Dagboka torsdag 31. januar 2008

Vi fyller ut selvangivelsen av skjør gammel vane. Vi feirer navnedag, og vi drøvtygger aviser. Vi taper en fotballkamp, tar konsekvensen av det, og kjøper en ny spiller. Torsdagens høydepunkt er bare et museklikk unna. Peter Van der Heyden dürfte heute für zweieinhalb Jahre bei Valerenga Oslo unterschreiben. Dagboka har fått en del klager på … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 31. januar 2008»

Vi fyller ut selvangivelsen av skjør gammel vane. Vi feirer navnedag, og vi drøvtygger aviser. Vi taper en fotballkamp, tar konsekvensen av det, og kjøper en ny spiller. Torsdagens høydepunkt er bare et museklikk unna.

Peter Van der Heyden dürfte heute für zweieinhalb Jahre bei Valerenga Oslo unterschreiben.
Dagboka har fått en del klager på dårlig språkføring i det siste, spesielt når vi har prøvd oss på spansk. Så derfor bringer vi denne gladmeldingen fra nettstedet til Bundesligaklubben Wolfsburg på originalspråket så den ikke blir maltraktert til det ugjenkjennelige i forsøk på å oversette til norsk. Kort fortalt dreier det seg om en solid belgisk back. Kanskje det Vålerenga trenger mest etter gårsdagens treningskamp å dømme. VPN kommer tilbake med mere. Følg med, følg med!

Tung journalistikk
Når det spilles så viktige kamper som kampen på Kanariøyene i går mellom Vålerenga og Tromsø, er det ikke vanskelig for sportspressen å fylle spaltene. Vi har bladd litt her og der:

VG skriver at «Nye VIF» slet tungt framover på banen i en tung artikkel der tyngden ble bekreftet av Jan-Erik Aalbu:
– Vi har trent veldig godt og det var en del tunge ben utpå der i dag. Vi sa tidlig at treningskamper er treningskamper. I fjor gjorde vi det bra i vinterserien, men det var ingen som ringte meg i april og spurte om det. Vi skal vinne kamper som betyr noe.
Fem av de som startet har aldri spilt for Vålerenga før, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu.
Det tilsvarende gjelder for Tromsø, sier VPN.

Dagbladet observerer at Tromsø vant til tross for at de manglet syke Miika Koppinen. VPN spør: Ville syke menn ha styrket laget?

Dagsavisen påpeker at Vålerenga avslørte forsvarstrøbbel. Vålerenga opptrådte nonsjalant i forsvar og flere dårlige klareringer kunne endt i baklengsmål. For Tromsø hadde de største sjansene og kunne fort vunnet mer. Vi er enige, men får oss en på trynet når vi hører hva Martin sier til Aftenposten:

– I januar har Vålerenga utelukkende jobbet med defensiv organisering.

Cirka 300 tilskuere fikk se en til dels tam og kjedelig kamp der ingen av lagene fikk til mye konstruktivt spill, skriver Dagsavisen. Det passer med det VPN’s observatører observerte, men det er jo alltid noen som ser verden med helt andre briller. Sånn som TIL-trener Steinar Nilsen som sier til avisa Nordlys:

– Jeg synes vi gjorde en god match. Vi står godt på og viser fine holdninger i spillet. Det fungerte bra både offensivt og defensivt. Også Martin Andresen skryter av Tromsø etter kampen. Han synes de virket godt trente og at det solide kollektivet jobbet knallhardt.

Sykt eller sunt?
Det er januar. Vi har gjennomført en treningskamp. NRK ofret ikke et kløyva ord eller bilde på saken, mens TV2 hadde teamet på plass. Hvorfor, spør vi. Når de ikke klarte å få med seg det største poenget, kunne de likeså godt latt det være. Hvorfor fokuserte de ikke på at det var hele 300 tilskuere? Hvorfor filma de ikke langveisfarende supportere? Hvorfor spurte de ikke et og annet klansmedlem hvorfor?
Om det er NRK eller TV2 som står for sunnhet eller sykdom i dette tilfellet får du bedømme selv. At det var direkte sykt av TV2 å sette ressurser inn på direktesendte treningskamper fra Brasil tidligere i måneden, er en annen sak.

