Dagboka tirsdag 15. januar 2008

Kristofer Hæstad har munnkurv, Ronny Johnsen teller på knappene, det burde også Daniel Braathen gjøre, men Kjetil Wæhler er skadet igjen. Og snart drar de utvalgte til syden. Munnkurv Som kjent så har Vålerenga skaffet seg en ny mdtbanespiller i år, den ikke helt ukjente Kristofer Hæstad fra nedrykkslaget Start. Hæstad er landslagsmann og har … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 15. januar 2008»

Kristofer Hæstad har munnkurv, Ronny Johnsen teller på knappene, det burde også Daniel Braathen gjøre, men Kjetil Wæhler er skadet igjen. Og snart drar de utvalgte til syden.

Munnkurv

Som kjent så har Vålerenga skaffet seg en ny mdtbanespiller i år, den ikke helt ukjente Kristofer Hæstad fra nedrykkslaget Start. Hæstad er landslagsmann og har vært en slags ikon for Start de siste årene – år der Start har brukt tiden til å klatre opp fra skyggenes dal og til og med kjempet om seriegullet. Det skal derfor ikke overraske noen om følelsene er sterke i forbindelse med klubbovergangen – både fra de som blir forlatt og fra hovedpersonen selv. En kan også regne med en viss mengde hets med opprinnelse der sør. Slikt er sikkert greit å slippe når man skal vende seg til en ny klubb, i hvert de første par ukene. En skal derfor ikke se bort i fra at Martin Andresen snakker sant:
– Det er fordi Kristofer har vært gjennom veldig mye og jeg synes at han kunne få litt fri og tenke på andre ting. Konsentrere seg om trening og komme seg inn i nytt hus, istedefor å snakke med pressen denne tiden her. Så er han klar igjen om noen uker, sier Martin Andresen til NRK.

– Vi skal være åpne vi, og vi er også det, men nå er det bare Kristofer for øyeblikket da som jeg synes at kunne få hvile litt da så. Så kan det hende at det blir noen andre en annen gang.

En skal heller ikke se bort i fra at dette ønske kommer fra Hæstad sjøl, og at Martin Andresen gjør det managere skal gjøre, nemlig ta støyten.

Troppen

Det går mot det første utenlandsoppholdet i vårens oppkjøring mot sesongstart og Vålerengatroppen burde etter hvert ta form. For tiden består nevnte tropp av 26 spillere uten at manager Martin synes at det er noe stort problem.

– Vi har ikke noe tak på spillerstallen. Jeg vil ikke komme med noe tall på antall spillere, sier Martin Andresen til Dagsavisen og fortsetter. – Og vi er fortsatt ute etter å forbedre oss i alle ledd. Ja, det kan bli utskiftninger. På noen plasser er vi bedre besatt enn på andre.

En av brikkene som skal legges meget kvikt er Ronny Johnsens eventuelle rolle.

– Det må avklares om meget kort tid. Vi snakker om dager, sier Jan-Erik Aalbu til VG Nett. Også han fortsetter, – Ronny er en spiller som har vært med på enormt mye og har mye kompetanse. Men nå må vi få klarert ting før laget reiser til Gran Canaria mandag.

VPN tipper at ordene bærer bud om harde tak og vanskelige avveininger omkring lønnsnivå, motivasjon, helse og trivsel.

En mann som definitivt ikke trives for tiden er mann vi gjerne skulle sett i Vålerengadrakt. Daniel Braathen sliter som kjent forferdelig med å komme seg på laget, for ikke å si banen i Bolton.

– Utleie kan være et alternativ dersom det kommer en interessant klubb, sier agent/rådgiver Stig Lillejord til VG. – Men dette er ikke noe vi har gått i dybden på i dialogen jeg har med Bolton. Først og fremst kjemper Daniel for å få spille der.

Nå er visst Daniel Braathen svært lite lysten på å kaste inn håndkledet ved å returnere Norge. Men den situasjonen han er i nå burde vekke interesse blant dem som vurderer angrepsspillere for Vålerenga.

Wæhler

Akk ja, Kjetil Wæhler har vært tilbake i full trening noen dager, men det varte ikke lenge.

– Først fikk jeg et skudd i foten, og deretter støvelen til han som skjøt. Og så tråkket jeg over, så nå er det på utsida av ankelen det er verst, sier han til Dagsavisen.

Vi krysser fingrene, og håper ulykkeslfuglen bruker opp uflaksen før alvoret bryter løs.

Legg igjen en kommentar