Dagboka mandag 7. januar 2008

Full fart med Norges mest profilerte, elskede og hatede klubb. Vålerenga er tilbake, Vålerenga er tilbake, næ næ næ. Det er Dagboka også, (på en mandag mener vi). Nye Vålerenga dundrer videre Her man sitter sent på en søndags kveld (…la den ut 3 min før kl.2400 for å få med ølglassbildet) og skal ut … Fortsett å lese «Dagboka mandag 7. januar 2008»

Full fart med Norges mest profilerte, elskede og hatede klubb. Vålerenga er tilbake, Vålerenga er tilbake, næ næ næ. Det er Dagboka også, (på en mandag mener vi).

Nye Vålerenga dundrer videre
Her man sitter sent på en søndags kveld (…la den ut 3 min før kl.2400 for å få med ølglassbildet) og skal ut med ukas første Dagbok er det så man nesten ikke kan tro den forandringen som har skjedd med klubben og oppmerksomheten rundt. Det har vært en hendelsesrik helg, faktisk. Selv om sesongen er langt unna. Og det tegner ikke til å bli mindre som skjer.

Gutta unnagjorde første trening på infamøse Kadettangen og det gikk så friskt for seg at trener Skullerud måtte be dem roe seg ned litt, skal vi tro Dagsavisen.

Fett om spillerne er tente etter hvilen. Kanskje det var meningen?

– Vi var enige om at det skulle være en taklingsfri trening. Det holdt vel i omtrent ett minutt, sier Skullerud. Og så er spillerne helt enige om at Martin ikke slipper unna taklinger på trening, visstnok…

Dagsavisen kaller forøvrig Vålerenga årets mest profilerte lag. Og det er nok ikke langt fra sannheten. Om vi skulle ønske Vålerenga i sentrum av begivenhetene igjen etter en litt stille sesong er det ingen tvil om at vi er der. Videoer av treningene, rapporter og intervjuer finnes i de fleste medier. Fokus er på Vålerenga, til vår glede. Kanskje litt til vår frykt og, for nå spilles det høyt.

Men en ting er i alle fall sikkert: jeg nyter følelsen av hvordan dette irriterer resten av bonde-Norge. Misunnelsen over medienes hysteri mot Vålerenga irriterer fiskere og bønder over hele landet gule og felleskjøpgrønne. Vi hater alle, alle hater oss. Akkurat som det skal være.

Digg, vi får nyte det mens vi kan. Men om det skulle butte imot og du blir furten fordi alle prøver å ”ta” Vålerenga må du huske på disse øyeblikkene før det hele starter. Vi har bedt om oppmerksomheten. Og om vi skal bestemme leken må vi tåle å steke.

Akkurat passe breialt, akkurat passe Vålerenga. Deilig.

Martin på Bohemen
Martion har tatt den snart obligatoriske turen til Bohemen. Og på sedvanlig sett ble det den nesten obligatorisk hyggelige småpraten om de tingene trenere og ledere egentlig ikke kan snakke om. Bra de stiller, tross alt. Les mer i vår lille passiar om møtet linket under.

Medisiner og sånn
Vår nye kraftspiss Sæternes sa til klubbens sider at han ikke helt fikk fulltreff med den medisinske behandlingen han fikk i Danmark. Og da ble det greit å dra fra OB. Nå svarer OBs lege forøvrig til Bold.dk at så ikke er tilfelle, men vår umiddelbare (og egentlig lille) bekymring er hva som skjer med Bengt i Vålerenga når Voodoo-Schwabe er borte. Om han er skada altså. Eller kanskje har heksedoktoren lært opp noen nye tryllekunstnere?

Bra holdninger
En positiv og offensiv Daniel Fredheim Holm sier til VG at dagens lag minner om gull-laget fra 2005. Og at han ikke frykter konkurransen:

– Det er jo sånn i fotball at bredden i stallen ofte avgjør. Sånn har det i alle fall vært alle de årene jeg har spilt i eliteserien, sier han.

For mitt vedkommende blir jeg alltid blid når spillere takler media sånn i stedet for sutring. Og selv om det kan synes som en utfordring å komme med på laget med de angrepsalternativene man har nå er det nettopp folk som biter tenna sammen som kan overraske oss mest. Også er det greit at de nyankomne og lovende ikke føler seg for trygge på at de bare får en plass. Kjør på, Daniel!

Alt bra?
Det går jo rått heftig fremover, så da skulle kanskje nyheten fra TV2Sporten om at Grindheim kan være på vei til Heerenveen for 20 mill være et skår i gleden?

