Dagboka onsdag 30. januar 2008

Vi retter opp alle feila fra i går, men tviler likevel ikke på at vi har mere rett enn profesjonelle tippeselskap. Vi bekrefter påstanden om at alle folk er like, men at ingen folk er likere enn oss. Men først tar vi oss en trippel Martini. Hos Martin Vålerenga årsdebuterer i dag. Landslaget følger opp … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 30. januar 2008»

Vi retter opp alle feila fra i går, men tviler likevel ikke på at vi har mere rett enn profesjonelle tippeselskap. Vi bekrefter påstanden om at alle folk er like, men at ingen folk er likere enn oss. Men først tar vi oss en trippel Martini.

Hos Martin
Vålerenga årsdebuterer i dag. Landslaget følger opp om en uke. Media renner over av intervjuver med den selvskrevne landslagskapteinen, spillende Vålerenga-manager Martin Andresen. Den beste samtalen med ham finner du selvsagt her hos oss i VPN, men det er mye bra lesing både i Dagsavisen og i Aftenposten. Hør bare på Martin i Dagsavisen:

– Vi stiller klare krav til spillerne og treningene er definert, sier Martin Andresen, som med VIF-hatten på hodet ikke har fokuset på Wales-Norge, men på seriestarten mot Aalesund lørdag 29. mars. Det er først da laget hans skal prestere på nødvendig, høyt nivå.

Åge Hareide følger opp i samme avisartikkel:

– Det settes trippelkrav til kapteinen. Jeg tror han er en av få som kan klare alle rollene. Jeg har snakket med Martin om den nye hverdagen han går inn i, og den krever enda mer av ham. Han må prestere som spiller, han må være veldig skarp på trening og i kamp, han kan ikke gjemme seg. Men det er å takle det som måtte dukke opp utenfor banen, som kan bli Martins utfordring, tror han. Og rundt Vålerenga er det sjelden laber bris.
Akkurat nå er alt vel. Men det er når problemene oppstår rundt laget og klubben han må være flink til å fokusere og delegere, sier Hareide, som mener Andresen er i stand til å drive en storklubb som Vålerenga.

I intervjuet i Aftenposten i dag får Martin spørsmål om hvordan Vålerenga skal fremstå på banen:
– Vi skal være et offensivt lag, vi skal ha høy intensitet i spillet og pasningssikkerhet. Formasjonen vil avhenge av hvilke spillere i har til rådighet – det er noe vi får se på. Mange trenere sier «jeg er en 4-3-3 eller 4-4-2-mann», slik er ikke jeg. I fotballen er det slik at noen blir solgt, andre kjøpt, derfor må vi ha dynamikk i stilen og kunne endre litt underveis.

Men Aftenposten er sikkert mindre interessert i det som skjer på banen, og følger opp med et spørsmål om hvor ofte Kristofer Hæstad kommer til å få munnkurv. Klart svar fra sjefen:

– Munnkurv er et ord dere i mediene har funnet på. Uansett, det kommer ikke til å skje ofte, men det kan nok skje igjen. Som klubb er det vårt ansvar å legge forholdene til rette slik at spillerne er best mulig rustet til å gjennomføre treninger og kamp. Han fikk mediefri av oss, han kom til ny klubb, ny by, ny trener, og skulle kjøpe ny leilighet. Blant annet. Mediene hadde dessuten 25 andre på laget de kunne få snakke med hvis de ville. Det er naturlig at ikke alle kan være like tilgjengelige alltid. Men Vålerenga er, og skal fortsatt være en åpen klubb.

Og det bringer oss tilbake til gårsdagens gullkorn fra Petter Myhre: Ingen blir fotballtrenere for å snakke med journalister.Så vi holder oss i mediaverden en stund til:

Alle barn er like, men det er utenpå
Nils Heldal heter han og han skal styrke Rosenborgs omdømme. Forrige tirsdag la han som klubbens nye mediesjef fram klubbens nye mediestrategi som skal gi klubben ny mediesuksess. Og hva så? Hva i huleste har dette med Vålerenga å gjøre? Vent litt før du protesterer mere, hør på fortsettelsen av artikkelen vi fant i Adresseavisa i uka som gikk:

– Han snakker kav bokmål, og mangler egentlig bare VIF-logoen tatovert inn for å kunne bli tatt for å være medlem av Klanen.

