Dagboka torsdag 14. februar 2008

Det er underskrevet samarbeidsavtale mellom Dagsavisen og Vålerenga. Kanskje vi kan få en hovedstadsavis det er verdt å lese? Så mange spørsmål, så få svar. Samarbeid I motsetning til de aller fleste land og byer det er naturlig å sammenligne seg med, så glimrer og glitrer Oslopressen med sin fullstendige mangel på støtte av Oslolag, … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 14. februar 2008»

Det er underskrevet samarbeidsavtale mellom Dagsavisen og Vålerenga. Kanskje vi kan få en hovedstadsavis det er verdt å lese? Så mange spørsmål, så få svar.

Samarbeid

I motsetning til de aller fleste land og byer det er naturlig å sammenligne seg med, så glimrer og glitrer Oslopressen med sin fullstendige mangel på støtte av Oslolag, det være seg Skeid, Frigg, eller Lyn. Eller for å være helt ærlig og uten å overraske: Vålerenga. Ikke skjønner vi hvorfor: ta en tur til New York, LA eller San Francisco og bli servert side opp og side ned med Mets, Yankees, Dodgers, Giants, osv (dagens quiz: alle de nevnte lagene har noe til felles, hva er det?). Avisene der, i hvert fall når det gjelder New York og LA, har visse nasjonale for ikke å si internasjonale ambisjoner uten at det hindrer dem i å støtte opp om de lokale heltene på en fornuftig måte som gjør byborgere stolte av sine respektive lag. Hva som feiler Oslo i så måte er ikke godt å si: Alle journalister er disktriktsmennesker uten ekte kjærlighet til byen? Oslohatet fyller selv osloborgernes sjel? Våre lag er for patetisk dårlige til å kunne kreve journalistisk repekt? Rosenborg er så ufattelig bra at ingen andre lag kan nevnes ved navn? Nei, alle disse grunnene virker latterlig usannsynlige, men noe må det være.

Vel, Dagsavisen, på dødens rand, skal prøve noe nytt: Hva med å støtte Vålerenga gjennom å etablere en langsiktig samarbeidsavtale?

– Vålerenga Fotball og Dagsavisen har felles identitetsforankring og mange felles grunnverdier. Vi skal i fellesskap jobbe for å utvikle hverandres merkevarer og bidra til at Oslo-publikummet føler sterkere tilhørighet. sier Rune Hansen, til vif.no.

– Med lange Vålerenga-tradisjoner i veggene i vårt avishus er det med stor forventning og spenning vi ser frem til å jobbe med en klubb som er i rivende utvikling og som står for verdier vi kan identifisere oss med, sier markedsdirektør Anders Krokfoss i Dagsavisen.

Ikke sant? Og heller ikke oss imot at Dagsavisen skriver så blekket spruter om Vålerenga, gjerne i lavsesongen også. For gudene skal vite det til tider er vanskelig å finne på noe dagbokstoff i perioden sånn ca desember til februar. Men inntil videre regner vi med at Dagsavisen har mer å vinne på denne avtalen enn Vålerenga har. Men hvem vet, kanskje trikset med å skrive om byen med utgangspunkt at man er glad i den er det som skal til? Jeg kommer i hvert fall til å legge igjen et par tiere i Narvesen for å undersøke om det er noe substans i pratet.

Lynforhåndsstoff

Vi regner med at det blir full fokus på årets første byderby mot Lyn i morgen i dagboka. Men vi foregriper allikevel begivenhetens gang litt ved å hente litt historikk tatt fra Bastionens sider. Et nettsted vi regner med ikke rennes ned av våre lesere.
Det har etter hvert blitt en tradisjon å møte Vålerenga til en treningskamp, og i fjor ble det faktisk to møter før serien. I den første kampen vant Vålerenga 3 – 2 etter scoringer av Jan Derek Sørensen og Daniel Fredheim Holm, mens Dylan Macallister og Kim Holmen kom på scoringslisten for Lyn.
Den andre kampen, som ble spilt over tre omganger a 30 minutter vant Vålerenga igjen, denne gangen med 3 – 1. Igjen var Derek frempå og nettet mot gamle kompiser i Lyn, og han ble supplert av Rune Lange, og Andre Muri. Derek er borte fra laget som spilte sist, han har trappet opp i Glimt, mens Andre Muri er tilbake etter et mislykket opphold i Odd Grenland, som endte med nedrykk.

«Trappet opp i Glimt» morsomme de derre gutta gitt.

Forøvrig så har Lyn spilt 5 kamper så langt i år. Resultatene har vært, med Lyns mål først, Reggina (1 – 1), Strømsgodset (1 – 2), Sandefjord (3 – 0), Nordsjælland (1 – 1) og Hønefoss (4 – 1).

Så vet dere det og.

G 17

Vålerenga-spissen Bardh Shala er tatt ut i G17-landslagstroppen som møter Serbia til dobbeltlandskamp i Lazarevac og Smederevo i månedskifte februar/mars. VPN gratulerer.

Legg igjen en kommentar