Spisskrise avløst av forsvarskrise

Etter å ha slitt med måltørke på Gran Canaria, rullet i dag målene inn. Samtidig som det er svært gledelig at det skåres mål, er det svært betenkelig at det slippes inn mål. VPN nøyer seg med å konstantere at spisskrisen er avløst av et forsvar i oppløsning. 31 grader vindstille og sol På fredagens … Fortsett å lese «Spisskrise avløst av forsvarskrise»

Etter å ha slitt med måltørke på Gran Canaria, rullet i dag målene inn. Samtidig som det er svært gledelig at det skåres mål, er det svært betenkelig at det slippes inn mål. VPN nøyer seg med å konstantere at spisskrisen er avløst av et forsvar i oppløsning.

31 grader vindstille og sol

På fredagens trening handler det om mål, mange mål.

RammaDan
Fra Grand Canaria meldes det at nær en tredjedel av troppen er ute med skader, eller småsliter med lukkemuskelen. Det kan vel være ryddig å påpeke at lukkemuskelproblematikken skyldes magevirus og ikke frivolenhet. Egentlig hadde det vært litt kult om Dan Thomassen var en av de mange i Vålerenga med løs mage, han er ikke det, med det ville i det minste ha gjort overskriften mer passende.. Vi klarer tross sykdom og skader å stille nok menn til å kjøre kamper med tre lag av syv spillere. Hvilke kamper det skulle bli.

Endelig mål, etter mål
Dagens syverkamper på bare fem minutter per kamp, ble spilt med en voldsom intensitet. Vi mumlet om spisskrise på tirsdag, i dag vil vi melde fra om at vi frykter forsvarsproblemer. Nå hagler nemlig målene inn. Hvem er toppskårere på trening? Ingen andre enn Berre og Daniel, med henholdsvis tre og to mål, viser de at de gamle fortsatt er eldst. Lars Ivar Stand noterte seg for en fulltreffer, mens Jørgen Horn også puttet ett.

Pasninger med sukker på
Vår forrige rapport varslet en Martin Andresen med småskader, vel han er tilbake. Hvilken spiller vi har fått, pasninger strøs rundt på treningsfeltet og de strøs ferdigdempede med sukker på. Vi varsler med en gang at du kan glede deg, Vålerenga har hatt mange gode midtbanespillere, nå har vi fått en pasningskunstner. Vi gleder oss.

Hvem brifer på treningsfeltet?
Det er tidlig og vi har ikke sett gutta i skikkelig kampsituasjon enda, det skjer først til uka. La oss allikevel se litt på hvem som har markert seg så langt på treningsfeltet. Freddy Dos Santos har vært god på høyrebacken og kan kanskje utfordre Jarl om backplassen i år.

Prøvespilleren fra Wolfsburg, Van der Heyde, har fått aklimatisert seg og begynt å vise hvorfor han spilte på Olympia Stadion i fjor, mens våre gutter spilte på Komplett.no Arena. Belgiern har en bra pasningsfot og ellers de egenskaper du forventer av en back fra Bundesliga.

Moa har vært god på feltet, hvor han har fremstått som en av de mest skuddkåte i troppen, når du i tilegg treffer der du sikter må vi si at en ambisiøs Moa kan bli en hit.

Bojan, det er ikke rart mange trykker denne mannen til sitt bryst. En spiller med pondus, ro, teknikk, blikk og pasningsfot.

Linjemenn på løp
Gårsdagens trening for linjemennene var viet situasjoner innenfor 16-meteren, det ble lagt særlig vekt på offside og hvem som har ansvar for å se hva i hvilke soner i feltet. Det er sjelden du ser så mange lovbrudd i 16-meteren på så kort tid som det våre menn så i går, ja med mindre du har leilighet i Åråsen.

Dagens trening skulle vise seg å bli et stort høydepunkt i linjemennenes oppladning. Endelig skulle man fokusere på noe av det viktigste i spillet, når er det mål. Etter å ha diskutert litt teori rundt de synshemmende stolpene i hver ende av målstreken, demonstrerte man med ball når det er mål, altså når hele ballen er inne. Mål er det nemlig først når man i fugleperspektiv vil kunne se hele streken som følge av hele ballen har passert linjen. Man kan si at den praktiske treningen lignet svært mye på vurderingen av innkast, uten at det var egnet til å overraske våre assistentdommerobservatører.

Når ballen var i mål fikk linjemennene løpe mot midten for å markere dette.
Linjemannen på den banehalvdel målet er skåret, men ikke dømt enda, hever flagget og søker øyekontakt med dommeren. Når øyekontakt er oppnådd, flytter han flagget ned slik at det står i en 90 graders vinkel på selve hoftekammen og setter full fart mot midtbanen. Strekningen som tilbakelegges vil normalt være 35-45 meter, linjemannen skal nemlig stoppe ca 10 meter før midtbanen ved markering av mål. Det er viktig av hensyn til spillere, trenere og publikum at linjemannen i disse situasjonene forsøker å opptre uten å vise glede eller sorg.

I dag er det ny trening kl. 16.30 med fokus på det individuelle. Noen reiser til feltet andre går på treningsstudio, vår man går i baren.

Skjer det mer, kommer det mer!

Legg igjen en kommentar