Dagboka fredag 1. februar 2008

Hvis du er Vålenga reis opp! Hvis du er Vålenga reis opp! Hvis du er Vålenga reis opp til Jordal! Ukas siste og månedens første arbeidsdag. Vi henger i klokkestrengen. Noen syns vi heller skulle hengt oss i den. Men da hadde du gått glipp av språkkurset vårt. Dagens ordbok er servert. Jordal Amfi søndag … Fortsett å lese «Dagboka fredag 1. februar 2008»

Hvis du er Vålenga reis opp! Hvis du er Vålenga reis opp! Hvis du er Vålenga reis opp til Jordal!

Ukas siste og månedens første arbeidsdag. Vi henger i klokkestrengen. Noen syns vi heller skulle hengt oss i den. Men da hadde du gått glipp av språkkurset vårt. Dagens ordbok er servert.

Jordal Amfi søndag klokka 17 Vålerenga – Sparta
Om du aldri har vært på hockeykamp, søndag skal du. Glem fastelavnsbollene, nyt is-kremen. Amfi’n skal fylles. Sparta skal knuses. Med din hjelp. Syng deg hes for iskrigerne våre. Topplagene er á poeng, med Sparta 2 mål foran VIF. Ingen unnskyldning for å sitte hjemme. Slett ikke umulig at du enten må vise fram billett fra kampen eller gyldig legeattest for fraværet, om du skal inn på Bohemen eller prøver å hente sesongkortet ditt i Sjappa. Du må jo være klin sjuk eller dau om du ikke stiller på Jordal søndag klokka fem. Dessuten er dette siste sjanse til å sitte ved siden av Sjampo på tribunen. Kom!

Uten vår Hagen – siste akt
Den samme klubben som brukte penger, men ikke spilletid på Kristofer Hæstad, Wigan, har fiksa en låneavtale med Panzer. Hagen’s advokat Torgeir Knudsen sier til VG Nett:
– Han er veldig fornøyd nå. Vi er også veldig fornøyde, både fordi det er en bra klubb, og fordi han nå får spille fotball. Dette er også gledelig for Wigan og for landslaget.

Vi i VPN er verken fornøyde eller glade. Hva er det som er så interessant i bånnslammet i Premier League for tiden? Hvorfor skal alt godt norsk bli til dårlig engelsk? Dette var reaksjonen i Wigan: Tanks you Panzer.

Nordmenn drar til England. Engelskmenn velger Enga
Intervjuet med Mike Speight på VIF-TV er en godbit. Med en norsk som får Herr Nelson til å virke som en innfødt nordmann, fremsto han svært sjarmerende. Vålerenga er den eneste klubben han har reist for å se på kamper med, mye på grunn av Klanen. Han gleder seg til seriestart og vil få gåsehud når Klanen synger om kjerka.

Det er for mange kjerringer i fotballen
VPN hadde en slags vendetta mot tanta i Akersgata i høst fordi hu ikke brydde seg nok om Oslo-fotballen generelt eller Vålerenga spesielt. Når hun nå skal gjøre det godt igjen, gjør hun det til gangs. Vi sakser uhemmet fra fotball.aftenposten.no:

I dagens A-magasin er det et reportasjeportrett av det kjente dobbeltmennesket Raymond Johansen. Han er både statssekretær i Utenriksdepartementet og styreleder i Vålerenga Fotball. I artikkelen uttrykker han undring over at det er så mange kjerringer i fotballen.
– Ja, jeg har aldri vært i noe miljø hvor det surrer så mange rykter, og hvor ryktene så ukritisk blir fremstilt som sannheter.

Resten av portrettet er topp lesing. Løyp og kjøyp! Og vi benytter sjansen til en glidende overgang til neste avsnitt: Er sannheten om den kjeivbeinte belgiske backen bare et ukritisk rykte?

Bøy og tøy
I går kjørte Dagboka på med alt vi hadde av tysk-kunnskaper for å være på den helt sikre siden når det gjaldt kontrakt med venstrebacken Van der Heyden fra Wolfsburg. Vi lovet en oppfølging i løpet av gårsdagen, og etterhvert som oppfølgingen uteble vokste interessen for tysk grammatikk til uante høyder på forumet. De forløsende, magiske ordene er dürfte unterschreiben. VPN har kåret de 2 beste innleggene:

Arne G får en velfortjent sølvmedalje for skoleflink oversikt over bøying og oversetting av tyske verb:
dürfen (v) få lov til (v)
dürfen (v) ha lov til å (v)
dürfen (v) kunne (v), presens: kan, preteritum: kunne, partisipp perfekt: kunnet
dürfen (v) måtte (v), presens: må, preteritum: måtte, partisipp perfekt: måttet
dürfen (v) tore (v), presens: tør, preteritum: torde, partisipp perfekt: tort

Den suverene førsteplassen går til moderator Ogni M som i tillegg til å bekrefte riktigheten av påstandene til Arne G, også tar seg tid til å børste støv av glemte grammatikk-lekser:
– Det er riktig at «dürfte» kommer av «dürfen» og er 3. person singular konjunktiv II – altså «mulighetsform»

1. person er Van der Heyden , andre personer har vi ikke hørt om. Og hvilken 3. person er det snakk om?
Følg med, følg med!

