Dagboka mandag 28. januar 2008

Rett skal være rett, men bør det bli rettsak for det? Er Vålerenga et bedre lag uten Grindheim? Er nye treningsmetoder alltid fornuftige? Gir tropisk hete måltørke? Vi spør. Du svarer. Det eneste sikre vi sier, er at Enga banka RBK, så hei og hei og hei og hå! Nei, så tjukk du har blitt … Fortsett å lese «Dagboka mandag 28. januar 2008»

Rett skal være rett, men bør det bli rettsak for det? Er Vålerenga et bedre lag uten Grindheim? Er nye treningsmetoder alltid fornuftige? Gir tropisk hete måltørke? Vi spør. Du svarer. Det eneste sikre vi sier, er at Enga banka RBK, så hei og hei og hei og hå!

Nei, så tjukk du har blitt
Neida. Det gjelder ikke deg, du holder jo med Vålerenga. Det gjelder heller ikke Stabukk-spillere. Og det er ingen sjikane, men et gledelig sunnhetstegn: Det er dagen som eser ut. Siden jul har den lagt på seg en hel fotballkamp, inkludert pause. Dagens body mass index passerer snart 30, og det stopper ikke der. Det lysner i skogen. Tolv uker siden siste tippeligaspark, ni uker til det neste. Og selv om årstida er lagt til rette for dem som vil være best uten ball, danser flere og flere rundt den elskede lærkula. Ennå synger ikke gjøk og sisik alle dage, men det er lov å være blid, det er lov å nynne litt sjøl…

…unge som gamle møtes på ny
De yngste møttes i juniorturnering for en stund siden i Ålesund og tapte. Men tok igjen i helga og banka Nordstrands tredjedivisjonslag 2-0. Og det selv om mange av juniorspillerne hadde reist til sol, sommer og Gran Canari.
De eldste derimot, skyr solen. Veteranene våre valgte vill vest. Veterancup i Lærdal. Ekstremvær og ragnarokk på fjellveiene. HamKam ga opp i Valdres. Mens laget vårt brukte femten timer på en femtimers tur til Sogn, via et knøttlite smutthul på en halvstengt Bergensbane. Ingen grunn til å tro at de ikke vant banketten, det gjør de hvert år. I år slo Vålerenga i tillegg RBK 2-1 i finalen. Arnfinn Moen og Lasse Eriksen skåra. Tor Brevik og Erik Foss spelte også. Og Gøran Sørloth. Lurer jaggu på hvordan treningsopplegg de gamle skinna har som holder ut sesong etter sesong? Og vips var vi over på …

…treningsmetoder
Våre menn i Afrika holder dere oppdatert på det meste om treninga til A-laget. Og Rønsen-bloggen fredag kveld røper hemmelige detaljer og dirty triks fra hovedtrener Skullerud. Nå gjelds gamle og unge på orntli. Berre må fløtte kjeglene sjøl. E’kke bare yngstemenn som skal gjøre ryddejobben. Tor Skullerud sier det sånn:
– Det spiller ingen rolle hvor gammel du er. Rydding av kjegler, ut med vannflasker, telling av baller! Dere får sjøl ansvar for å sette opp turnusen, men den skal altså inkludere alle. Det er ikke bare dem under tretti som skal være ordensmenn.

Gamle, gretne gubber syns kanskje dette går over stokk og stein, det hadde vi gjort. Sy puter under armene til unger og tørke dem bak øra. Nei, veit du hva!
Forøvrig synes vi at AaFK har vist størst fantasi på treningsfeltet: Undervannsintervall-løping i svømmehallen ble behørig dekket i Sunnmørsposten forrige uke. Men vi lurer litt på hvorfor de gjør et nummer av å ha sånne treninger innendørs på Sunnmøre. Er det ikke vått nok vann ute? Eller dypt nok?
Over til andre saker og ting. Vi retter blikket mot tinghuset….

…på dypt vann? Eller tynn is?
Lørdagsunderholdningen i VG var helsida om Vålerenga Hockey som ikke godtar straffeutmålinga for plastflaskekasting fra benken. Dommen på 5 tusen og tre kamper karantene skal ankes. Stjerneadvokat Elden settes på saken. Vi skjønner ikke helt hvorfor. Er det for å skape presedens, sånn at neste generasjons flaskemisbrukere veit hva de går til? En underforstått, usagt melding om at dette vil skje igjen? Vi synes det hadde vært smartere å la den pinlige episoden gå fortest mulig i glemmeboka. Sånn som i fotballverden. Ølboksen i Sandefjord som traff Nhleko i høst, ble belønnet med fire ganger så mange tusenlapper og tre sesongers utestengelse. I tillegg noen lusinger fra Isko-gutta og glattcelle. Og da gjaldt det én som kanskje kunne gjemt seg bak straffelovens §44 «bevisstløshet i gjerningsøyeblikket». Tviler på at Shampo kan dekke seg bak samme paragraf når frustrasjonen grep ham. På den annen side så vi ikke at dommerne slo seg på flaska. En fillesak som vi helst ikke hadde sett advokat Elden tukle med. Overlat den heller til Tor Erling Staff, rettssalens svar på Hese-Fredrik. Han er mannen for å gå seirende ut av, eller til å stoppe, en eventuell rettslig såpe- for ikke å si sjampo-opera. Lommerusket på glattisen fortjener ikke sånn oppmerksomhet.
Men når det er sagt: Vi gratulerer Vålerenga Hockey med 2-1 seier over Furuset i går.

Ingen måltørke i Afrika
Neida. Dette gjelder selvsagt ikke Afrikamesterskapet. Vi har fokus på Enga. Her er dagens blodferske mini-treningsrapport fra vår Afrikakorrespondent:

Etter 45 minutter med oppvarming var det duket for internkamper 5 mot 5. Kampene var på to minutter og med svært høy intensitet. Dagens toppskårer ble Moa med tre mål, tett fulgt av Horn, Storbæk og Berre alle med to. Ellers var ikke vår belgiske prøvespiller på treningsfeltet i dag og VPN vet ikke om han er sendt hjem med kontraktstilbud, om han bare er sendt hjem eller om han ble shanghaiet av de sveitsiske linjedommerne. Vi kommer tilbake med mer info så snart vi har noe å melde.

Dagens Omen
Neida, ingen skrekkhistorie til slutt. Snarere et tegn som kanskje lover godt for Vålerenga. Nederlandske Heerenveen har hatt en glimrende januarmåned, men Grindheim venter fremdeles på debuten. Tredjeplass i serien, bare ett poeng bak Ajax. De storspiller faktisk uten Christian. Kan dette gjelde Vålerenga også?

Vålerenga i dag. Hva skjer ‘a ?
Litt, men ikke mye. Les heller gamle dagbøker. Eller se filmen på NRK 2 kl 21.30: Kjære Dagbok

Legg igjen en kommentar