Spiller og helt sjef, en prat med Martin Andresen

Hvor har VPN vært har du tenkt. Har dem ikke fått med seg at det er en ny sjef på Valle? VPN har endelig tatt en prat med Marin Andresen. Vi har snakket om forventninger, kampen mot Tromsø, Quiz og personlig oppfølgning. Etter de vanlige høflighetsfrasene og velkomstønskene går vi rett på sak. Hvordan er … Fortsett å lese «Spiller og helt sjef, en prat med Martin Andresen»

Hvor har VPN vært har du tenkt. Har dem ikke fått med seg at det er en ny sjef på Valle? VPN har endelig tatt en prat med Marin Andresen. Vi har snakket om forventninger, kampen mot Tromsø, Quiz og personlig oppfølgning.

Etter de vanlige høflighetsfrasene og velkomstønskene går vi rett på sak.

Hvordan er du mottatt i Vålerenga Martin Andresen?
Jeg føler meg veldig godt mottatt av både spillergruppe og administrasjon og føler vi har fått en god start.

Kan du si litt om forventningspresset som er knyttet til å trene Vålerenga som din første trenerutfordring?
Jeg tenker ikke på det og føler heller ikke det ligger noe stort forventningspress. Det er mer slik at jeg føler at vi er mange som ønsker å gjøre det bra, uten at det oppleves som noe negativt.

Når VPN diplomatisk antyder at vi på banen har sett ”fasetter av andre sinnstilstander enn stoisk ro”, ler Martin Andresen og smaker på spørsmålet. Jo, jeg har vel vært engasjert på banen, men utenfor er jeg en veldig rolig person.

Vi spiller treningskamp mot Tromsø i morgen, hva legger du i den kampen?
Treningskampene er viktige i den forstand at vi skal øve på formasjoner og nye roller i reell kampsituasjon. Resultatet i morgen blåser jeg i, det deles ikke ut poeng i januar. Ellers føler jeg troppen er i god rute, vi har fått trena bra i snart to måneder nå, og har heldigvis ikke hatt belastningsskader.

Er det ikke litt fristende å slippe opp før en treningskamp for å få en ”flying start”?
Man kan ikke tillate seg å tenke slik, hvis man slipper opp før en treningskamp for å skape prestasjonsrom så lurer man bare seg selv. I morgen er det viktigste det offensive mønsteret vårt, jeg vil selvsagt alltid vinne og det hadde vært moro å gjøre det i morgen også, men fokus kan ikke ligge der nå.

VPN får tilbakemeldinger på at du er veldig aktiv på treningsfeltet i forhold til å stoppe spillet å spørre spørsmål av typen ”Hvorfor slår du den ballen der, hvorfor sender du han på et løp i den retningen?”. De som har sett våre treninger gjennom en årrekke med skiftende regimer sier de ikke har sett maken til løpende korrigeringer og bevisstgjøringer.

Martin Andresen forklarer at dette er noe som man gjør spesielt mye nå i forbindelse med at man bygger opp forskjellige handlingsmønstre og formasjoner, samtidig er det en del av å bevisstgjøre den enkeltes rolle både som individ og som del av et lag.

Filosofien som ligger til grunn for gjennomføringen av trening er dels summen av erfaring han har plukket opp fra sine egne trenere hittil i spillerkarrieren og dels et behov han har følt at trenere ikke har vært dyktige nok på å fylle.

Til noe helt annet, tyske aviser opplyser at Peter Van der Heyden sitter hjemme i Tyskland og tygger på et kontraktstilbud. Kan du si noe om kontraktslengde og hvor viktig det er for Vålerenga at han svarer ja til tilbudet?

Jeg ønsker aldri å gi noen kommentarer til eventuelt aktuelle spillere før situasjonen er avklart. Generelt kan jeg si at Vålerenga alltid vil være på jakt etter nye spillere for å styrke laget og stallen.

Hva med Martin Andresen privat, vil vi fortsatt kunne ”risikere” å møte deg på Bohemens når det er Quiz-kveld?

Det er først og fremst et spørsmål om å ha tid, men quiz på Bohemen er alltid trivelig det, egentlig burde jo jeg og spillerne hatt eget lag på quizen.

VPN takker vår nye sjef for praten, måtte all verdens hell og lykke følge Martin Andresen og gutta.

Etter å ha intervjuet alle trenerne i klubben fra Lars Tjernås til Martin Andresen kan undertegnede fortelle at Martin skiller seg ut. Han er høflig, rolig og slett ingen munndiaretiker, noe som har vært en slags fellesnevner for de fleste av hans forgjengere.

Allerede før vi har spilt vår første kamp under nytt regime konstaterer vi at Martin Andresen har oppfylt ett suksesskriterium, han har nemlig tillit hos pengefolket og den tilliten har gitt en satsing som Vålerenga ikke har sett maken til tidligere.
Den tilliten har gitt oss både spilleren og treneren Martin Andresen, den har gitt oss nye spillere som både er blant de største profilene i norsk fotball og samtidig holder internasjonalt nivå.

Det er ikke noe å lure på, uansett hvilket spørsmål du har, så er svaret det samme, svaret er sesongkort!

Legg igjen en kommentar