31. januar – del 1
I gamle dager var dette siste frist for selvangivelsen, skriftlig oppsummering av hva du gjorde året som gikk. I dag er det nest siste frist for skriftlig forslag til hva Klanen skal gjøre i året som kommer. Årsmøtet nærmer seg: Onsdag 5. mars kl 1800 i kantina i Vallhall. Vær med på å fargelegge den grå årsmøtegreia: Årsmelding, vedtekter, penger og valgkamp. Forslagene dere brenner for sendes skriftlig til styret@klanen.no seinest i morgen kveld.

31. januar – del 2
Vi feirer navnedag i dag. Et navn langt fra navnetoppen, men likevel uhyre populært. Sjeldent, i ferd med å forsvinne helt. Han er verdt et par tellerskritt, vi ringer…ring..ring…hallo..:

– Hei, du snakker med Gabardinmannen

Hvordan kom du på å kalle deg noe så vanvittig?

– Det var en annen på VPN som mente det var et passende navn på en stakkar som på grunn av arbeidssituasjonen måtte bo i Nord-Norge i to år. Han så for seg at jeg kom til å kjøpe moped med kurv til matvarer å cruise rundt med.

Vi blir beroliget. Vi så for oss en grå gabardinfrakk med upassende glidelåsbevegelser. Glatte gabardinbukser blankslitte av utidig gnikking.

Når debuterte du? Eh.. ja du skjønner hva vi mener.

– Skrev vel den første saken i 2004. De to første handla mest om det ensomme livet som Vålerengasupporter i en avkrok i Nord-Norge.

Er du snill på bunnen, eller bare ond?

– Barn og hunder er snille, menn bare er. Jeg er bare ærlig i min beskrivelse av bønder og annet rask.

Har du fått trusler fra dem du har skildra eller sjikanert?

– Har ikke fått trusler mot meg, men når vi møtte Hammarby i Royal League så reagerte dem kraftig på forumer der borte i forbindelse med min skildring av Sveriges ikke spesielt imponerende krigshistorie. VPN fikk vel også noe reaksjoner i forbindelse med at Hedmarks tyskerlefling ble tatt opp før kampen mot HamKam. Vi ble ”minnet på” at PFU gjaldt internettpublikasjoner også, uten at det ødela nattesøvnen. Stort sett er det vel heller slik at jeg føler at når det kommer reaksjoner så er det en grei tilbakemelding på at jeg har treffi med noe.

Hvorfor trakk du deg tilbake?

– Følte etter hvert at det ble for mye resirkulering siden det var de samme laga som gikk igjen som motstandere, det er grenser på hvor mye forskjellig man kan skrive av dritt selv om Brann og Lyn.

Bildet som fulgte sakene dine var jo bra tendensiøst. Er det belastende for deg, er du engstelig for å bli sammenliknet med lommemannen?

– Du kan vel si at lommemannen har sin greie og jeg har min. Jeg er vel av typen som synes det er greit med fór i lommene.

Kommer du noen gang ut av skapet igjen?

– Uten å røpe for mye av hva som skal skje på VPN fremover så kan jeg vel si at det er aktuelt å komme tilbake med Gabardinmannen, men da i et annet format. Det blir mer kommentering av idretten og fotballen generelt i en slags Gabardinblogg. Det vil i så fall bli et videre spekter å utfolde seg i når man ikke er så bundet til å skrive om neste motstander. Jeg gleder meg til å starte igjen, det er altfor mange som slipper alt for lett unna.

Vålerenga i dag
Still deg opp på Nybrua med nesa mot nord, velg veien til høyre. Der veien slutter fortsetter Vålerengas marsj mot ny bøtte. Men du må starte tidlig. Kampen Trondheim – Vålerenga starter klokka 1800

Legg igjen en kommentar