens massør, fysioterapeut og en tilfeldig ukjent gjest, måtte vente i over tre stive timer før de endelig slapp ut. En ny form for teambuilding, fleiper Øyvind Bolthof. Målvakten kom seg løs i tide til å rekke kampen mot Fredrikstad. At det var han som var burvokter denne gangen, har ikke noe med skader å gjøre. Amerikanere trenger også hvile.

FFK
Forkortelser er noe dritt. Du må vite hva det betyr før du leser det. Tre konsonanter, for ikke å si to, i tilfeldig, for ikke å si alfabetisk, rekkefølge kan bety så mangt. FFK: Fredrikstad Fotball Klubb eller For Få Kvinner? Begge svar er riktige. Fra Brønnøysund kom det i forrige uke vage trusler om tvangsoppløsning av Fredrikstad FK ASA på grunn av ulovlig få kvinner i styre og stell. Styreformannen sier det ikke stemmer, alt var i orden i desember. Tellefeil med andre ord.

I gruppefinalen mot FFK på La Manga i går telte vi grundig etter. Ikke et eneste kvinnfolk å se. Ingen frøkenfotball i sikte. Selv om vi veit det er en del sutring og klaging i Fredrikstadleiren. Spillere som surmuler og ønsker seg bort. Trenere i kamp mot fete ego-holdninger. Misnøye, kort og godt. Vi trives godt med alt negativt som konkurrentene våre påfører seg selv. Men stiller oss selvfølgelig på parti med dem som mener at spillere som helst spiller for seg sjæl heller burde begynt med individuell idrett. Vi foreslår enmannsbob.

Kampen mot Fredrikstad ble en morsom sak. Vi så jo at det var en treningskamp, og var i ferd med å notere at ingen tok spesielt hardt i når de gikk inn i dueller. Men akkurat da, etter halvspilt første-omgang fikk Moa kjenne knottene. En meningsløs hard tackling fra Pål Andre Czwartek. Tarik Elyounoussi prøvde seg på det samme mot samme mann. Begge episodene så stygge ut, men Moa kom heldigvis skadefri ut av det. To mål fikk han også. Og ros av Åge Hareide.

Vi fikk se et Vålerengalag som begynner å henge sammen offensivt. Mye fint der, spesielt Moa. Han er klar for første-elleveren i serieåpninga, spør du oss. Ronny Johnsen tok det rolig, og ble bytta ut tidlig i andre omgang. Han trenger litt tid og kamptrening. Takk for at du tar et år til, Ronny! 38 er ingen alder for en som kan fotball. Torbjørn Svenssen spilte landslagsfotball når han var så gammel.

Mange mål. Ikke nødvendigvis på grunn av Kvisvik- eller Moa-magi. Årsaken lå like mye i sullete forsvarsspill. To lag som trivdes framover, og som glemte seg bak. Vålerenga var aldri i ledelsen før det virkelig gjaldt: Etter sjette runde i straffespark-konkurransen. Og det betyr at neste kamp er torsdag klokka 19, kampen om den ærefulle femteplassen i turneringa.

WPN
Wigan På Nett melder at Panzer© spilte hele reservelagskampen borte mot Man U reservene på Victoria Ground torsdag. Nei, det dreier seg ikke om den gamle, ærverdige hjemmebanen til Stoke. Den ble stengt for 11 år siden og kunne derfor ikke feire 130-års jubileum i år. Denne Viktoria-banen ligger i Northwich syd for Manchester. Erik Hagen aksla Wigan-trøya for første gang sammen med to andre debutanter i backrekka, landslagsspillerne Erik Edman, Sverige og Figueroa, Honduras. Panzer©, eller Tanks® som han ennå ikke blir kalt der borte, spilte hele kampen og ga et godt inntrykk med sikkert og trygt spill. Kampen endte uavgjort 1-1. Og for å vise at vi fortsatt følger med på hva gamle Enga-helter driver med: Vårt hollandske søskenbarn i HPN melder at Christian Grindheim spilte de siste 12 minuttene i hjemmekampen i går mot NEC. Heerenveen tapte 2-3

Fra TV-ruta
VIF-TV er dessverre ikke tilgjengelig for alle, og en del nyheter fra klubben går derfor hus forbi, også for VPN. Sånn som intervjuet med fysioterapeut Johansen forleden. Han kom med gladmeldinga om at skadelista kortes ned. De aller fleste som er ute, nærmer seg raskt friskmelding. Rune Lange, for eksempel. Han er med på trening nå, bortsett fra spilløktene. Men han håper på litt spilletid om noen uker på neste La Manga-tur.

Vålerenga kommer ikke til å bytte drakter foran 2008-sesongen, og går inn i sin tredje sesong med nåværende draktdesign. Profilansvarlig Lene Carr forklarte på VIF-TV lørdag hvorfor dette valget er tatt. På grunn av at replicaen i 2005 ikke stemte med drakta (ermene var forskjellige) så har sjappa byttet replica hvert år de siste to årene. I samråd med sjappa bestemte man seg for å bruke den eksisterende drakta ett år til. VIF-logoen er det ikke aktuelt å endre, forsikret hun. Spørsmålet dukket opp etter at det visstnok har versert noen rykter på forumet.

Ellers må intervjuene med Mike Speight nevnes. Han har en helt fantastisk tolkning av norsk. Blanding av sognedialekt(?) og herr Nelson. Alle intervjuer med han er ubetalelige. I motsetning til for eksempel de betalelige sakene på TV2 sport. Der har de heller ikke bytta drakt eller dress foran sesongen. Men ser du nøyere etter, og retter blikket mot toppen av Davy (det vil i praksis si at du senker blikket) ser du kanskje en aldri så liten forandring. Det er selvsagt mulig at VPN tar feil, men lite trolig. Sportsankeret Davy har fiksa håret! Busta det skikkelig til. Enten for å se enda røffere ut, eller for å skjule de nye stripene han angrer på at han har lagt seg til. Lett bimbo-bleika hårstrå i svak, men synlig kontrast mot rufsete gråtoner. A Whiter Shade of Pale.

Vålerenga i dag
Fint lite. Men et lite fint referat fra i går kommer nok i løpet av dagen

Legg igjen en kommentar