Så der fikk du den, du stakkars Klansmedlem som trodde du var med i et fargerikt fellesskap med mangfold som fellesnevner. På tide å skrive om de gamle sangene?

…Ingen er forskjellig, alle barn er blå
inni er det forskjell, men ikke utenpå…

You bet
Vi dveler litt lenger ved forrige uke. Da fant nettstedet iBergen.no ut at tippeligasesongen nærmet seg med stormskritt. Stormen hadde de fullstendig rett i, men dem bør vel sjekke opp skritt-teller’n sin. Nok om det. Poenget var selvfølgelig at «det er på tide å begynne å vurdere vinnersjansene og hvilke trenere som sitter tryggest». Ja, vi er tross alt i januar!
Betsafe.com holder en knapp på Ronny Deila (Godset) så vidt foran Martin og Kåre Ingebrigtsen (Bodø/Glimt), mens Nordicbet mener det er Martin som er den første som må stille seg i køen for arbeidsledige. Sett gryna på Martin, og du får bare igjen 5 ganger innsatsen. Setter du dem på Mons Ivar får du hele fem ganger fem. Her er den fullstendige odds-lista fra Nordicbet:

Martin Andresen 5,00
Ronny Deila (Godset) 5,50
Kåre Ingebringtsen (Bodø/Glimt) 5,50
Kjell Jonevret (Molde) 10,00
Søren Åkeby (AaFK) 10,00
Anders Grönhagen (FFK) 13,00
Tom Nordlie (LSK) 15,00
Uwe Rösler (Viking) 15,00
Henning Berg (Lyn) 15,00
Arne Erlandsen (HamKam) 15,00
Jan Jönsson (Stabæk) 20,00
Steinar Nilsen (Tromsø) 20,00
Mons Ivar Mjelde (Brann) 25,00

Og på TV2-pollen som følger artikkelen, er det 44% stemning for at Martin Andresen får fyken først.

VPN’s skarpe lesere har forlengst gjennomskuet og avfeid dette tøyset. Vålerengas hovedtrener har 100% tillit, Tor Ole Skullerud kommer derfor ikke på lista. At heller ikke RBK er representert, skyldes noe så enkelt som at klubbens hovedtrener Henriksen allerede er sparka og bare venter på at en svenskehjelpen kommer Hamrende inn Sankt Hans.
Lista er forøvrig forvirrende i den forstand at den ikke er entydig. Hvorfor skal et veddemål om hovedtrenere involvere managere? Når skal vi tippe hvilken materialforvalter eller ballhentertrener som sitter lengst?

I bøtter og spann
Målene trilla inn på Jordal i går. 4-0 over Storhamar og nytt håp om gull og sluttspill. Men som vanlig: Når ting skjer er det som oftest kræsj. Sjekk terminlista på is og gress. Lørdag 29. mars kan vi få en stevnekollisjon vi helst ville ungått. Og som kanskje kunne ha vært unngått? Ålreit med bøtter og spann, men hvorfor alt på en gang? Uansett, vi ser fram til siste helga i mars:
Skøyter eller fotballsko? Is skal smelte. Gress skal gro. Gjøk og sisik, ko-ko-ko.

Du skal få en dagbok i mårra…
…men først skal vi rette opp att alle feila fra i går:
– Sorry, Stig Inge Bjørnebye, du heter ikke Stein. Ikke usannsynlig at vi var stein, eller lot vi oss rett og slett lede av steinansiktet ditt?
– Sorry, du som har bestilt tur til Wales om to uker: Det er bare én uke til landskampen går. Og den går i Wrexham på The Raceground.

Årsmøtet i Klanen
Fristen for å sende inn saker som skal tas opp på årsmøtet er 1. februar. Da har du dagen og morgendagen på deg. Få raua i gir. Så skal vi etterhvert minne deg på når årsmøtet er

Vålerenga i dag
Ingen sportsquiz på Bohemen i kveld, men tre kamper i Premier League

Legg igjen en kommentar