Dagboka mandag 11. februar 2008

Vi feirer årets første seier ved å puste ut og kvitte oss med de små tilløpene til angst som har preget selv de sterke sjelene i VPN redaksjonen den siste uka. Og ellers så informerer vi om fete stillinger i Sjappa. Nybergsund Med de siste par årenes gode forsesonger i minne har vi har meldt … Fortsett å lese «Dagboka mandag 11. februar 2008»

Vi feirer årets første seier ved å puste ut og kvitte oss med de små tilløpene til angst som har preget selv de sterke sjelene i VPN redaksjonen den siste uka. Og ellers så informerer vi om fete stillinger i Sjappa.

Nybergsund

Med de siste par årenes gode forsesonger i minne har vi har meldt en mer eller mindre flegmatisk holdning til Vålerengas prestasjoner i årets utgave av oppkjøring til sesongen. Det skal vi huske å holde fast ved, men det må innrømmes at vi hadde vaklet litt i troen dersom også den tredje treningskampen, nå hjemme i Vallhall på eget «gress», hadde endt i tap. Slik gikk det heldigvis ikke, og selv om Vålerenga stilte med et lettere absurd lag, med blant annet Beng Sæternes som midstopper så endte det hele med 4-1 seier etter to mål hver av henholdsvis Morten Berre og Glenn Roberts.

– Vi mangler en rekke spillere, men fikk se en del fine kombinasjoner. Dette ser bra ut knappe to måneder før seriestart. Mye folk i hallen i dag, og vi håper det kommer enda flere mot Lyn neste helg, sier Jan-Erik Aalbu til NTB.

André Muri tråkket over på slutten av oppholdet på Gran Canaria, overtråkk sliter også Bojan Zajic med, og Daniel Fredheim Holm sliter med en vridning i hofta. Heldigvis så er nok alle tre tilbake før det er gått alt for lang tid.

Blant dem som spilte så var det Glenn Roberts og Morten Berre som får mest oppmerksohet – først og fremst fordi denne skribenten sitter i San Francisco og dermed ikke har mye annet enn målene å gå på. Men på den annen side: scorer du to mål så er det bestått og vel så det, nesten uansett hva annet du finner på på banen. En annen som får skryt er 17.-årige Christer Jensen som fikk prøve seg på midtbanen i hele 2. omgang.

1537 mennesker løste billett til denne kampen. Og det synes vi er ganske imponerende for en treningskamp en fredagskveld i februar. Akk ja, vi minnes de tider det var tre stykker som så Vålerenga – Mercantil (eller hvem det nå var) på idrettshøyskolen i 20 kuldegrader, minst!, mens kaffen frøys i termosen.

Apropos skader så fikk Mohammed Abdellaoue en lårhøne mot slutten av kampen, men det skal være uproblematisk.

Hovedtrener, nei ikke Martin Andresen men, Tor Ole Skullerud var greit fornøyd.

– Vi var bra i første omgang, da fikk vi til mye. Dette var fin trening og vi lærer masse etter som tiden går. Det var godt å vinne en kamp, sier han til vif.no og han fortsetter:

– Jeg så konturer av godt spill i dag, selv om vi surret litt i andre omgang, da var vi litt sløve i starten. Vi kom oss heldigvis på slutten, og jeg er godt fornøyd med gjennomføringen. Vi slipper kun til to skikkelige målsjanser bakover, dessverre scoret de på den ene.

Sånn, nå er vel alle såpass avslappet at vi kan ta på oss den flegmastiske minen igjen, og helst beholde den til sesongstart. Her er forøvrig vårt lille kampreferat, på dagbokaplass inntil videre.

Solen går aldri ned der det er kveld!

Nybergsund med Lam Hai i spissen fikk æren av å møte VIF i årets første treningskamp på eget kunstgress. Glenn Roberts og Morten Berre på høgget sikra en viktig 4-1 sier.

Viktig fordi man måtte hevne et noe usmakelig tap i cupen (som riktignok er for bønder, men det svir uansett), og reise seg etter to litt tråe treningskamper.

Noe så ubetydelig som en treningskamp kan vel ikke være viktig tenker du. JO! Den kan det, fordi: Man i kraft av å vinne treningskamper, får en viss tro på at man er noenlunde habil fotballspiller, og gir mer på trening.

At Vålerenga ikke tok kampen så voldsomt seriøst ser man jo når man setter Bengt Sæternes som midtstopper.

Moa glimrer med høy innsats. Mila med teknikk og finesse (men ikke voldsom hastighet) og ellers er det prega av mye kløning og kampformsfeil. Krüger holder ingenting tilbake og kliner til i alle duellene.

At det var treningskamp bar også dommeren preg av, der han løp rundt å så ut som en brukt tampong. Makan til surrehue skal du se lenge etter.

To flotte mål, to klare straffer og et motskudd som var hardt å ta sikra 4-1. Nye Vålerenga lar fortsatt vente på seg, men det er ikke så farlig, for det teller ikke før 29. Mars!

Fra Sjappa, På Sjappa, I Sjappa?

Vi får melding fra Sjappa som spør: Kunne du tenkt deg å jobbe for Sjappa på kampdag?

Og informerer: Sjappa håndterer salg av supporterutstyr + billetter på kampdag. Vi trenger folk som kan bekle disse jobbene.

Enn videre: Du vil motta lønn, adgangskort til alle våre hjemmekamper, og masse moro.

Og derfor: Interesserte bes ta kontakt med Frode på mailadresse veie att vif.no

Og dermed: Skriv litt der du forteller om deg selv, alder, interesser osv.

Så får du nok jobben dersom du fortjener den.

Legg igjen en kommentar