Uavhengighetserklæringen
Når vi først er innom forumet: vi har observert at VPN’s uavhengighet trekkes i tvil. Ikke så rart, all den stund forsida vår utbasunerer «VPN – Uavhenige i 10 år» Hva har vi vært avhengige av de to årene som mangler? Dreier det seg om å være hekta? Selvsagt er vi det. Vi er like avhengige av VPN som du er, og det har vi vært i langt mere enn to år. Nei, svaret er så enkelt at vi er avhengige av at noen retter opp feilen på forsida, og det er det ingen som gidder fordi alle de ulønna dataekspertene våre er opptatt med å snekre Nye VPN som vi regner med står klar før seriestart. Det er bare til å glede seg. Selv om vi ikke får sånne fancy saker som for eksempel hjemmesida til Wolfsburg. Der kan du velge engelsk, portugisisk eller spansk versjon om du tilfeldigvis ikke mestrer eller liker tysk. Du kunne fått nynorske dagbøker, og når som helst kunne du klikke deg fram til overskrifter som dette:

Valerenga – Molde. Partido de futbal entrenamiento privado en el Estadio Municipal Maspalomas mañana por la tarde a las diezyocho horas – hora lokal
Overskriften er myntet på alle våre spanske venner som ønsker et friskt alternativ til Primera División. Språkbruken kan virke litt rå for uinvidde. Vi aner ikke hvilket nivå spansken din ligger på, kjære leser. Men om du fikk forhåpninger om lokal horing med atten- eller nittenåringer i Maspalomas, da er du på ville veier. Vi prøver bare i all enkelhet å minne om at treningskampen i morgen mellom Vålerenga og Molde ikke starter klokka 19 lokal tid, ei heller klokka 18 norsk tid. Enklere kan det ikke sies av oss. Derfor takker VPN for all velvilje og bidrag fra dere språkkyndige der ute, og vi avslutter spanskkurset med dette forslaget som vi fikk fra en ivrig leser i morges:

Sábado el segundo de febrero en el tiempo de seis de la tarde (18) españoles, que es tiempo de siete de la tarde (19) noruegos
Det skal liksom bety: lørdag 2. februar klokka 18 spansk tid det vil si klokka 19 på norsk. Feil igjen! Vær klar over at det spanske fastlandet – som Norge – følger sentral europeisk tid UTC+1, mens de spanske atlanterhavsøyene følger vestlig europeisk tid UTC. Det ville være dumt om du bare fikk med deg andre omgang av morgendagens knallviktige kamp på grunn av mangelfull kunnskap om tidssonens hemmeligheter. Tidsklemma kaller vi sånt.

Kampen legges kanskje ut som direkte lesestoff her på VPN. Håper det ikke klikker for deg om det klikker for oss. Her er litt forhåndsstoff om kampen:
Molde spilte en målløs kamp mot Univercidad tidligere i uka. Univercidad ligger i toppen av Segunda Liga i Spania. Dette tilsvarer norsk 2. divisjon Thomas Holm var blant dem som burde ha skåra for Molde, mens spanjolene kun hadde en målsjanse rett før slutt. Årets første Moldekamp ble en arbeids-og slitekamp som burde vært vunnet med et par mål, skriver Snorre Strand på Moldes nettside.
Vålerenga: Martin, Jarl-André og Kristofer hviler beina til landskampen mot Wales onsdag.

Vålerenga i dag
Fredagsquiz på Bohemen

Vålerenga i morgen
Flight SK4697 kl 9.20 fra Gardermoen ankommer Las Palmas kl 1400, fire timer før kampstart VIF-Molde.
Ta med kake. Glem ihvertfall ikke å gratulere Martin med 31-årsdagen når du treffer’n på Kanariøyene lørdag.

Vålerenga søndag
Jordal Amfi klokka 17. Har du glemt det alt? Gå tilbake til start og les første kapittel av Dagboka så mange ganger at du kan det utenat.

Legg igjen en kommentar