Dagboka fredag 8. februar 2008

Ny dag. Ny bok. Ny stadion. Ny bergsund. Nytt skjerf? Ny ku? Nye sko? Kort sagt: Nyttig lesing. Stort og smått Dagsavisen melder om at neste fotballandskamp spilles tre dager før serieåpninga vår mot AaFK 29. mars. VIF må klare seg uten sine egne nøkkelspillere siste uka før seriestart, og de får heller ikke være … Fortsett å lese «Dagboka fredag 8. februar 2008»

Ny dag. Ny bok. Ny stadion. Ny bergsund. Nytt skjerf?
Ny ku? Nye sko?
Kort sagt: Nyttig lesing.

Stort og smått
Dagsavisen melder om at neste fotballandskamp spilles tre dager før serieåpninga vår mot AaFK 29. mars. VIF må klare seg uten sine egne nøkkelspillere siste uka før seriestart, og de får heller ikke være med på generalprøven mot Stabæk.
– Det betyr at jeg ikke spiller mot Stabæk, sier Martin Andresen til Dagsavisen. Klubben vil vurdere å flytte kampen. Men landslagskapteinen gjør ikke noe problem ut av kollisjonene. – Datoene ligger fast og det får vi ikke gjort noe med. Det er ikke bare Vålerenga som rammes av slike kollisjoner, sier han.

Sånn skal det være. Ikke sutring á la Reka den gangen serie- og europakamper kom tett som hagl. Rekdal hadde jo rett, men det var lite å gjøre med det. Makt og avmakt. Makta rår. Forbundet har alltid vært klar over terminlista for internasjonale kamper når hjemlig kampoppsett spikres, selv om det ikke alltid ser sånn ut. TV2 har betalt mye, tenker seertall, og firer ikke på sine ønsker.

Stort av Martin. Litt smått av makta.

Lille-Lyn
Nybergsund er nyopprykket til Adeccoligaen. I fjor slo laget VIF ut av cupen og Myhre ut av VIF. For sju år siden var det Lyn som led samme skjebne. Men Lyn har kommet over det, og har blitt bestevenner med Sundet. Allerede dagen etter at laget var klar for 1. divisjon kunne avisen avsløre et tett samarbeid mellom Nybergsund og Lyn, med Bjarmann i spissen.
– Lyn ønsker å bidra til at Nybergsund holder seg i 1. divisjon, sa Bjarmann til Østlendingen den gangen.

Om det betyr at Lyn ønsker å hindre dem i å rykke opp, sies det ikke noe om.

Fortsatt er ingen formelle avtaler klubbene imellom undertegnet, men Bjarmann hjelper sine venner i Sundet så godt han kan. Lyn-direktøren hjelper Nybergsund i jakten på nye spillere. To Bjarmann-anbefalte afrikanere, Namemeisa Ndaye og Wycliffe Juma Oluoch, har prøvespilt for Sundet i januar. Sistnevnte fikk kontrakt etter treningskampen mot Sogndal i helgen. Torgeir Bjarmann sier videre til Østlendingen:
– Utfordringen er stor.Vi leter etter spillere som vi i Lyn ser som interessante og som kan utvikle seg, samtidig som de må være gode nok til å heve Nybergsund. Og på generelt grunnlag har vi i Lyn bred erfaring med afrikanske spillere, og integreringsmessig er det enklest med nigerianere for de snakker ofte godt engelsk.

Fra afrikansk jungel via våre dype skoger finner afrikanske fotball-talenter veien til Lyn-hytta i Nordmarka før de viser seg i skogbrynet et sted mellom Tåsen og Slemdal. Skogbrynestad. For å forsterke Lyns førsteellever eller bankkonto? Vi synes det lukter spekulasjon lang vei, der videresalg til større ligaer er viktigere enn det sportslige for Lyn. Men fotball handler om mennesker, så hvorfor ikke litt menneskehandel?