Vel, vi har jo bra med midtbanespillere, og vi har nok brukt mye spenn. Kanskje de pengene er bedre enn å ha spilleren. Også siterer vi FrankO i forumet, som kan ha et poeng eller to i avslutningen på sin tirade om saken:

– Nå er det bare et par-tre spillere igjen før Andresen har kasta ut alle med dårlige vaner, men de resterende er jeg sikker på at har kort levetid uansett. Nå ender vi opp med å være skuls med Haugesund og får Hæstad og Sæternes pluss litt penger for Grindheim.

Godt talt.

Ellers var ikke Ronny med på treningen på Kadda. Og det er uklart hva som skjer med han.

– Jeg pleier vanligvis ikke å kommentere hvilke spillere vi vil ha og ikke, men i Ronnys tilfelle gjør jeg et unntak: Han er en god fotballspiller, som har vært med på store ting på fotballbanen og som vi håper tar ett år til i Vålerenga. Vi har gitt Ronny tid og vil gi ham mer tid, så får vi se hva det blir til, sier Martin til Aftenposten.

Jeg aner ikke hva Ronny skal ha for ett år til, men hvor mye det koster avgjør nok om han trengs. God mann, og vi har bruk for han. Men ikke til enhver pris, eller?

For hva om Wæhler vil dra (igjen?) til RBK? Det trodde i alle fall den tippeligaeiende TV2Sporten søndag kveld. Noe Aalbu kategorisk avviser på klubbens sider:

– Vi skal bygge et storlag, og det er helt uaktuelt å selge Kjetil Wæhler nå, sier Aalbu.

Det virker jo også klart fjernt for meg. Gå fra Vålerenga til RBK er jo småsjukt uansett, men når vi snakker om de rådende forhold i de to klubbene virker det åndssvakt. Om ikke da Kjetil har det helt pyton i Vålerenga da? Skal vi tro sportsdirektøren har han ikke det. Han syns det er ”utrolig spennende” og ”han gleder seg utrolig”, sier Jan Erik.

Rent utenom Johan Olav Koss-språket velger jeg å tro det er sant, og at Kjetil blir ennå litt til. Men om han drar kan jo Ronny bli enda sterkere ønsket…. og visa versa.

Vålerenga-leksikonet
Det kommer igjen, gitt! Fantastisk lesing forrige gang, og nå klinker Teigøy og co til igjen. Vi siterer:

– Vålerenga Fotball leksikon 1913-2008, vil bli utgitt i begynnelsen av mars måned før seriestart. Leksikonet vil bli utgitt i svært begrenset opplag, antatt ca 2-300 eksemplarer og er på hele 226 sider. Leksikonet utgis i forbindelse med at VIF er 95 år. Våerenga Fotball er eneste idrettsgren som fortsatt består siden stiftelsen av Vålerengens Idrettsforening i 1913. Leksikonet vil kun bli solgt gjennom Vålerengasjappa. Prisen er ennå ikke bestemt, men vil maks. koste kr. 199,-.

Og jeg som ikke har rukket se den herlige videoen ennå engang!

Sørlandet i helgen
TV2 (igjen!) meldte i helgen at Start har tatt patent på Doffens kallenavn. Akkurat når du tror at ingen kan latterliggjøre seg mer klinker Start til.

Altså, hva med at Doffen kan være copyrighta av Disney? Hva med at man faktisk tror at man skal tjene penger på et navn som en spiller i en konkurrerende og hatet klubb har? Hva med at man i alle fall kunne patentert sveisen, størrelsen eller de nydelige øynene hans i stedet?

Heldigvis ler Hæstad selv av det i VG. Det eneste Start oppnår med dette er at han føles mer hjemme her i Vålerenga enn han gjorde før utspillet. Velkommen, Kristoffer. Her følger noen alternative kallenavn-forslag, sånn fra hofta:

– Chihuahua
– Tøfflus
– Tispa
– Bikkja
– Pitbull
– Bulldog
– Terriern
– Turbo
– Armadillo

Eller kanskje han bare heter Kristoffer Hæstad….? Man MÅ ikke ha kallenavn.
Akkurat det kan ikke selv Start patentere.

PS! Kanskje Klanen burde sjekke med noen tyske generaler om man kan patentere ”Panzer”. Men vi lar det ligge med Sonja (Henie Onstad-senteret), Ørni (Viltnemnda) og Kongen (Drammensveien 1).
Eller kanskje ”Start” kunne patenteres? Det burde jo være mulig om Start kan patentere Doffen, sånn med tanke på hva Monopol måtte mene om det, mener jeg.

Legg igjen en kommentar