Dagboka onsdag 20. februar 2008

Dagene blir lengre, nettene blir kortere, noen fyller år og med litt flaks kan gummiskiva skli vår vei. Dagboka er krydra med alt annet enn paracet og fishermans friend – optimismen er tilbake! Bipolare VPN VPN består av en gjeng med sure gamle gubber. Litt som de to kara på balkongen i The Muppet Show. … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 20. februar 2008»

Dagene blir lengre, nettene blir kortere, noen fyller år og med litt flaks kan gummiskiva skli vår vei. Dagboka er krydra med alt annet enn paracet og fishermans friend – optimismen er tilbake!

Bipolare VPN
VPN består av en gjeng med sure gamle gubber. Litt som de to kara på balkongen i The Muppet Show. Noen ungfoler er det jo blant oss, men de eldes fort. Vi kan være kritiske – og til tider vil noen mene at vi er kritiske for kritikkens skyld. Tja, vi kan vel kanskje være enige med dere der, men er man vaktbikkje så er man nettopp det.

Noen dager kan VPN være en skikkelig kosebamse, rett og slett en Teddybjørn. Andre dager er vi mer som en blanding av gammalt oppvaskvann, sure sokker, svette parkeringsvakter og feite rullingsrøykende borettslagshurper. Sånn er det bare – take it or leave it.

I den forbindelse har vi fått nyss om at en av våre faste gjesteskribenter fyller år i dag. Gabardinmannen er på full fart inn i de eldres rekker. Vi har sett konturene av en gryende førtiårskrise en stund nå, og nå er det altså et faktum. Gabardinmannen fyller 40 år idag. VPN gratulerer og håper at han fortsatt kan kvesse sin penn og skrive av seg svetten, skitten og dysterheten selv om synet og hørselen er i ferd med å svikte.

MPN: Martin snakker om jobben sin
Martin På Nett™ er tilbake med litt mer om Martins jobb i Vålerenga. I går kunne vi lese om Uwe Röslers nesegruse beundring for den jobben Martin har påtatt seg. Nettavsien som tydeligvis er på rett spor har snakket med Uwes helt. Vi klipper:

– Hvorfor tok du egentlig denne jobben som han selv ikke ville turt å ta?

– Fordi det er en fantastisk utfordring. Det var noe jeg hadde tenkt lenge på. Da jeg snakket med Vålerenga og muligheten kom, og jeg så for meg hvordan det ville bli, så var det rett og slett en fantastisk utfordring. En jobb jeg hadde veldig lyst på. En jobb jeg hadde tro på at kunne klare godt.

– Hvis ikke det hadde skjedd med VIF. Ville du da lett etter samme rolle et annet sted?

– Det er litt vanskelig å si, men jeg vil nesten si at jeg gjorde dette fordi det var nettopp her i Vålerenga sjansen kom. På grunn av utfordringen og mulighetene i denne klubben. Jeg hadde nok aldri vurdert det hvis det ikke var her.

– Men fallhøyden er ganske stor?

– Ja. Men jeg tenker på utfordringen og muligheten. Ikke det der.

Jeg aner ikke hva denne mannen er laget av. Hva gir man til unga sine for at de skal få en sånn ryggrad seinere i livet? Kan noen i Andresenfamilien sende oss oppskrifta? Verden ville blitt et bedre sted å være dersom flere ble som Martin.

Vi kan ikke annet enn å be dere lese saken «Vinteren det snødde penger» et par ganger hver dag. Les mellom linjene, legg 2 + 2 sammen og få 50 millioner. Noen har stor tro på Martin – såpass stor tro at de er villige til å bruke et gjennomsnittelig Tippeligabudsjett – av egen lomme – for å få det til.

Gummskiva…
Eliteserien eller GET-ligaen om du vil, har sin siste runde torsdag. Det meste er fortsatt åpent omkring denne runden. Vålerenga og Sparta ligger tre poeng bak ledende Frisk-Asker. Som vi veit får man tre poeng for seier også i ishockey. Men på grunn av lokalrunder og masse frem og tilbake er forutsetningene for et VIF-gull klokkeklare:

Null poeng til Frisk, samt seier mot Storhamar og tre poeng til Sparta gir VIF seriegull. Resultatene fra lokalrunden strykes dermed, og VIF går forbi Frisk på innbyrdes oppgjør. Kampen starter klokka 18 i Hamar OL-Amfi. Frisk får kanonfordelen av å starte 18.30.

Seriegull i ishockey er kanskje ikke det gjeveste man kan oppnå som idrettsmann i Norge. Etter vår mening står det langt større respekt av å være best over 44 kamper, enn og kaste en kjepp eller løpe hundre meter veldig fort, med og uten ilagte hindre.

Fordelen av å vinne serien er at man får diktere i sluttspillet. Slik det ser ut nå, får Vålerenga møte Lillehammer i kvartfinalene. Dit er det langt. Med seriegull får man møte Furuset, som er rett borti svingen…

Fra Valle til Saftbygda
Kristian Brix (17) forlenger sin kontrakt med Vålerenga. Samtidig leies han ut til Sogndal fram til sommeren i første omgang, men med mulighet for forlengelse ut sesongen. Aalbu som tydeligvis har skjønt ett eller annet sier det slik (her har vi laget tre punkter slik at du kan bruke dem i argumentasjon med bønder som syns det er stroveis at Vålerenga leier ut talentene sine til bønder for å satse på tilårskomne spillere eller utlendinger):

a) Vi gjør dette for å gi en ung og fremadstormende spiller en god utviklingsarena. Vi har gjort det tidligere med gode resultater. Vi tror Adeccoligaen er en bedre arena for Kristian å utvikle seg på nå, i forhold til spilletiden vi tror han hadde fått her, sier Aalbu.

b) Hvis man ser på store klubber rundt i verden, gjør flere klubber det på denne måten, og får tilbake spillere som har utviklet seg til det bedre. Vi tenker på spillerens beste og plasserer de i forhold til timing både for spiller og klubb, og jeg ser heller ikke bort fra at dette kan skje med andre i stallen vår.

c) Kristian har sagt at han gleder seg og at han tar utfordringen på strak arm. Han gleder seg til å spille på et høyere nivå enn hva han hadde fått i Vålerenga. Adeccoligaen er nok en veldig bra arena i forhold til hans alder og kvalitet nå.

Og vi kan vel ikke si annet enn at disse tre punktene rett og slett er et slags ABC for spillerutvikling i en klubb der kursen er staket ut. Og den stakan vi navigerer mot heter ikke sjuendeplass, medalje eller hederlig innsats. Den heter seriegiull 2008.

Legg igjen en kommentar