Stikk opp i Vallhall på treningskampen i ettermiddag kl 1730. Aldri gøy å få bank verken av Lyn eller Lille-Lyn, men cup var cup og trening er trening. Det er Sundets tredje bortekamp i år. De tapte 0-2 i Sogndal sist helg, og spilte 1-1 på Lørenskog uka før det. Vålerenga har vært langt borte i to uker de også.

Gal manns dagbok, eller dagbok om gale menn?
Glem Gogol, om du i det hele tatt husket ham. Husk dagbøkene, om du i det hele tatt glemte dem. Nyt galskapen:NFF på syre og NFF og gisselpolitikken. Om du tror dette bare er noe stoff-søkende dagbokrabulister er alene om å mene, tar du feil. Også Odd Skarheim og Vålerenga angriper NFF for 10-poengs fratrekkgreia. Klubben mener som oss at forbundet er på bærtur. VPN og klubben har selvsagt felles front her – slik vi viste i dagbøkene tidligere denne uka.

Vi er inne i den første uka i fasten. Men forbundet frister stadig med feit og god dagbokmat. Forretten er fortært, hovedretten er mektig stormannsgalskap. I går valgte vi å le litt overbærende av megaplanene om luftslott for 50000 tilskuere. I dag er vi mere imøtekommende og hjelpsomme. For idé-skapere som er så skrudde som forslaget til tribunebråk-sanksjoner tilsier, trenger opplagt hjelp for å dempe andre virkelighetsfjerne vyer. I går gråt Aftenposten for Oslos parker som forsvinner, og tok fram eksemplet Sofienbergparken som er i ferd med å spises opp. Ikke helt uventet kan det altså by på motstand å gi plass for forbundets byggeplaner. VPN tar utfordringen og hjelper NFF med å finne realistiske plassalternativer i Tigerstaden.

VPN’s matematiske sinke og sjarlatan har regnet ut at Ullevål Stadion legger beslag på omtrent 35-40 mål. (Til kranglete lesere der ute: Landslagsmål er ikke tatt med, utregning på sidemål kommer ikke på tale!). En ny kjempearena trenger mere plass. Må landslaget ut av Oslo? Niks! Vi har den nevnte Sofienbergparken. Plass i haugevis. Slett ikke sikkert at gressteppet må strekkes så veldig langt over normalen i vestlig retning for å tåle det nødvendige smale avviket i østre sving. Men strøket har et dårlig rykte når det gjelder ambulansetjeneste, så sånn sett burde det satses på tomt med gangavstand til sjukehus. Jess! Vi går for alternativet Øvre Bislett eller Nedre Ullevål: Kall det gjerne Iddioten, for det er det det heter.

Bondevikregjeringa (hvem ellers?) gikk i 2005 inn for å flytte Veterinærhøgskolen til Ås. Aksjon «dyrlegeskolen ut av by’n», ble nylig relansert av bondedronning Aslaug Haga. Vg.no skriver:
– Ifølge kilder i regjeringssystemet har Jens og Kristin gitt etter for Sp-lederens krav, og skal nå ha gått med på å foreslå flytting etter en omfattende hestehandel der SV som motytelse fikk fredet størstedelen av Trillemarka i Buskerud.

Dette triller den veien fotballen sparkes! Vel møtt til Adamstuen – fotballnorges nye storstue! Med tribuner så steile at Harrachov fortoner seg som Frigg-guttas gamle hoppbakke i området: Idioten eller Idder’n. Et navn som i følge Oslo Byleksikon stammer fra «Anstalt for åndelig abnorme børn», som lå omtrent der veterinærinstituttet ligger i dag. Det var vanlig i nabolaget å kalle barna som hørte til der idioter. En vane vi ikke har den minste vanskelighet med å videre- eller overføre til dem som sysler med abnorme kjempestadionplaner i fotballnavlen Norge.

