Dagboka mandag 21. januar 2008

Så var det jaggu mandag igjen. Pent vær er det også. Det var det ikke under skiflyinga i går, og da gikk 4-4-2 i reprise. Det var bra. For der snakket de om Vålerenga. Hele sendinga var viet til prosjektet vi alle følger med på. Vi følger opp. Nye Vålerenga på vei til Kanariøyene Så … Fortsett å lese «Dagboka mandag 21. januar 2008»

Så var det jaggu mandag igjen. Pent vær er det også. Det var det ikke under skiflyinga i går, og da gikk 4-4-2 i reprise. Det var bra. For der snakket de om Vålerenga. Hele sendinga var viet til prosjektet vi alle følger med på. Vi følger opp.

Nye Vålerenga på vei til Kanariøyene
Så er det klart for tur til den spanske øygruppa – som ligger utenfor Afrika. Sprøtt egentlig. Vålerenga til Kanari i Spania utenfor Afrika der SmartCluben dyrker fram talentene sine.

Hele laget er med, og ryktene skal ha det til at Christoffer Hæstad får lov til å snakke på turen. Om det betyr at han kan snakke med pressen vites ikke. Munnkurven ble diskutert på 4-4-2 (r), og Morten Pedersen var sur på dette. Jobben hans er jo å være sur, men han hadde jo tiløp til noe som kanskje kan kalles antydningen til et smil mot slutten der.

Programmet var i sin helhet viet til Vålerenga – og dere som har sett det vet jo at man fortsatt lager et poeng ut av alle trenerne i Vålerenga. Aalbu på sin side mente at det ikke var så store forskjellen på oss og de andre laga. Vi fikk også vite at Kaggestad er innleid som konsulent og det er ikke på heltid. Alle de andre er derimot fast ansatt på laget. Og alle er med på turen til syden.

Med på turen er også Ronny Johnsen, som ifølge klubbens offiselle sider bestemmer seg om han tar ett år til i klubben i løpet av av oppholdet der nede blant palmer og sol.

Vi kan ikke annet enn å si som sant er: Hvis Ronny vil så vil vi. Men dersom Ronny vil og det koster det samme som å hente inn en annen profilert stopper til klubben – som signerer en treårskontrakt er vi litt usikre. Ikke misforstå: Ronny er verdt sin vekt i gull, men han er og blir et korttidsprosjekt. Ronny er som en fiiin gammel veteranbil som er godt vedlikeholdt. Det ryker en del i ny og ne, men ikke noe værre enn at det lar seg fikse med reservedeler og litt oppfinnsomhet. Poenget er at Ronny er ikke en «daily driver» han er en bil du tar ut av garasjen på søndagene og cruiser rundt mens andre ser misunnelig på deg.

Dersom Ronny er skadefri er han landets beste stopper, i par med Wæhler har vi landets beste stopperduo. Men dersom Ronny legger skoa på hylla for godt må vi rett og slett ut og handle. Og øverst på den lista finner vi mannen med det klingende kallenavnet Panzer. (Som forøvrig er et kallenavn som Klanen eier, i og med at det var vi som fant det på. Vi jobber faktisk med å kreve royalty av pressen og media hver gang de benytter dette kallenavnet. Snart må man i alle fall skrive (TM) bak navnet hans – det betyr at han er et registrert varemerke.)

Panzer har uansett vært «på vei» til Vålerenga siden han gikk til Zenith. Nå ser det ut til at han er på vei igjen. Panzer får ikke spille, kona liker seg ikke i Russland og vil vil jo ha ham tilbake. Wæhler skada, og kan bil det igjen, og vi så jo hvordan det gikk med laget da midtforsvaret skadene hopet seg opp og både Wæhler og Johnsen lå på benken hos legen… Vi har jo Røde Dan, men han kan ikke klare dette alene.

Så hva pokker er det alle venter på?

Mer Kanari
VPN kjenner en del folk – ikke så mange, men noen er det jo. En kompis av en av oss som serverer deg dette nettstedet er faktisk på Kanriøyene, og han kommer til å servere ett og annet i løpet av uka. Enten får du det som krydder i dagboka, eller så lager vi noen lengre reportasjer. Tiden vil vise oss hva vi får.

Unge Vålerenga slo Brann
– Med knallbra keeperspill fra Christian Bjerke og Gudmund Taksdal Kongshavn og en spektakulær rygg-scoring fra Stefan Mimic vant Vålerenga 1-0 over Brann og sikret femteplassen i Color Line-cup søndag formiddag. Dette melder klubbes sider.

Vi syns dette var bra, det var en seier gutta trengte. Det som er ekstra morsomt er at en del av navna i artikkelen er navn vi hørte oppe på Ekebergsletta for både fire, fem og ti år siden. Noen gjør med andre ord noe riktig i klubben vår.

Og dett var dett
Dagboka er servert. Litt Hummer og litt Kanari. Og hummer får oss til å tenke å sørlandet, hummerfiske, ei snekke på halv maskin, makrell i fjorden, sol og sommer og fotballkamper på Sør Arena – Den fineste i 1. divisjon 2008 (TM).

Legg igjen en kommentar