Dagboka torsdag 21. februar 2008

I mange tilfeller kan man bli veiet og funnet for lett. I andre tilfeller er det letting og trimming som er essensen i det hele. Forvirra? Dagens dagbok handler om spillere som kan forsvinne fra stallen vår. Snipp, snapp, snute… For to dager siden så vi på Vålerengarelevante overganger så langt i dette overgangsvinduet. Paradoksalt … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 21. februar 2008»

I mange tilfeller kan man bli veiet og funnet for lett. I andre tilfeller er det letting og trimming som er essensen i det hele. Forvirra? Dagens dagbok handler om spillere som kan forsvinne fra stallen vår.

Snipp, snapp, snute…
For to dager siden så vi på Vålerengarelevante overganger så langt i dette overgangsvinduet. Paradoksalt nok kan vi oppleve at spillere kommer eller går fra klubben etter seriestart.

Serien starter 29. mars – overgangsvinduet stenger 31. mars. det betyr rett og slett at ingenting er klart før den feite dama synger, og da snakker vi ikke om dommerfløyta, men om han som lukker vinduet når klokka slår 12 slag den 31. mars…

Vi har som kjent leid ut en del spillere tidligere sesonger. Foreløpig er Kristian Brix på utlån til Sogndal, men det kommer garantert til å bli flere.

Så kan man jo sette seg ned og stille seg 1000-kronersspørsmålet: Hvem?

Man trenger vel ikke å leite lenge før det er noen kandidater som melder seg. Drammens tidene har i alle fall en sak om at Godset vurderer Vålerengas Freddy dos Santos.

Det syns noen er helt topp og andre synd det er kjipt. Freddy er en spiller man liker fordi han på en måte har blitt, eller rettere sagt ER Vålerenga. En fyr med så mange gode sider og et verdigrunnlag som nesten grenser opp til det lett politisk korrekte. Vel og merke med et viktig unntak. Freddy trenger ikke å forsøke å være politisk korrekt – han er en jovial fyr, med et pent smil, et hode som brukes til mer en fotball og han har et ekte (ikke påtatt) ENGAsjement i det han driver med.

Freddy er en Vålerengaambassadør – og det ville vel nesten være utenkelig å se han i en annen drakt en den blå som vi elsker så høyt. Det står liksom skrevet i teksten – eller nedfelt i betonggulvet i Vallhall – at Freddy skal avslutte i Vålerenga og fortsette en sivil karriere i klubben. Noe annet ville vært en skandale.

Sier noen.

Så er det den andre halvdelen som syns han er en spiller som ikke passer 100% noe sted på banen. Poteten Freddy. Kom som back fra Molde og ønska seg plass på midtbanen, ble skolert om til spiss, ramla ned på backplass igjen, spilte midtstopper og på midtbanen. Si hva du vil, men det finnes ikke den plass – unntatt den mellom stengne da – som Freddy ikke har besatt.

Til stor ergelse for noen, og til glede for andre.

Fotball handler om følelser, det handler om penger og det handler om de måla man setter seg. Passer ikke en spiller inn i planen kan han pakke baggen, ta med seg hårproduktene sine og finne seg en ny klubb. Så brutal er det kapitalistiske verden. Vi ser det ofte når et lag skifter trener eller trenerteam. Noen spillere er med i planene til den nye spilleren, andre ikke. De havner fort på benken, så på tribunen og til slutt på transferlista.

Vålerenga handler om følelser, og Vålerenga handler om penger. Men hvor mye betyr egentlig 50 millioner? Er det veledighet, eller ligger det en større plan bak pengene som nå settes inn på kontoen vår?

Børs og katedral – hand i hand? Neppe. De som har putta penger inn denne gangen er folk som forholder seg til de spillereglene man finner i den markedsstyrte økonomien. Tilbud og etterspørsel. Vi ser det hver gang vi selger en spiller med stooor profitt. Ledere i klubben er raskt ute med å forklare at med salget av denne spilleren viser vi våre investorer at de får noe igjen for pengene.

Om det er Freddy dos Santos, Jørgen Jalland, Andre Muri eller et av de unge talentene våre som forsvinner er egentlig samme side av samme sak:

Vi bare klipper litt her og trykker litt her så blir det bra igjen. Fritt etter Prima Veras «Å fjerne brukne ribben» som ble spilt inn sammen med Jonas Fjeld Band en gang på åttitallet. Og Fjeld er fra Drammen. Det er ikke tilfedlig det…

La Manga
Mister tidligere Adm.. Dir Even Haugen holder koken og dermed er det duket for nok en tur til La Manga. Vålerenga møter allerede Kalmar i morgen. Den kampen vises på TV2 Sport (vel og merke betalingskanalen):

Hele programmet har du her:

Torsdag 21. februar:
Fredrikstad – Tromsø kl. 16.00
Kalmar – Vålerenga kl. 19.00

Fredag 22. februar:
Rubin Kazan – Aalesund kl. 16.00
Lyn – Brøndby kl. 19.00

Søndag 24. februar:
Taper Fredrikstad/Tromsø – Taper Kalmar/Vålerenga kl. 16.00
Vinner Fredrikstad/Tromsø – Vinner Kalmar/Vålerenga kl. 19.00

Tre kamper på 5 dager blir enda en test for nye Vålerenga. Vi får satse på at gutta gir jernet og viser godt spill. Om vi taper betyr svært lite, annet enn at det morsommere å vinne enn å tape. Men som vi vet så sabla godt nå: Seriegullet deles ut til høsten.

Vålerenga i dag
Dra på bortekamp og støtt hockeygutta i kampen om seriegull – La Manga kan du ta opp på GET-boksen din og kose deg med etter at nok et seriegull er i boks. Da er det ikke lenge til den neste bøtta er på vei til Jordal.

Kampen begynner klokka 18.00 og du veit hvor det er ikke sant? (Hint: Et sted der alle har samme bestefar.)

Legg igjen en kommentar