Men sett at NFF trekker ut på landsbygda, griner seg til Voldsløkka eller Ekebergsletta, eller rett og slett river Ullevål Sykehus som lille Norge uansett ikke har råd til. Sett at bystyret da sier til Vålerenga: Værsågod, her har dere deres eget stadion! Sett at en slitt landskamparena blir tvunget på oss. Følger det heftelser med på lasset? Må vi fremdeles gi fra oss pølsesalget til Lyn?

Så til slutt, litt alvor før vi setter strek for grynting mot NFF i denne omgangen: Det er bare åtte år til fotball-EM som Norge akter å søke på sammen med svenskene. Arrangørland må ha store arenaer klare i god tid før det. Om NFF faktisk klarer å gjennomføre byggedrømmen sin på denne korte tida i byplan-sammenheng, og får oppført stadion i Oslo på bekostning av oss: Da er det noe riv ruskende galt med styre og stell her i byen. Da lukter det kø-sniking, kokelimunke og forskjellsbehandling. Og den lukta håper vi ingen av partiene egentlig trives i.

Smuglerskjerf
500 falske Vålerenga-skjerf ble nylig stoppet i tollen på vei inn i Norge. Det dreide seg om enkel faking, dårlige farger og skjerf uten logo, kun navnet Vålerenga, sier markedsdirektør i Vålerenga Fotball, Rune Hansen til VPN.
– Det verste med saken er forringelsen av våre egne produkter, sier han, – Så dette er noe klubben naturlig nok vil forfølge. Vanskelig å angi noen eventuell verdi i tapte kroner og øre når det gjelder sånt noe. Og det er vanskelig å beskytte oss mot sånne saker når ingen har begått overtramp som å bruke vår markedsbeskytta logo.
Smuglinga ble oppdaget på kaia av tolldirektoratet som kontaktet klubbene. Klubbene? Ja, det var like mange RBK-skjerf i containeren. Men de plaggene er både kjedelige og fargeløse. Verdiløse, spør du oss , men vi regner med – uten å sjekke fakta – at folka på Lerkendal også tar tak i saken.

Feilretting
Dagboka forrige fredag omtalte Raymond Johansen som styreleder i Vålerenga. Det var et tips vi fikk fra Aftenposten, og som vi ukritisk tok som god fisk. Det er ikke bare Rikets Røst som aldri sjekker fakta. Raymond Johansen er leder i sportslig utvalg og sitter derfor i hovedstyret, og hovedstyreleder er Odd P. Skarheim. Vi anbefaler leserne våre å bla opp på klubbsidene vif-fotball.no. Der finnes grei oversikt over administrasjonen og styrestrukturen i klubben. For det er ikke så lett å holde orden på alt mulig i farten. For eksempel leser vi ofte om Martin som den nye sjefen, noe han faktisk ikke er.

Kua mi jeg takker deg
mange mål du gir til meg
Egypt vant Afrika-mesterskapet i fjor. Søndag spiller de finale igjen. Og grunnen til at måla har rent inn i bøtter og spann er kanskje dyreofring. Før kvartfinalen ofret laget en ku for å bringe spillerne hell. Det funka.
Huttetu. Tenk om bønda tar trikset til seg. Hjem og slakte kua!
Ku fuck Klan! Om vi kommer til å savne melkeskvetten? Niks. Til nå har det egentlig gått greit med øl. Og det minner oss på årets første organiserte bortetur:

Til La Manga med Tanga
Vålerenga deltar i La Manga-Cup fra 21. februar og ut måneden. En drøy uke etterpå er det nye kamper på La Manga. Treningskamper mot Sandefjord og Moss i uke 10. Disse kan du oppleve ringside. Sjekk klanen.no og les detaljene om badeturen, handleturen, flyturen og de lokale bussturene. Rimelig reise. Billige sko.

Vålerenga i dag
Valgets kvaler.
VIF- Nybergsund i Vallhall klokka 1730. Femti kroner.
Quiz på Bohemen 32 eller 33 minutter seinere. Åhh! Så unøyaktig denne fredagsquizen er! Men den er gratis.

Legg igjen en kommentar