Linjedommerne er vel hjemme!

Linjedommerne er vel hjemme i Sveits, vi har tatt en prat med deres fagansvarlig. En trivelig prat med en representant for en gruppe som vies alt for lite positiv oppmerksomhet. Er du linjedommer og vil ha et erfaringssamarbeid med sveitsiske kollegaer? Ta kontakt med oss, så vil VPN formidle det videre. En hilsen fra Sveits … Fortsett å lese «Linjedommerne er vel hjemme!»

Linjedommerne er vel hjemme i Sveits, vi har tatt en prat med deres fagansvarlig. En trivelig prat med en representant for en gruppe som vies alt for lite positiv oppmerksomhet.

Er du linjedommer og vil ha et erfaringssamarbeid med sveitsiske kollegaer? Ta kontakt med oss, så vil VPN formidle det videre.

En hilsen fra Sveits

VPN tenkte vi skulle følge opp de sveitsiske linjedommerne som Vålerengas tropp fikk et så nært forhold til nede på Grand Canaria. Vi var i kontakt med dommeransvarlig i det sveitsiske fotballforbundet som satte oss i kontakt med faglig ansvarlig for assistentdommerutvikling i Sveits Gûnther L. Inielaufer.

Aller først Günther, vel hjem fra Grand Canaria.
”Takk så mye det var et trivelig og utbytterikt opphold.”

Kan du fortelle hva som gjorde at dere fikk et forhold til Vålerenga og hvordan vil du beskrive dette forholdet.
”Vi i Sveits kjenner først og fremst norsk fotball gjennom den wunderbare vingen Jahn-Ivar ”die kürtze” Jakobsen. Etter hans herjinger i Young Boys på 90-tallet ble vi fylt med en viss forventning når vi hørte at et norsk lag skulle trene samtidig med oss. Det første inntrykket vi fikk av Vålerenga er jo at dere er mye høyere enn det vi hadde regnet med. Bortsett fra dette så fikk vi hva vi forventet.
Vi hadde jo bommet en time med de avtalte treningstidene våre når Vålerenga kom for å trene, men deres sjef Jan-Erik tok med seg laget til en annen bane. Det var veldig smidig og noe vi alle satte stor pris på.”

Draktbytte
”Etter dette var rammene for et godt og nært vennskap satt, og kvelden før vi skulle dra var det mange av assistentene som byttet drakter med deres spillere. Jeg kan naturligvis ikke si noe offentlig om forholdet til et bestemt lag, men det er ikke sikkert at det vil være noen ulempe for Vålerenga å få en sveitsisk dommertrio.”

Linjedommertrikset
Ble det utveksling av erfaringer og tips mellom Vålerenga og assistentdommerne?
”I Sveits liker vi ikke uttrykket ”assistent”, det er det samme uttrykket man bruker om sekretærer og høres derfor kvinnelig ut. Her bruker vi uttrykket andredommer. Når det er sagt var det en mann hos dere som sa han het Arild og var ballcoach, han ga oss mange tips om hvordan man kan fremstå som lite atletisk selv i det lekreste treningstøy” sier Günther og humrer godt. Han blir litt usikker før han fortsetter langt mer alvorlig: ”Vi ga keeperen deres Troy, tips om at han kunne henge håndkleet sitt i målet inntil stolpen på linjedommersiden. Dette for å ha noen centimeter å gå på før linjemannen ser at hele ballen er over streken. Dette trikset brukes mye i Sveits, men foreløpig har vi merkelig nok sett lite av bruken av dette trikset i Europa ellers.”

Lykke til
Günther avslutter med å ønske både klubb og supportere en god sesong og takker for flott samvær på Grand Canaria. Vi er mange i Sveits som vil følge med på Vålerenga i årene som kommer. Det hadde også vært moro å komme kontakt med norske (assistent)dommerekollegaer for fagprat og hygge.

Legg igjen en kommentar