Dagboka tirsdag 29. januar 2008

Forbund og TV2 har fått ut fingern så du kan planlegge årets første bortekamp. Generalprøven kan du lese om i morgen direkte på VPN-nett. Forøvrig er det tirsdag. T for trakassering, trening, tull og tøys. Men litt alvor finnes. Spe det ut med et gullkorn, og vips! Du har en dagbok. Trakassering, personvern og visdomsord … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 29. januar 2008»

Forbund og TV2 har fått ut fingern så du kan planlegge årets første bortekamp. Generalprøven kan du lese om i morgen direkte på VPN-nett. Forøvrig er det tirsdag. T for trakassering, trening, tull og tøys. Men litt alvor finnes. Spe det ut med et gullkorn, og vips! Du har en dagbok.

Trakassering, personvern og visdomsord
I dag skal Pressens Faglige Utvalg behandle klage fra idrettskjendis Stein Inge Bjørneby. Det fikk du med deg i TV2-Tabloid i går, eller kanskje du leste artikkelen i Aftenposten i går morges der lederen for PFU, Sven Egil Omdal uttaler:

– Personanklagene i idretten, og spesielt i fotball, er på et helt annet nivå enn for folk innenfor kultur eller politikk.
Det er en aksept for sterkere personkarakteristikker i idretten. På sportssidene tillates det mer enn på kultursidene. Derfor blir «debatten» grovere. Når den slippes helt fri på nettet, er det ingen tvil om at dem det gjelder da står helt uten personvern.

Petter Myhre har også måttet tåle mye støy fra omgivelsene etter manglende prestasjoner under sin tid som Vålerenga-trener. Han fikk også merke hvordan det var å være i medienes søkelys da laget ikke vant fotballkamper, skriver Aftenposten i den samme artikkelen. I over en måned ble han flere ganger daglig konfrontert med om «vurderer du din stilling som Vålerenga-trener?» eller «trekker du deg?». Barna til Myhre lurte til slutt om det var noe feil med pappa etter alt som ble skrevet.
– Når alt skjer i full offentlighet forsterker det reaksjonene psykisk. Jeg orket ikke å lese aviser, men enda verre var flere av nettavisene. De skulle oppdateres hele tiden, og det var umulig å forholde seg til det som ble skrevet eller publisert av bilder, sier Myhre.

Myhre er også kritisk til redigeringen av nettet:

– Mediene har et stort ansvar for alt som blir publisert. Derfor forstår jeg ikke hvorfor nettet har mindre krav til redigering enn avis. Det bør være det samme. Konsekvensene på sikt er at ingen til slutt vil ta en trenerjobb.
Og han avslutter med følgende visdomsord:
Ingen blir fotballtrenere for å snakke med journalister.

VIF – Tromsø. Estadio Municipal Maspalomas manana a diez hora
Vålerenga spiller årets første treningskamp i morra klokka elleve mot Tromsø på godt norsk. Det er Tromsøs andre treningskamp. De vant 3-2 over byrivalene Tromsdalen for halvannen uke siden, med vakre mål av Adrano, Sequeira og Moldskred. Tidspunktet for kampstart er antagelig ikke for å venne kroppen til å være kampklar rett etter frokostegget. Vi har ingen signaler om at tippeligakampene i år vil starte tidligere enn kl 18, men en kan jo aldri vite. Nei, det spørs vel om ikke Estadio Municipal Maspalomas nok en gang blokkeres av ambisiøse og lærevillige fotballfunksjonærer som har fått nyss om sveitsisk linjemanntrenings-suksess i spansk sol.
Er det kanskje treningsleir for vektere? De som skal stå for sikkerheten på arenaene våre skal også ha tilstrekkelig kvalitetssikret armslag. Vaktselskap og vakter har hatt for mye negativt rundt seg i det siste. Anklager om tortur av ferjepassasjerer og unødig brutalitet for å stoppe grønnsaktjuver. Fornuftig å flytte kurs- og treningsvirksomhet ut fra kummerlige lugarer på Stena Saga, eller kald gatestein på Egertorget, til opplæring på historisk grunn der Franco i sin tid la et vellykket grunnlag for lumske knep og effektiv overvåking.
Et poeng ved kampen, er at tidligere TIL-general Lars Iver Strand møter sine tidligere lagkamerater, skrives det på TIL-sidene. Tja? Det er ikke sikkert det blir  mange gamle kjente. Fem spillere har forlatt Tromsø siden sist, og fem nye har kommet til. Om TIL gjør som i treningskampen mot Tromsdalen og bytter 8 spillere i pausen, kan det bli langt mellom gjensynene.
Vi synes det største poenget med kampen er at sesongen vår er i gang. Og så skal det bli litt gøy å lese og se pinlige analyser i riksmedia etterpå. Der konkurreres det ofte om å være de første til å dele ut medaljene. Midtvinters.
Kampen leser du direkte her på VPN i morgen fra klokka 11, med hyppige oppdateringer.

