Dagboka mandag 4. februar 2008

Vålerenga tapte treningskampen mot Molde 1-3 og avslutter oppholdet på Gran Canaria. Nå kommer gutta hjem og skal spille et par treningskamper i Vallhall før nesen snus sydover på ny. Tap mot Molde Vi skriver mandag 4. februar og Vålerenga har allerede rukket å tape to kamper. Grunn til bekymring? Vi synes ærlig talt ikke … Fortsett å lese «Dagboka mandag 4. februar 2008»

Vålerenga tapte treningskampen mot Molde 1-3 og avslutter oppholdet på Gran Canaria. Nå kommer gutta hjem og skal spille et par treningskamper i Vallhall før nesen snus sydover på ny.

Tap mot Molde

Vi skriver mandag 4. februar og Vålerenga har allerede rukket å tape to kamper. Grunn til bekymring? Vi synes ærlig talt ikke det selv om vi regner med at de fleste, om ikke alle, Vålerengas spillere ville underskrive Magne Hoseths utsagn til vif.no:

– Når vi går på banen, så går vi der for å vinne. Det tror jeg Vålerenga ville også. I dag ville vi mer enn Vålerenga. De spilte litt naivt, og vi straffet dem hardt på det.

Og her treffer Magne spikeren på hodet, på mer enn en måte. At Vålerenga spiller «naivt» i årets to første treningskamper er nettopp slik det skal være. Det vil si, drible som sistemann i forsvar, prøve den vanskeligst mulig pasningen situasjonen byr på, eksperimentere med hvilke muligheter og begrensninger en ny formasjon gir, spill fotball stinn av styrketrening, og lek med «rare» lagoppstillinger. Dette er ting som man enten lærer å aldri gjenta, eller lett kan plukke av seg når alvortet begynner.

For ærlig talt: hvem gidder å telle mål på trening?

Som tidvis oldboysspiller vet jeg svaret på det spørsmålet også: Alle gidder det, er man mann, så er gleden av å konkurrere og hovere etter en velfortjent seier er uendelig stor, uansett hvor liten arenaen er. (Bare spør far og bror min som ble behørig knust i Dagblad Magasinets, eller hva det nå heter, quiz i går og nå må leve med skammen i flere uker.) Det er nok derfor Freddy virker litt smådeppa når han skal forklare tapet.

– Folk tror dette skal gå på skinner, men det gjør det ikke. Nå har vi fått oss to varsel på at dette blir tøft og at vi må jobbe hardt videre. Det tror jeg alle ser og det tror jeg alle er innstilt på å gjøre, sier Freddy dos Santos på vif.no.

Ta det med ro du Freddy, de siste sesongene har Vålerenga herjet i treningsesongen, for dertetter å falle sammen som et korthus så snart sesongen var i gang – og der laget ikke har lignet noe før langt utover høsten. Det er vel bedre å ta den tunge tiden nå. På den annen side, blir det tap mot Nybergsund på fredag skal vi stå først i kø for å kreve Martins hode på et fat, bare så det er sagt.

Og for ordens skyld: Vålerenga tapte 1-3 mot Molde, etter at det sto 1-1 til pausen. Mohammed Abdellaoue fikk sin første kamp i som Vålerengaspiller, og scoret samtidig sitt første mål for Vålerengas.

Laguttak

Vi ser på 100% fotball at Ebbsfleet United er kjøpt av ca. 27.000 medlemmer til 35 pund hver. Det gir en rett til blant annet å ta ut laget på internett. En modell for Vålerenga, nå som lagets store trenerkollegium har vist seg fullstendig uduelig (se saken over)?

Vi trenger vel neppe minne på at også her er VPN langt foran: Det vil si, de av dere med elefanthukommelse husker kanskje at vi har prøvd dette før, i en treningskamp mot slutten av 99-sesongen mens Knut Arild Løbeg styrte Vålerengaskuta fikke VPNs lesere plukke ut førsteeleveren i en nettavstemning. Vi synes å huske at det gikk riktig så bra den gangen, og at flere ungutter fikk sin første sjanse på a-laget.

Uten at vi tror forsøket burde gjentas alt for ofte.

Legg igjen en kommentar