Dagboka mandag 14. januar 2008

Mandag og vi kommer på jobb med hodet fullt av bekymring om dårlig sesongkortsalg. En titt på tallene viser at det ikke er så dårlig fatt, men likevel, det er litt merkelig med tanke på den fornyingen vi ser på trener og spillersiden i år. Kanskje Royal League er savnet som innpisker? Heldigvis er det … Fortsett å lese «Dagboka mandag 14. januar 2008»

Mandag og vi kommer på jobb med hodet fullt av bekymring om dårlig sesongkortsalg. En titt på tallene viser at det ikke er så dårlig fatt, men likevel, det er litt merkelig med tanke på den fornyingen vi ser på trener og spillersiden i år. Kanskje Royal League er savnet som innpisker? Heldigvis er det fortsatt god tid å knuse alle tidligere sesongkortrekorder.

Sesongkort

Vålerenga er i gang med den kjedeligste, man akk så avgjørende, delen av sesongen. Dette er den delen av sesongen det har sviktet de siste par tre årene, med elendig vårsesong, trengerbytte og sure tryner i alle retninger som resultat (selv om det må innrømmes at Vålerenga endte med å ta gull en av disse begredelige sesongene). I alle fall, det mest spennende laget på lenge sliter seg gjennom en utrolig sur og kjedelig januar med lite annet lys i sikte enn Anfi del Mar og Kanariøyene, La Manga og Spanias solkyst. Da syntes vi at supportere og ikke minst Klanens medlemmer kan gi spillerene en håndsrekning i mørket, ved for eksempel å møte opp tirsdag eller onsdag, der en kan treffe Freddy dos Santos, Glenn Roberts og Daniel Fredheim Holm mens en kjøper sesongkort. Mellom 13.30 og 15.

Det går sterke rykter om sure tryner som «ikke gidder å kjøpe sesongkort, jeg skal se kampenen på TV» i en slags protest mot at deres kjære faste plasser ikke finnes lengre. Ærlig talt, det koster ikke mer enn den siste slurken øl før kamp å møte opp i tide til å få akkurat den plassen en vil ha. Og hvem vet, kanskje en kan treffe noen nye folk på tribunen? Er det så farlig?

Det er hittil solgt 5400 sesongkort. Det er alt for dårlig.

– Noen felter på Vestbredden er utsolgt, men det er mange gode plasser igjen på hele stadion. Særlig på familietribunen er det gode muligheter til å skaffe seg flotte plasser, sier Frode Veie, til vif.no.

Juniorene med mere

Juniorene er ganske så fornya i år, og vi forventer store ting av dem. Første ildprøve var i helgen der Moelvens a-lag ble slått 3-2. Ikke akkurat imponerende skriver vif.no, men seier er seier. Nikolai Djupesland, Anders Lie og Bardh Shala scoret VIF-målene.

Dessuten skriver samme offisielle kilde at vår nye amerikanske keeper byr på språkelige utfordringer.

Vi anbefaler en titt på vif-no, for detaljer om disse, samt mange andre, saker.

Den kjedelig tiden framover

Vålerenga har nå to uker med trening i Vallhall før kursen staker sørover.

– Vi drar til Anfi del Mar to uker senere enn vi har gjort de siste årene. Vi ønsker å trene skikkelig hjemme i Norge før vi drar til Gran Canaria slik at vi kan starte gresstreningen med høyere kvalitet og intensitet enn om vi hadde kommet rett fra ferie, forteller Aalbu.

Deretter er det Lyn, hjemme i Vallhall 16. februar, med mulighet for en kamp også 8. februar også den på eget norsk «gress».

– Slik som det ser ut nå kommer vi ikke til å spille noen kamper før vi reiser til Gran Canaria, men vi planlegger for første gang en kamp på ferieøya. Det er flere norske og utenlandske topplag som er der samtidig som oss og vi er i dialog med flere av dem om en kamp, sier Aalbu på vif.no.

Etter Vallhallstrening i februar er det La Manga som teller. Først fra 20. februar til 1. mars, deretter fra 8.- 22. mars.

På La Manga skal Vålerenga for alvor starte matchingen før 2008-sesongen. Totalt skal det spilles 5-6 kamper mot norsk og internasjonal motstand fordelt på de to oppholdene. Blant lagene som er på La Manga samtidig som Vålerenga er Tromsø, Fredrikstad, Lyn, Aalesund, Amkar (Russland), Rubin (Russland) og Brøndby (Danmark), opplyser vif.no.

Tilbake i Norge avsluttes treningskampsesongen med generalprøve mot Stabæk på Nadderud stadion mandag 24. mars.

Legg igjen en kommentar