Øvelse gjør mester
En liten treningsrapport har tikket inn fra Kanariøyene:
Også i dag startet treningen med tre kvarter med oppvarming og øvelser. 45 minutter med spill 11 mot 11. Laget som trolig starter mot Tromsø i morgen vant med fem-seks mål i kamp mot resten. Den ekstreme terpinga på formasjoner og detaljer førte til at vår mann på treningsfeltet mista oversikt over tellinga.
Martin Andresen sto over spilledelen av dagens trening.
Førstelaget som trolig starter mot TIL:
Troy
Jarl, Thomassen, Horn, Jepsen
Singh (Trolig spiller Martin for Singh), Hæstad, Strand
Gunnar, Bengt, Daniel

Det er 25 grader og overskyet. Og til tross for kamp i morgen, er det ny trening i dag kl 17.00. VPN kommer sannsynligvis tilbake med en liten rapport etter ettermiddagstreningen i dag. Og kanskje får du med deg mere nytt om siste nytt om belgieren Van der Heyden som i går ble forelagt et konkret kontraktsforslag fra Vålerenga. Han skal tenke over forslaget et par dager. Om alt er ok og Wolfsburg er enig med Vålerenga, så skriver han under. Dagboka kommer selvsagt tilbake til saken.

TV-kamper og terminliste
Vålerenga åpner ballet lørdag 29. mars. Hvem ellers skulle det ha vært? Selvsagt fortjener ingen andre lag i landet den æren. Men to må man være, så det er fint at det er vennene våre fra Ålesund som er med på åpningsshowet. Alexander Mathisen får hjemlig grunn under knottene før han slippes ut i den store, stygge verden. Og vi får lørdagskamp. Mange gjerrige snyltere blir sure fordi de må betale for å se kampen på TV. Til dem har vi bare en ting å si: B-lagene Rosenborg og Lyn er typiske mandagslag, dem kan du få gratis i åpningsrunden.
Ellers er vi som vanlig misfornøyde med at det er få lørdagskamper. Søndag klokka 20 eller mandag klokka 19 er ikke noe særlig for supporterne som følger laget sitt land og strand. Men penga rår. Og det vil koste mere penger for fotball på boks denne sesongen. For nå må du betale for alle kampene med kampstart kl 1800 søndag. Ingen Zebra som kan ri deg ut av den økonomiske knipen.
Vi er fornøyde med at det endelige kampoppsettet er klart så tidlig. Fortsett med det, NFF og TV2. For allerede før jul var diskusjonen i gang på forumet: Når klokka speller vi i Bergen? Det er på tide med et svar snart!
Fullstendig terminliste med TV-kamper finner du på fotball.no eller på vif-fotball.no for den saks skyd.

Wales – Norway some o’clock february 6th
Jarl-André Storbæk, Kristofer Hæstad og Martin Andresen skal seff spelle!
Resten av troppen til privatlandskampen finner du på forbundets nettside. Og du har bare to uker på deg til å finne ut hvor i weilsikke kampen spelles!

Vålerenga i dag
Vålerenga – Storhamar på Jordal Amfi klokka 1830

Legg igjen en kommentar