Dagboka tirsdag 19. februar 2008

Nok om sjukdom og uoppdragne unger. Her er dagboka med alle tingene ekte supportere liker å lese. Wæhler til 2011 Så er det altså klart at en av Norges beste midtstoppere forlenger med klubben vår. Kjetil signerte en ny kontrakt som binder han til klubben fram til 2011. Fett sier vi! Det har vært en … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 19. februar 2008»

Nok om sjukdom og uoppdragne unger. Her er dagboka med alle tingene ekte supportere liker å lese.

Wæhler til 2011
Så er det altså klart at en av Norges beste midtstoppere forlenger med klubben vår. Kjetil signerte en ny kontrakt som binder han til klubben fram til 2011. Fett sier vi!

Det har vært en del fram og tilbake med Wæhler siden ifjor. RBK var på banen og ønsket hans tjenester. Kjetil var på glid, men Vålerenga sa nei da RBK tilbød benkesliteren Kone som en del av overgangssummen.

Noen bekker rant jo videre etter dette og Kone ble en suksess – og en medvirkende faktor til at RBK klarte å kvale til Champions League – igjen. Men sånn sett under ett kan vel RBK være like fornøyd med 2007-sesongen som vi.

Torbjørn Jagland fikk mye pepper for sitt «Norske hus». Det ble mye surr med grunnmuren, fire hjørner, bærebjelker og et tak som ikke skulle være for bratt.

VPN er ikke snauere enn at vi velger å påstå at Wæhler er ryggraden i Vålerengas lag. Kanskje ikke hele fra halebenet og opp til kraniet, men en relativt sentral del av de nedre deler av ryggraden kan vi trygt si at han er. (Ironisk nok er det i dette området Wæhler har vært skada til tider…) For å krydre dette litt mer – la oss si at det er chillien i Con Carne vil har oppi så legger vi rett og slett ordene i munnen på (fint riksmål der gitt) Jan Erik Aalbu:

– Han skal være en av bærebjelkene i laget vårt og det er viktig å ha litt kontinuitet på et fotballag, uansett om det er i administrasjonen eller i og rundt laget. Vi har mange nye trenere nå, men det har satt seg godt. Vi må også huske at det er en dynamikk i det å drive et fotballag, men det er viktig vi har en stamme vi kan se igjen, og da er vi veldig glade for at Kjetil har forlenget med oss nå.

Dette sier mannen med garasjen full av hoppski, golfkøller og fotballer til klubbens egne svært så oppdaterte sider.

VPN gleder seg uansett til flere år med kontant forsvarsjobbing fra Wæhler, og kanskje vi kan håpe på et mål eller to også.

Dra krakken bort tel glaset
Nei vi snakker ikke om å tylle i seg et dusin bayere på en lørdag formiddag fordi Vålerenga skal spille treningskamp i Vallhall, vi snakker om vinduet. Rett og slett overgangsvinduet som stenger to dager etter seriestart…

På fritida (mellom husvask, klesvask, snørrtørking og oppkast) har vi sett litt på de Vålerengarelevante overgangene i årets Tippeliga. Jada, vi vet at dere ikke vil ha alt for mye reality dere som leser dette – men føkk heller, litt må da dere hardcore supportere klare fra oss bløtinger i VPN.

Nok om det. Overganger:

Jan Derek har gått til Bodø/Glimt som har tatt en tur over Østersjøen og henta en spiller fra Flora Tallin – også kalt en «Vålerenga-dagen-før-vinduet-lukker». Alo Bärengrub heter mannen og det er det vi vet om han.

Midtbanespilleren Martin Andresen har gått fra Brann til Vålerenga. Kommentarer ut over dette er vel egentlig overflødige. Vi kan jo egentlig bare legge til det Uwe Rösler sier til Nettavisen om Martin:

– Jeg beundrer Martin for motet hans. Jeg hadde ikke tort det. Enten hadde jeg sluttet som spiller, eller så hadde jeg ikke blitt trener. For meg er Martin er en helt. Han er med og diskuterer fotball, han leder, og han suger til seg informasjon. – Mange vil håpe at han mislykkes, men jeg beundrer uansett tøffheten hans. Det er bare å ta av seg hatten for Martin Andresen.

Nesten så man får lyst til å gi Uwe en klem neste gang man ser han.

Arnar Førsund har tatt turen nordover, og vil høyst sannsynlig være å finne i midtstopperrekka til HamKam i årene framover. Vi syns det er greit, og håper at han tar en «Muri» (Setter ballen i eget mål) når vi skal opp spille mot laget med en tilskuerskare som hater Vålerenga mer enn noe annet her på jord.

Thomas «Limer’n» Holm har tatt turen opp til Romsdal. Vi syns det er litt rart – som om noen skulle kappe av deg venstrearmen og si at det er liksom sånn livet er… (snufs)

Fra Tromsø har vi fått Lars Iver Strand, og det er vi glade for. Vi ser vel egentlig frem til at han skal begynne å markere seg for alvor. I Tromsø er de også glade for at Strand er solgt til oss – det redder økonomien deres for 2008…

Alexander Mathiesen har gått til Aafk – så da har man enda en grunn til å dra på tur til Ålesund i år. Skryte at man kjenner Alexander og si at man kan godt ringe og greier – hvis dama med den rare dialekten vil sitte på fanget ditt da.

Vi får vel legge til at vi har fått inn en del andre spillere også, men det er vel såpass gamle nyheter for de fleste at det trenger vi ikke å si noe om.

SÅ: Hvorfor skriver vi egentlig dette i det hele tatt? Har vi liksom ikke andre oppgaver å ta oss av? Vel, dette lille avsnittet var rett og slett en «teaser» (nei det har ikke noe med bleier å gjøre) til vår eminente sak «Vinteren det snødde penger».

Dette er ikke en oppfølger til Øystein Sundes låt «Det var det året det var så bratt», men en oppsummering og en reflektert kommentar til status Vålerenga anno 2008.

Saken leser du ved å klikke på linken nederst på siden.

Med- og motgangssupportere
Det er en del ord man ikke skal ta i sin munn uten å ha munnen full av grunner til det. Vi kan godta å få konstruktive kommentarer og innspill til hvordan vi kan forbedre oss. Men å bli kalt for medgangssupportere det gidder vi faen ikke. Vi har vært her i over 10 år. Noen har til og med sett Bohemene ta gull i 1965.

Vi har sørga for at dere kan lese alternative vinklinger på livet som Vålerengasupportere 365 dager i året. Kall oss fossiler, kall oss grinebitere, men medgangssupportere kaller du faen ikke oss.

Vålerenga i dag
Hva skjer ‘a?

Legg igjen en kommentar